Ochránci

Ochránci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454836/bmid_ochranci-tW0-454836.jpg 4 86 24

Za vraždu mladého právníka Keitha Russa je na základě vykonstruovaných důkazů na doživotí odsouzen mladý černoch Quincy Miller. Po dvaadvaceti letech ve vězení se rozhodne požádat o pomoc Ochránce, nevelkou organizaci bojující za nespravedlivě odsouzené založenou advokátem a knězem Cullenem Postem. Ten přijímá klienty, kterým se ostatní obloukem vyhýbají, aby se pokusil napravit křivdy spáchané na nevinných. V případu Quincyho Millera však uvízne hlouběji, než čekal. Vraždu Keitha Russa mají na svědomí mocní, nemilosrdní lidé. Před lety zabili jednoho právníka a dnes jsou připraveni zabít dalšího.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Guardians , 2019


více info...

Přidat komentář

Aymira
31.01.2024 3 z 5

Něco tomu chybělo. Nějaká gradace, moment překvapení, závěrečné drama... Jinak jde o dobrý vhled do amerického právního systému.

Už ale nikdy z hlavy nevyženu krokodýly. (Jen mě napadá, že na Floridě žijí aligátoři, ne krokodýli –mají to v Karibiku stejně a šlo o špatný překlad, nebo ne?)

čef
04.01.2024 5 z 5

Napsáno na základě skutečných případů z činnosti organizace za propuštění nespravedlivě odsouzených pachatelů, převážně vražd apod. Jistě velmi poutavé téma a děsné statistiky množství těchto nevinných obětí soudního systému USA. V této knize byly zkombinovány dva případy s třešničkou odhalování skutečného pachatele. Romány Johna Grishama mám velmi rád a tak jsem musel opět odložit spaní na pozdější čas.


minirock
17.11.2023 4 z 5

Po čase jsem opět sáhl po Grishamovi a utvrdil se v rozhodnutí jeho knihy už nekupovat. A to jich mám přes třicet. Zlatá devadesátá léta kdy napsal svoje nejlepší romány - Firma, Klient, Vyvolávač deště, jsou pryč. Dnes už je to jen stín tehdejšího Grishama. Ochránci nejsou špatná kniha, rozhodně se dají číst ale to strhující napětí které vyzařovalo z jeho ranné tvorby je pryč. Za týden už jsem skoro nevěděl o čem kniha je. A to na takového autora jako je John Grisham není dobře. Ale jak píše pode mnou Ivan F, i já čekám dál.

Luigi1
18.10.2023 4 z 5

Začátek to byl fofr ale pak to bylo podle mně zbytečně ucourané

Majdalenka
03.10.2023 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout :) občas jsem se trochu zamotala v jménech, ale příběh se mi líbil. Téma záchrana nevinných lidí z věznic ještě někde vyhledám.

Ivan F
03.10.2023 3 z 5

A zasa nič, fádny Grisham ako celú poslednú dekádu a pol. Stenografický štýl podania nudného príbehu, krátke až superkrátke vety, žiadne spisovateľské umenie. Priehršel postáv, veľmi plochých, čitateľ sa skoro stratí a prestane sa orientovať v záplave mien a epizódnych postavičiek. Žiadne napätie, príbeh je sterilný a nevyvoláva žiadne emócie. V knihe sú len dve zaujímavé kapitola a to dvadsiata druhá a štyridsiata druhá. Stále premýšľam, prečo ešte Grishamove knihy čítam. Asi kvôli tomu, že v deväťdesiatych rokoch minulého storočia mu to písalo jedna radosť a stále čakám, že jeho majstrovstvo predsa len prenikne na stránky niektorej z jeho novších kníh. Zatiaľ čakám márne, možno nabudúce - slabá útecha, ale svetielko tam stále je.

hlenicka
27.09.2023 5 z 5

Tady není co dodat,dechberoucí,napínavý,dramaticky,ale i usměvný : to je příběh Ochránci. Několik případů dohromady,ale nepletou se žádná jména,autor popisuje jen to důležité, co je třeba k ději,žádná nudná kaše kolem,jak to dnes bývá u hodně knížek.

DericCaster
17.07.2023 4 z 5

Mám rád tento typ knížek a u Grishama asi nelze sáhnout po špatné knížce. Nejsou extra napínavé a vlastně i dost předvídatelné, ale přesto mám jeho knížky velmi rád.

V knížce Ochránci poznáme skupinku právníků, bojujících za práva nespravedlivě odsouzených amerických vězňů. A jejich boj s tamní justicí.

Asi jsem četl už i lepší autorovu knížku, ale i tato se mi líbila a čtení mě bavilo.

kačenka80
09.05.2023

Nudná kniha z právnického prostředí. Toto byla snad má druhá kniha, kterou jsem nedočetla. Začátek zdlouhavý a nemělo to spád ani napětí.

kosátkoo
16.04.2023 5 z 5

Skvělý a napínavý román, který jsem přečetla skoro na jeden zátah, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Při čtení mi bušilo srdce, což se mi moc často nestává.

veronika9761
13.11.2022 5 z 5

Grisham v super formě.

Kerberos
14.06.2022 3 z 5

Hodně postav a přeskakování v ději na Grishama průměrné.

luksky
19.03.2022 2 z 5

Za mě vcelku zklamání... první polovinou jsem měl problém se prokousat, hodně postav, skákání mezi nimi, zmatek. Někdy v půlce se to uklidnilo a dalo se to dočíst, ale čekal jsem hodně víc a nic ve mně tato kniha nenechala

john_silver
21.01.2022 2 z 5

Téma se zprvu zdálo přitažlivé, malá chudá právnická firma usilující o nápravu případů nespravedlivě odsouzených. Ale zpracování mě vůbec nenadchlo. Téměř na každé stránce přibude nová postava, za chvíli jich tam je skoro jako ve Starém zákoně a příběh se odvíjí hlavně díky nim. Jinak ubíhá poněkud nezáživně. Také na mě působil dost temně. Kniha se nestane od autora mou oblíbenou, podle zdejších hodnocení jsem čekal trochu více.

Zzofinka
02.01.2022 4 z 5

Knížka se mi líbila moc, i když v některých chvílích tam bylo moc právničiny a popisu logistiky, jak to ve světě práva funguje. Ale kostra příběhu a zápletka super. Jen mi chybělo rozuzlení kolem nalezené kostry :-D Ale pst...

DagmarMo
11.09.2021 2 z 5

Moje prvni prectena kniha od Grishama, cekala jsem oddychovou detektivku, ale pribeh byl komplikovany, prolinalo se tam vice deju, spousta postav, spatne se mi v tom do 1.pulky orientovalo.

zdendula31
18.08.2021 5 z 5

Skvělá kniha,autor opět nezklamal.

Mindy
13.07.2021 4 z 5

Po delší době jsem sáhla po tomto autorovi a byla to dobrá volba. Prvních sto stran jsem přečetla na jeden zátah, potom už to začalo být docela natahované. Ale kniha se mi líbila, jenom - čekala jsem víc napětí.

Danago
11.05.2021 4 z 5

Kdo má autora rád, určitě zklamaný nebude. Laťka je nastavená stále stejně vysoko. Já osobně mám trochu raději příběhy přímo ze soudní síně.

Kalina
23.02.2021 5 z 5

Opět skvělý příběh. Je až neuvěřitelné jak dokáže autor podat právnické a soudní prostředí tak, že se čtenář nemůže od knihy odtrhnout. Vřele doporučuji.