Smrt mistra v go

Smrt mistra v go https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194965/mid_smrt-mistra-v-go-9ep-194965.jpg 3 19 2

Nové případy soudce Ti série

< 8. díl >

Jediným vzrušením ve vzdálené provincii s drsným podnebím je pro místní úředníky vášeň pro strategickou hru go. Soudce Ti hořce vzpomíná na luxus hlavního města a oddanost úředníků této hře považuje za marnotratné plýtvání časem, ovšem až do okamžiku, kdy pochopí, že hra úzce souvisí se sérií vražd, k nimž v provincii nedávno došlo. Soudce Ti rozehrává nebezpečnou partii, na jejímž výsledku závisí několik lidských životů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Mort d'un maitre de go , 2006


více info...

Přidat komentář

Kyri
14.10.2019 3 z 5

Tahle kniha od Lenormanda by zřejmě tolik nedráždila čtenáře, pro které je těžké přijmout trochu jiný styl, ve kterém autor soudce Ti pojal. Moc se tam neobjevují pomocníci soudce a První paní je tam také jen trochu. Bohužel pro mě byla celá první polovina nudná a nemohla jsem se začíst. Velmi se mi ale líbila cca poslední třetina, kde už bylo jasné, kdo je vrah, ale soudce Ti se snaží ho usvědčit. Tahle část je vtipná, lehká a velmi čtivá.

alabra
29.08.2016 4 z 5

Přivítala jsem pokračování příběhů o soudci Ti, i když s jiným autorem, Gulik byl moje oblíbená prázdninová četba. Tento díl nebyl tak docela na stejné vlně, přesto mě pobavil, snad tu chyběla čínská vytříbenost, kterou uměl Gulik zachytit. Ale i tak dobré letní počtení.