Za smrtí

Za smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408151/bmid_za-smrti-1ba-408151.jpg 5 155 26

Obránce perimetru série

< 2. díl >

V reálném světě je Ruslan skvělý hráč vesmírných strategií. V tom digitálním je z něj Georg royl Inoky ton Mesfelle, korunní princ Říše a významný člen Oranžového rodu. Před nějakou dobou totiž Ruslan kývl na nabídku tajemného cizince, pana G.I., aby se stal jeho náhradníkem ve hře Obránce perimetru. Jde o prestižní záležitost pro úzký okruh bohatých vyvolených a pan G.I. si v ní vedl velmi špatně. Což se už nedá říct o výkonu Ruslana/Georga, který se díky svým schopnostem geniálního stratéga a obratného diplomata stává mimořádně úspěšnou herní postavou. A úspěch se neodpouští ani v herním světě, takže kromě boje s hordami cizáků, nepřátelských mimozemšťanů, musí princ Georg čelit intrikám vévody Paola, hlavy Oranžového rodu. Rozehrává tak nebezpečnou hru na dvou frontách. Čeká ho střet s cizáckými agresory a k tomu finální bitva s mnohonásobnou přesilou flotily vévody Paola. Jediná porážka by znamenala pro Ruslana konec v herní kariéře. Nebo i v opravdovém životě? Na tuto otázku Ruslan stále hledá odpověď – je hráčem, nebo přímým účastníkem reálného dění…?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Через смерть (Čerez smert') , 2015


více info...

Přidat komentář

Kamba
16.04.2023 1 z 5

Ne, ne, ne. Prostě tohle na mě nefungovalo. Bohužel se v této knize opakují stejné nedostatky, jako v předchozím díle. Hlavní postava řeší situace bez jakéhokoliv napětí, rozhovory jsou nezajímavé a celkově mám pocit, že je všechno banální. Ve polovině knihy jsem se rozhodl, že už toho mám dost. Knihu jsem zavřel a prodal.

Ládik990
29.05.2021 5 z 5

Navyková kniha nečekená zrada od spojence, nová spojenectví chvilková. Zavistiva hlava Oranžového rodu. Velké bitvy nová spojencectví nové soustavy. Jsem zvědav jak si Ruslan povede v další dílu.


NextOne
12.04.2021 5 z 5

Jak už název napovídá, jde zde skutečně o život. Hlavní hrdina se pouští do bitev, který by asi jentak někdo nelajzl. Jak postupně rozšiřuje svou flotilu a zabírá nová území, setká se i s obávanými nepřátely, s tzv. "Cizáky". Tito cizáci jsou postrachem celé říše, ale Georg chce všem ukázat, že on se jich nebojí. Jestli jste si mysleli, že dcera Likanna je nesnesitelná, počkejte si na princeznu Astru. Setkáme se s novými postavami, Georg se stane důležitou postavou pro Chameleony, dojde k veliké zradě, ale i k velkým činům. Konec smlouvy se však blíží a hlavní hrdina si toho je velice dobře vědom a učiní nezbytná opatření.

IG: next_fantasy_one

Hwest
05.01.2021 5 z 5

Jako nečtenář scifi se pouštím do dalšího dílu a opět nelituji. Dobré pokračování, autor umí překvapit. Skvělá oddechovka. Další díl samozřejmě přečtu.

roso.mak
02.01.2021 5 z 5

Možná autor myslel tuto knihu jako původní završení příběhu, kterým ale není. Možná vám to bude stačit, ale spíš si myslím, že budete na Ruslanovy další peripetie zatraceně zvědaví. Slibuji, že by bylo opravdu škoda se se světem Obránce rozloučit.

Aires
28.12.2020 5 z 5

Silně návyková jízda vesmírem, při které nepřestávají pálit kanóny a zběsile tlouct srdce čtenáře. Čtení této knihy je závislost, která se nedá překonat jinak, než obrácením poslední stránky a zběsilým úprkem do obchodu pro pokračování! Zkrátka - nejdřív budete milovat lit-RPG, pak tuhle sérii a nakonec i žánr space opery. Z obojího si totiž bere to nejlepší a ponechává je málo prostoru pro zlepšení :)
Takže milý Atamanove - zvýšení globální slávy a reputace o 100%!

Roscata
04.08.2020 5 z 5

Ani druhý díl Obránce perimetru nezklamal. Autor se sice místo levelování postavy, zvyšování schopností a plnění úkolů soustředí jen na zvyšování reputace a slávy u jednotlivých frakcí a postav, ale i tak dokáže vytvořit zajímavý a poutavý svět a příběh. Spíš než litRPG je to Space opera ale i tak mě to neskutečně drží od první stránky až do konce.
Baví mě jak je Ruslan pohotový a dokáže i z nepříznivé situace něco vytěžit. Těším se na další jeho střetnutí a hlavně na podmínky které si nastaví v příštím díle.

IG: zrzi_cte

Zavulonis
24.06.2020 5 z 5

Super pokračování prvního dílu.

Prince_of_book
17.02.2020 4 z 5

Ve druhém dílu této série se opět setkáváme s Ruslanem nebo vlastně už spíše s georgem, kterého v tomto díle čeká boj jednak proti cizákům, tak i proti "vlastním lidem" a je jen na něm jak si se situací poradí.

Kniha byla super čtivá, autorovi se dařilo udržet napětí od začátku až do konce. Velmi se mi podařilo sžít se s postavami, ač bych to u takového typu četby opravdu nečekal. Konec knihy dokázal za mě geniálně naladit na další díl.

Abych se nedržel jen v pozitivech tak musím zmínit i některá negativa, jako například to, že postup George byl v průběhu knihy tak nějak moc "hladký" a všechno mu procházelo tak nějak samo a závěrečná bitva byla až moc urychlená na můj vkus.

Dalším negativem(i když o tom by se dalo polemizovat) je to, že kniha nemá moc prvků LitRPG, jako například série Cesta šamana. V této sérii prakticky jen vidíme zvyšování či snižování reputace, které je ale ve výsledku celkem nepodstatné pro samotný děj. Souhlasím s lidmi, že by se série hodila spíše do žánru Space opery, ale já asi nejsem typem člověka, který by se v tomto nějak vrtal a tak mi to absolutně nevadí.

Hodnocení 9/10

knizninadsenec
12.12.2019 4 z 5

skvělý nepředvídatelný a naprosto fascinující příběh, knihu i příběh jsem si užila, skvělá, i když někdy tam na mne byly až moc zdlouhavé popisy

cyppisek
07.12.2019 3 z 5

Bohužel je to dokola jedno a to samé. Propojení se skutečným světem prakticky neexistuje. Další díl už asi číst nebudu, i když se první dva díly četli pěkně.

Lethania
07.10.2019 4 z 5

Očekávala jsem mnohé, ale to, čeho se mi dostalo, mě mile i nemile překvapilo. Pomineme-li fakt, že spíš než LitRPG, tato série sklouzává k žánru space opery (škoda, mohlo se z toho vytěžit mnohem víc) a že místo levelování postavy, zvyšování schopností apod. (jako to je např. u Cesty šamana), se nám dostává jen zvyšování reputace a slávy u jednotlivých frakcí a postav, není kniha nudná ani nezajímavá. Spíš naopak. Mimořádně mě bavilo každé střetnutí s cizáckou flotilou. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Okoslav
18.08.2019 3 z 5

Na to, že má jít o jedno z nejlepších LitRPG současnosti, najdete onoho „RPG” v Obránci perimetru pomálu. Jak celý tenhle (údajně herní) svět vlastně funguje, Atamanov ani v druhém díle nevysvětluje a veškerý herní prvek redukuje na neustálá hlášení o změně vztahu s tou nebo onou frakcí.

Jako vesmírné sci-fi se Obránce perimetru pohybuje v průměru. Jako LitRPG nefunguje vůbec. Na třetí díl už to za sebe nevidím, a pokud se na nějakou LitRPG sérii teprve chystáte, mnohem víc doporučuju třeba „konkurenční” Cestu šamana.

myskakarel
04.08.2019 5 z 5

Další moc dobré čtení, nemohl jsem se o něho odtrhnout. Škoda, že bude zase trvat než bude další kniha na trhu :(

Tazz1
16.07.2019 5 z 5

Musím říci, že jsem z tohoto čtení nadšený. Oba díly jsem dal hned po sobě a jen lituji, že třetí ještě nevyšel. Nejsem si moc jistý, zda jsou tyto knihy typickým zástupcem nového LitRPG žánru. Co se týče provázaností s počítačovou hrou, tak jde o úplně něco jiného jak třeba RPO či Erebos. Každopádně jako space opera či military scifi je to moc dobré. Autor udržuje spád, akci a svým způsobem i humor. Jen doufám, že mu to vydrží i nadále...

shabazza
07.07.2019 3 z 5

Solidní průměr. Zábava na jedno deštivé odpoledne.

witko
20.06.2019 4 z 5

Při čtení mi ani nepřišlo, že se jedná o LitRPG. Mám rád bitevní střety ve vesmíru a touto knihou jsem uspokojen. Jen by nemusely být tak velké proluky mezi vydáváním dalších dílů.

KnihoMorka
28.05.2019 5 z 5

prahnu po další

protokol
18.05.2019 5 z 5

SKVELÍ POČIN NO NEJAK SA NÁM TÝ RUSI NAUČILI PÚTAVO PÍSAT

Xslyepov
16.05.2019 5 z 5

Kniha je výborná stejně jako první díl.Jen doporučuji si trochu oprášit postavy z první série.

Skvělý je příběh vyprávěny z pohledu hlavní postavy,co neví hlavní hrdina nevíme ani my.

Přečteno velmi rychle.Jeden z důvodů byl nekončící děj nabitý akcií.Místem mi až chyběli vyklusávající pasáže,možná je to tím že to má tak málo stránek.

Jediná výtka je částečné chybění napětí,autor odhalí své záměry příliš rychle,všechny střety se ukončí/vyjasní ve stejné kapitole.