Tajemství škorpiona

Tajemství škorpiona https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481809/bmid_tajemstvi-skorpiona-ODr-481809.jpg 4 91 22

Nora Kelly série

< 2. díl >

Co hledal muž, který měl problémy se zákonem, v opuštěném hornickém městečku kdesi v Novém Mexiku? A jak s tím souvisí nález mumifikovaného těla ve sklepě prázdné budovy? Na tyto otázky má odpovědět začínající agentka FBI Corrie Swansonová. Nudný případ „za trest“ se však pro mladou ženu brzy změní v nebezpečnou profesní i osobní výzvu, kdy musí dokázat nejen svému školícímu důstojníkovi, co v ní je. Corrie si k vyšetřování přizve excelentní archeoložku Noru Kellyovou, s níž se nedávno seznámila při své první velké akci. Společně odhalí velice znepokojivé informace: zesnulý zahynul před více než sedmdesáti lety ve velkých bolestech, v embryonální poloze, s vyděšeným výrazem v obličeji a z těla se mu ve velkých kusech odlupovala kůže. Pod tělem navíc objeví cenný španělský kříž ze 16. století. Když se jim podaří tělo identifikovat, a dokonce určí i neuvěřitelnou příčinu smrti, spustí tím lavinu událostí, ve kterých se prolínají dávná děsivá tajemství i nové hrozby. Obě ženy postupně odkrývají indicie vedoucí k legendárnímu pokladu Apačů – a přitom čelí vojenskému spiknutí, rozsáhlé zločinecké síti i obyčejné lidské touze po zlatě a bohatství. A v samotném závěru se opět ukáže i agent Pendergast a jen tak mimochodem najde nejdůležitější kousek skládačky celého spletitého příběhu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Scorpion's Tail , 2021


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
11.11.2023 1 z 5

Nuda jako předchozí díl, snad ještě větší. Jako by to snad ani nepsali oni, hrozně amatérsky napsané, trapné rozhovory jak pro děti. Tahle série s Norou Kelly mě nějak nechytla, už první díl Ztracené kosti byl hodně slabý a jak vidím, tak autoři v nudném pokračování pokračují. Dost zklamání, protože dřívější knihy byly samá pecka. V polovině knihy teprve někdo v kaňonu po ní vystřelí, asi jsem se od autorů namlsal lepšími knihami. Na konec k tomu připletou Pendergasta z jiné série, už mě tam scházel jen Vinnetou, místo něho dali Gernonima.

Luigi1
04.09.2023 4 z 5

Začátek pomalý rozjezd,ale pak to šlo


wlado
03.06.2023 3 z 5

Klasické pútavé čítanie od tejto dvojice autorov. Trochu mi vadil na konci vševediaci Pendergast. Každopádne kniha stojí za prečítanie.

lampernaqui
20.03.2023 3 z 5

Tahle série si zatím drží svoji úroveň. Nesmí se od ní očekávat žádné zázraky a díky tomu dokáže dobře pobavit. Rozhodně se mi četla lépe než poslední Pendergasti. A i ten se zde na pár stránek mihne, ale přijde mi to hodně nucené a zbytečné. Filmově by to bylo klasické dobrodružné akční béčko. Corrie je celkem fajn postava, takže jí nějaký ten další úspěch u FBI přejme.

orinka3
11.02.2023 5 z 5

Nádherný současný western, který nemá chybu. V hlavních rolích novopečená agentka FBI Corrie Swansonová a archeoložka Nora Kellyová. Prostředí úžasné, plasticky vylíčené. Suchou vyprahlou krajinou se prohánějí nejenom kulatí pouštní běžci, ale i padouši, lačnící po zlatém pokladu. Po úvodním rozběhu a akci, při kterém Corrie zažije doslova křest krví a kdy o sobě trochu pochybuje, se naplno projevují její schopnosti. Nové Mexiko, pustá vylidněná oblast, kde se ve starém dole najde mumifikovaná mrtvola u které leží vzácný zlatý kříž z dávného pokladu. Její podivný nepřirozený stav vzbuzuje podezření, do děje se zapojuje i ambiciozní archeoložka Nora. Podle lebky dokáže vymodelovat její reálnou podobu a podaří se ji ztotožnit. A pak už se pátrání jen a jen rozvíjí. Zapojuje se do něj mladý a krásný šerif Homer Watts, pistolník na slovo vzatý. Postupně se odkrývají další zajímavé souvislosti - radiace u mrtvoly, jaderné pokusy poblíž ní a násilná úmrtí každého, kdo má s mrtvolou nebo s hledáním pokladu v roce 1945 něco společného a překáží v hledání současném. Stopy vedou hodně vysoko a podezření stoupá. Samozřejmě dochází i k objevu důležité staré mapy, přestřelkám a pronásledování, útěku a záchraně v poslední chvíli. Výborně napsané, napínavé až do konce. Krásná oddychovka!

markej
29.09.2022 4 z 5

Po téhle knížce jsem sáhla tak trochu z donucení, do Čtenářské výzvy jsem potřebovala dílo od autora, který je o 22 let starší než já, a tenhle román toto kritérium splňoval.
Nakonec se konalo příjemné překvapení, Tajemství škorpiona je detektivka, do níž je zapletená i archeoložka Nora Kellyová, archeologický výzkum je tudíž zajímavý aspekt navíc, mladičká vyšetřovatelka FBI Corrie mi také byla sympatická a líbilo se mi i prostředí americké pouště v Novém Mexiku. Suma sumárum nový objev, a jestliže vyjde další díl série, určitě si ho přečtu...
Hodnocení: 4,5 ⭐ z 5 ⭐

CharlesWard
24.09.2022 3 z 5

O dost lepší než předchozí díl.

hankamol
28.07.2022 5 z 5

Nemohla jsem knihu odložit. Konec byl hodně napínavý..

jiri9568
05.06.2022 5 z 5

Super, jako predchozi dil. Doporucuji

coquus
22.05.2022

Další napínavý příběh s Norou a Corrie. Spousta věcí je zde hodně předvídatelných a někdy se i ke škodě příběhu mnohé naznačuje dopředu. Naopak silnou stránkou je zde zajímavá zápletka a akce, která zejména v závěru docela graduje. Mám-li srovnat s prvním dílem, tak Ztracené kosti se mně líbily o poznání víc.

„Vraťte mi tu zbraň, umím střílet i levičkou,“ ujistil ho.
„To jsem fakt rád,“ uznal Watts.
„Ale nic nestrefím,“ pokračoval Morwood.

HonzaT
08.04.2022 2 z 5

Dle komentářů jsem čekal víc, ale i tak mě to bavilo. Od autorů js četl lepší knihy.

JustWomen
14.03.2022 1 z 5

Přišlo mi to hodně amatérsky napsané, k tomu přitroublé postavy, dětinské rozhovory, reakce hodné žáků základní školy a ne agentů FBI. Celé špatně.

mirek2580
23.02.2022 5 z 5

Rozjezd pomalejší, ale potom to nešlo zastavit...

zdendula31
22.02.2022 4 z 5

Začátek trošku pomalejší,ale vyplatilo se číst dál.

čef
13.02.2022 5 z 5

Dobrá detektivka to tedy je, ale má poněkud pomalejší tempo, než jsem u hlavního autora zvyklý. Podrobné pátrání mladé příslušnice FBI s doktorkou přes archeologii je poměrně zajímavé, zejména detaily o prvním atomovém výbuchu a Mescalech dodaly příběhu patřičnou šťávu. Napínavých scén není mnoho, ale stupňují se v závěru tak, jak to má být.

Evelin2506
07.02.2022 3 z 5

Zápletka zajímavá. Agent FBI a místní šerif jako postavy z divokého západu trochu divné. Na další pokračování této série se těším, hezky se to čte.

Patapuf
02.01.2022 5 z 5

Oproti ztraceným kostem je to úplně jiný level.... Napínavé od začátku až do konce.... Začínám si zvykat na Corrie a Noru..... Stejně jako při dočtení kostí mě trochu zamrzí pouze krátký vpád agenta Pendergasta..... Pořád tajně doufám v další pokračování jeho případů.... nicméně mě to zde mrzelo méně než u předchozí knížky....

Erlif
02.01.2022 5 z 5

Kolikátá že už je to knížka od dua Preston & Child, kterou jsem přečetla? :-)))

Kdo tyhle autory zná, tak ví, co od nich může čekat... Je to precizně promyšlený příběh, člověk se opět dozví spoustu zajímavých věcí kolem. Autoři mají knihy velmi dobře propracované. Někdo si může myslet, že začátek má pomalý rozjezd, ale dějová akční křivka stoupá strmě vzhůru a kniha se ke konci nedá odložit.
Těším se na další díl Nory a Corrie... Jen doufám, že nebude ticho po pěšině jako s jejich sérií s Gideonem..

Kami33
31.12.2021 5 z 5

Příjemné čtení, napínavé, zábavné, bez hluchých míst. Přečteno raz dva.

Pavlína2019
20.12.2021 5 z 5

Opět mám velkou radost, jsem nadšená, autoři, které mám velice ráda, mě nezklamali.
Perfektní, napínavý a dobrodružný příběh s oblíbenými hrdiny!
Znovu krásně propracované a inteligentní čtení.
Moc se těším na další knihu a tuto všem doporučuji!!

Štítky knihy

tajemství

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Tajemství škorpiona je v

Právě čtených5x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce103x
Chystám se číst37x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x