Nočník neohrožené ženy

Nočník neohrožené ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441450/bmid_nocnik-neohrozene-zeny-OaA-441450.jpg 4 59 13

Píšu v noci, protože se bojím zhasnout. Knižní vydání úspěšného blogu. Blogové zápisky sopranistky a sarkastičky Evy Benett mohou být vaší nejlepší kamarádkou, psycholožkou i vztahovou poradkyní. Procházejí nejhlubšími loužemi vztahů v zářivě barevných holinách a na každou bolest najdou náplast. A je jedno, jestli máte zlomené srdce, puchýř od nových lodiček nebo housera jak bič. V knižní verzi blogu Nočník neohrožené ženy zjistíte, co na něm už několik let poutá jeho více jak sedmnáct tisíc pravidelných čtenářek a čtenářů.... celý text

Přidat komentář

kap66
14.07.2022 3 z 5

Výborný název a vygooglené jméno mě nalákaly. Něco přes stovku jsem utratila i za nesmyslnější věci, nelituji. Spíš mě mrzí, že tahle talentovaná a inteligentní žena vidí soužití s mužem jako téměř nemožné jenom proto, že lpí na zdánlivě krásném přesvědčení: „Hledám muže, který by mě miloval takovou, jaká jsem, a nechtěl mě předělávat.“ Ale kdo jsem já a co můžu se svými zkušenostmi radit?! Snad jen to, že já jsem se v něčem změnila ráda – a nějak si pořád myslím, že trvat na své neochotě přizpůsobit se je trochu arogantní. Právě tak na mě celá knížka bohužel i působí: sebestředná, jízlivá, sarkastická, mnohdy naštvaná, málo sebeironická. Rozumím původnímu účelu i umístění, ale já bych pro knižní podobu svoje texty přece jen upravila (maličko i pravopisně). Ale na druhou stranu – já bych v sobě odvahu psát vlastní texty vůbec nenašla, takže si cením autorčiny otevřenosti a držím jí palce.

mi-nul-o
25.06.2021 5 z 5

Dokonalost. Oduševnělost. Realita. Vtip. Ironie. Atd. Mluví mi z duše.
Autorce děkuju, dalo mi to strašně moc.


Aneleh
18.04.2021 4 z 5

Eva Benett je mi sympatická svým smyslem pro humor a v některých kapitolách jsem se opravdu srdečně zasmála. Nebere se vážně ani v situacích, ve kterých jí do smíchu opravdu není a to, že jí život přisoudil nemít stálého partnera ani děti nebere jako žádnou katastrofu, i když jí blízkost často hodně schází. Život si užívá, jak jen to jde, je chytrá a dokázala opravdu mnoho. Ne se vším jsem však tak úplně souhlasila, třeba co se týká kompromisů ve vztazích. Řekla bych spíše, že je to o tom vybrat si způsob svého života. Spokojené soužití dvou lidí nespadne samo do klína, musí se pro to něco udělat a z něčeho také slevit. Autorka měla mnoho příležitostí, kdy mohla zvolit život ve dvou. Ale každý muž měl nějaké strašné a neodpustitelné chyby, až mi přišlo, že se jí ani moc nechce hledat na potenciálních partnerech nějaké kladné a pozitivní vlastnosti.

i.stefany
21.02.2021 4 z 5

Eva Benett je pro mě neznámou autorkou. Její "nočník" mi zapůjčila kolegyně a musím říct, že udělala dobře. Není to nijak vysoká literatura, ale pobaví, vyloudí úsměv a někdy i dotlačí k zamyšlení, jak by se člověk zachoval ve stejné situaci... I když v podstatě kniha není příběhem, je složená z různých střípků, prožitků, postřehů a pocitů, užila jsem si ji. :-)

magnolia
23.01.2021 5 z 5

Málem jsem se nechala odradit některými komentáři, ale můj ženský a knihovnický instinkt mě nezklamal a já jsem knížku od dosud neznámé autorky ještě před Vánoci zakoupila do knihovny (naštěstí - nyní už není k sehnání). Je to jedna z těch, které ke mně přišly ve správný čas, jak se to někdy povede. Je to přesně čtení do této doby, aspoň pro mne určitě a já jsem Evu B. moc ráda poznala. Vybuchovala jsem smíchy, dojímala se a užívala si všechny ty příběhy, postřehy, myšlenky a pocity (u mnohých jsem měla velké pochopení, jako že to znám, tak to cítím). I ty básničky byly milé. A navíc - písmenka na knize v noci svítí!

MilaMo
05.01.2021 4 z 5

Odpočinková, dobře napsaná kniha, která celkem vystihuje život single žen autorčiny generace

roso.mak
03.01.2021 2 z 5

Pro knihu blbej formát.

Alto98
21.12.2020 2 z 5

Deník single ženy středního věku, místy poměrně depresivní. Hlavním tématem je obtížnost až nemožnost porozumění ve vztahu ženy s mužem. Čtivá kniha, ale: "Něco nám má zůstat tajemstvím. A to proto, aby to mohlo zůstat objektem touhy." (Jan Soldát, Neviditelný Pes, 2019). Pohled z druhé strany na stejné téma je Biomanželka od M. Viewegha.
Edit: autorka ale výborně zpívá.

AlbionFoxyFox
27.11.2020 3 z 5

Některé myšlenky mě zaujaly, některé rozesmály, nad některými jsem kývala souhlasně hlavou. Celkově mi však chyběla nějaká dějová linka, důvod, proč knihu znovu otevřít.

Tyet
07.11.2020 3 z 5

Tento příběh české Bridget Jones Evy Benett je přetištěným stejnojmenným blogem. Stárnoucí žena hledá a nenachází vhodného partnera, což přináší legrační situace, ale i smutek a beznaděj. Na rozdíl od Bridget Jonesové ale neočekávejme happyend. Autorka se od začátku až do konce utápí v sebelítosti za vydatné pomoci Stilnoxu a Lexaurinu, kterým familiérně říká lexáč a stilnáč. Ale umí si ze sebe udělat srandu a to je moc fajn, díky tomu jsem knížku dočetla a párkrát jsem se opravdu od srdce zasmála. Shodou okolností jsem zrovna dnes dočetla i knihu esejí Stanislava Komárka Zápisky z pozdní doby. Jde samozřejmě o jiné osobnosti s odlišným backgroundem, ale obě jsou to knihy esejů, ve kterých se autor/ka zamýšlí nad různými tématy. Nejvíc do očí bijící rozdíl spočívá v tom, že Evu Benett zajímá sotva co jiného než ona sama, vše, o čem píše, vztahuje k sobě samé, ona je středobodem vlastního vesmíru. Stanislav Komárek naproti tomu sám sebe zmíní v pouze v ojedinělých případech, a to vlastně pouze ve spojení: „jeden z mých přátel říká...“. Šíře a hloubka věcí, o které se zajímá, a nad kterými přemýšlí, je ohromující. Jak píšu, jde o pozoruhodné a neplánované srovnání.
Líbí se mi autorčina upřímnost, to je vlastnost, kterou na lidech extrémně oceňuji a nerada bych, aby moje recenze vyzněla převážně negativně. Ono je pravdou, že když má člověk nějaké velké trápení, není v jeho mysli místo na nic jiného a stále dokola jenom rozemílá své bolístky. A trápením Evy Benett je osamění. Takže jí vespolek popřejme štěstí, radost a pohodu.

Anahk1
28.09.2020 5 z 5

Za mě super kámoš na noční čtení.. pobaví, pohladí, rozbrečí a donutí zamyslet se hlavně sama nad sebou :-) ..

Peace
08.09.2020 5 z 5

"VZKAZ MÉMU MLADŠÍMU JÁ

Až se ti, holčičko, bude zdát, že nic není, jak chceš, neplač. Běž to oslavit. Za pár let si uvědomíš, jaký blbosti jsi chtěla a co by se stalo, kdyby se ti nedejbože splnily."

Naprosto skvělá kniha, ve které se to hemží jedním moudrem ze života za druhým.
Rozhodně doporučuji a věřím, že bude i knižní pokračování..s happyendem ;o)

Janek
21.07.2020 4 z 5

Nočník neohrožené ženy je edičně výborně připravená kniha, na níž vůbec není znát, že jde "jen" o soubor facebookových příspěvků. Pisatelka sebejistě balancuje na hranici mezi vtipem, cynismem a depresí. Stylisticky vytříbené čtení k oddychu i zamyšlení nad všemi našimi složitými životy.

Štítky knihy

eseje humor pro ženy blogy

Autorovy knížky

Eva Benett
česká
2020  77%Nočník neohrožené ženy

Kniha Nočník neohrožené ženy je v

Právě čtených5x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst69x
Chci si koupit14x