Živly noci

Živly noci https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35801/mid_zivly-noci-PSM-35801.jpg 4 118 10

Noční lovci série

< 6. díl >

Svet šelmoľudí je výnimočne krutý. Nikomu sa nedá veriť. Nikoho nemožno milovať. Rozhodne nie, ak chce šelmočlovek prežiť... Sirota Wren Tigarian vyrástol v prostredí, ktoré sa ho bojí, nedôveruje mu. Wren je kríženec dvoch dravých zvierat - bieleho tigra a snežného leoparda - ale dokáže sa meniť na človeka. Keď niečo chce, nikto ho nezastaví. A teraz chce Marguerite. Marguerite D´Aubert Goudeauová je dcérou prominentného senátora USA, lenže nenávidí životný štýl bohatej spoločenskej vrstvy, ku ktorej patrí. Tak ako jej matka, ktorá svoj boj so životom vzdala. Svet ľudí však ani netuší, že popri ňom existuje svet šelmoľudí - utajený, neviditeľný, nenápadný. Ak chce Wren získať Marguerite, musí bojovať nielen proti ľuďom, ktorí ho ako polozviera nikdy neprijmú medzi seba, ale aj proti vlastným šelmoľuďom, ktorí si želajú jeho smrť, lebo ohrozuje ich skrytý svet. Dvojica zvádza dramatický boj s časom a s nepriateľmi, ktorí majú magické schopnosti. Wren a Marguerite sú ako štvaná zver. Môžu prísť o svoje životy, o svoju pravú podstatu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Unleash the Night , 2005


více info...

Přidat komentář

Majuš333
08.08.2022 4 z 5

'Chcieť viac je koreňom všetkého zla. Tento koncept zničil viac životov, než koľko ich kedy stvoril.'

'Všetko má svoju cenu. Nič nie je nikdy zadarmo.'


Živly noci boli pre mňa vždy akýmsi najlabším článkom série... Netvrdím, že to bolo zlé, ale Wren a Maggie mi nikdy neprirástli k srdcu a z celého ich príbehu na mňa sálala obrovská negativita a prázdnota...
A navyše sa mi tu veľmi zhnusilo Útočisko a šeľmoľudia žijúci v ňom, teda okrem Aimee a Fanga...
Keďže túto sériu zbožňujem, tak sa v nej opäť tak ľahko nezastavím a už sa teším na Sina, Asha a Strykera :)


'Ak niekoho miluješ, daj mu slobodu. Ak sa vráti, vždy patril a bude patriť iba tebe. Ak sa nevráti, nepatril ti ani na začiatku.'

anna7852
09.05.2022 5 z 5

Dokonale,uzasne. Miluji tuhle serii :)


Evka3814
20.09.2021 5 z 5

Popravdě je mi smutno že je konec:( a také mě mrzí že nejsou všechna dílka.Moc jsem si to užila, byla to příjemná změna s fajn postavami . Wrena jsem měla hned ráda,asi proto že byl tak tichý a tajemný a Marguerite byla bojovnice.
PS: Moc by mě zajímal příběh Nicka

petulik330
11.04.2021 5 z 5

Další naprosto skvělá kniha. Tentokrát nejde o temné lovce v hlavní roli, ale šelmolidi.
Wren mi byl sympatický od začátku i když se zdál trochu jako podivín.
Tentokrát jsme v knize cestovali časem, snažili se odhalit pravdu o staré vraždě a co tam nechybělo byla trochu lásky. Jen doporučuji.

marie2577
11.02.2021 5 z 5

Doporučuji celou sérii ..spokojena ..????

MonaLisa42
17.06.2020 4 z 5

Opět pěkná a čtivě napsaná kniha, bohužel s méně humoru, než jsem od autorky zvyklá.
Spisovatelka si v této sérii vytvořila svůj vlastní svět, ve kterém žije mnoho postav s vlastním příběhem. Nikdy nevíme, co od které postavy můžeme očekávat... Medvědí máma mi v minulém díle přišla úžasná, ale nyní bych ji nejraději zaškrtila. Ráda zde potkávám postavy, které už znám z předešlých příběhů, ale začíná se objevovat příliš nových, které se mi pletou. Už vím, že v tomto světě je možné úplně cokoliv. Někdy už mě šílený děj nebaví, ale nedokážu přestat číst. Cestování časem nemám ráda, ale zde se mi to líbilo. Wren a Meggie my byli celkem sympatičtí. S knihou jsem strávila příjemný čas.
Je škoda, že celá série není vydána v češtině. Děkujii!!!

havrmoni
05.11.2017 4 z 5

V sérii Temných lovců je toto až jako 9.díl.

Tohle nebylo špatné,ale taky tam byli místa co mě moc nebavili. Těch dìlů je moc,objevují se známí,ale i nové postavy. Je to opravdu propracované. Jsem už někde u 12 dílu a někdy mi jde hlava kolem z těch propletenců bohů a démonů a daimonů apod. Zatím mě to stále baví.

Kešu1981
07.02.2017 5 z 5

Wren, kříženec bílého tygra a sněžného leoparda zahlédne v baru Meggie, studentku a dceru prominentního senátora USA...jejich chemie je vážně neskutečná...nešlo příběh odložit!....Sherrilyn a její svět Temných lovců a zvěrolovců je prostě neuvěřitelný a naprosto úžasný :o)

Nel-ly
18.02.2015 4 z 5

Tahle série se postupně zlepšuje. Co se základní linky týče, je to samozřejmě všechno na jedno brdo - holka, kluk, magie, nebezpečí, sex, ještě víc nebezpečí a magie, osudová láska...
ALe svět Sherrilyn Kenyon je propracovaný a čím víc autorka zajíždí pod povrch, tím víc dokazuje, jak to má všechno promakaný. Jen díky tomu, že jde přeci "jen" o paranormální romanci, se žádné ách a óch efekty nekonají, pekvapení a napětí neexistuje a všechno to sedí na zpracování omáčky, která je dobrá, ale zatím ještě ne vynikající.

Děs a bídu představují stará vydání od Ikaru, která zabila tuhle sérii totální neprofesionalitou... teď ji vydávají znova, s novým překladaem, tak uvidíme, jak to dopadne.

pzjanka
03.01.2012 3 z 5

mám rada knihy od tejto autorky a zatial sa mi všetky veľmi páčili. ale ked som si prečítala tuto knihu, nepáčila sa mi až tak ako ostatné. Bola dobrá ale... stále mi tam niečo vadilo. Ale nemôžem povedať, že to boli vyhodené peniaze, ked som si ju kupila.

Autorovy další knížky

Sherrilyn Kenyon
americká, 1965
2005  87%Pán touhy
2006  88%Čas na lásku
2008  78%Kde je můj hrdina?
2014  83%Milenec snů
2006  87%Noční rozkoše

Kniha Živly noci je v

Právě čtených3x
Přečtených205x
Doporučených13x
Knihotéce86x
Chystám se číst34x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x