Noční můry zabíjejí přehled

Noční můry zabíjejí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38907/nocni-mury-zabijeji-38907.jpg 3 36 36

Nové případy soudce Ti série

< 3. díl >

Nové případy soudce Ťi. Soudce Ti má vyřešit spor mezi dvěma náboženskými obcemi a ocitne se v tajemném taoistickém klášteře, kde mniši uctívají sny více než vlastní život. Vyšetřuje sérii sebevražd, ale pátrání mu ztěžuje nesmiřitelný fanatismus a všelijaká kouzla a čáry. A jako vždy, vše je dílem člověka...Frédéric Lenormand oživuje legendární postavu okresního soudce Ti a přibližuje čtenáři atmosféru staré Číny v 7. století za vlády dynastie Tchang.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Petits meurtres entre moines , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční můry zabíjejí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Naias
24.12.2021 1 z 5

No nazdar, to bola teda fraška. Možno by to bolo zábavné, ak by autor neparazitoval na van Gulikovom ume. Toto určite nemohol zamýšľať ako seriózne myslené pokračovanie, nanajvýš ako paródiu, lenže bohužiaľ dosť nejapnú. Vie vôbec niečo o starovekej Číne? Pochybujem. A o písaní detektívok nevie nič. Jeho sudca Ti je najneschopnejší vyšetrovateľ, na akého som narazila. Škoda, iróniou, a častokrát trefnou, je to presýtené, nebyť tam sudca Ti a neodohrávať sa to v starovekej Číne, mohla to byť príjemná humoristická jednohubka.

PWM
14.01.2021 odpad!

V tomto případě je zbytečné se rozepisovat – jednoduše je to jeden z nejslabších příběhů soudce Ti.


Dost možná by to byla hezká „Četnická humoreska“, ale rozhodně to je velmi špatný „Nový soudce Ti“. Autor zcela ignoruje reálie, čínskou společnost i postavení jednotlivých osob. Zatímco některé jiné Lenormandovy příběhy jsou svižné, vtipné a mají hezkou zápletku, Noční můry jsou k uzoufání špatné.


Nejenže je celý příběh zcela nepravděpodobný a neuvěřitelný, navíc je i nelogický a nesmyslný, což kvality detektivky přeci jen poněkud snižuje…


Celkově vzato: Noční můra


Kyri
11.09.2020 3 z 5

Lenormanda čtu. Přečetla jsem několik dílů, které mají různou kvalitu od "super" po "slabší". Bohužel tento díl patří mezi ty slabší. Když si uvědomím, že se děj odehrává ve dvou konkurenčních klášterech, nechává čtenáře uvažovat, o čem jejich existování vlastně je, zní mi to dobře. Přesto jsem tu knížku četla nekonečně dlouho, nutno ale uznat, že jsem ji nakonec dočetla, proto ty tři hvězdy.
P.S.: přečetla jsem od Gulika všechno. Myslím, že je to mistr. Nicméně mě Lenormandovo pojetí nijak neuráží. Má výborné znalosti historie i prostředí a trochu víc smyslu pro humor. Jeho postavy sice nejsou božsky dokonalé (myslím soudce a jeho manželky), ale díky tomu jsou civilnější, vtipnější a uvěřitelnější :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noční můry zabíjejí v seznamech

v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst7x

Štítky knihy

Čína

Autorovy další knížky

Frédéric Lenormand
francouzská, 1964
2006  58%Palác na jezeře Ču-An
2006  53%Noční můry zabíjejí
2007  57%Půlnoční soud
2006  60%Paní Ti na stopě zločinu
2014  66%Smrt čínského kuchaře