Noci s nepřítelem

Noci s nepřítelem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22398/bmid_noci-s-nepritelem-2Lp-22398.jpg 4 114 26

Byla v pasti. V pasti krutého ničivého manželství. V přízračném vězení, jemuž vládl muž, jehož přitažlivý zevnějšek zakrýval jeho násilnickou povahu. Byla zoufalá. Tak zoufalá, že byla ochotná udělat cokoliv, aby unikla jeho špatnému zacházení. Dokonce předstírat smrt. Byla pronásledovaná. Pronásledovaná mužem, jenž nejdřív uvěřil, že je mrtvá. Mužem šíleným touhou po pomstě. Mužem, jenž ji tak miloval, že by ji raději zabil, než ji nechal odejít...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , INA
Originální název:

Sleeping With the Enemy , 1987


více info...

Přidat komentář

jeany23
02.02.2024 3 z 5

Není to špatná knížka, popis manželského násilí a Martinova pronásledování je sugestivní, ale jinak je na mě kniha trochu rozvláčná. Pár dějově zbytečných vedlejších postav a konec, který nezajímavě vyšumí do prázdna.

sajanka
19.12.2023 5 z 5

Kniha, která mě nepustila od začátku až do konce.


Radimka
16.08.2023 4 z 5

Svého času trhák, hlavně díky filmu s J. Roberts, který se ovšem s kvalitou knihy nedá vůbec srovnat. Hlavně si pamatuju příšerný dabing a nepříjemný hlas hlavní hrdinky. Na svou dobu jedna z mála kvalitních psychologických detektivek.

Kontryhelka
08.06.2023 5 z 5

Než být s násilníkem to radši utéct. Někdy je těžké se vůbec odhodlat jít dál a nechat za sebou zavřené dveře a neohlížet se zpátky. Ale je to bohužel těžší, než se to mnohdy zdá. Ale je důležité vydržet, a to silné ženy přeci dokáží.

DeKo1996
15.03.2022 3 z 5

Napínavá kniha s nelehkým, ale často reálným tématem.

jfialova
04.02.2021 3 z 5

Kniha s velkým potenciálem, kterého podle mě autorka nebyla schopná plně využít, takže to nakonec bohužel sklouzlo do žánru ženské četby s poněkud napínavějším dějem a drsnější zápletkou. Podprůměrný překlad tomu také příliš nepřidává. Co nelze popřít, je jistá atmosféra neustálého strachu u hlavní hrdinky, která je podpořena neustálým skákáním mezi přítomností a blízkou a vzdálenější budoucností. Děj je pak ale dosti složité sledovat, protože kolikrát nevíte, kde zrovna dlí její mysl. Závěr fádní. Ze začátku to vypadalo na zajímavé čtení, škoda.

haWranka
10.01.2021 4 z 5

Mnohem lepší než film. Jedna z nejlepších knih na toto téma.

uminaa
11.10.2020 5 z 5

Páni!!! Film som videla už niekoľkokrát, ale aj napriek tomu, že je naozaj veľmi dobrý, na knihu sa nechytá.
Súhlasím s komentárom Atanone, že bolo až neskutočne desivé, akým štýlom dej plynul - pokojne až mi párkrát napadlo, či sa to nemiesi s apatiou. Príbeh mi prišiel miestami až veľmi skutočný.
Aj napriek tomu, že sa jedná o veľmi závažnú tému, kniha sa čítala veľmi dobre.

georginaa
24.09.2020 5 z 5

Knihu jsem hltala a nechala se uchvátit příběhem. Někdy musíte utéct od despotického manžela, jinak se z toho člověk buď zblázní nebo bude trpět stále víc a víc. Naplánovaný útěk je to nejlepší řešení i když minulost vás opět může dostat. Kniha sice skončila jinak než ve filmu, ale i tak jak kniha i film byly moc pěkné.

Atanone
14.10.2019 4 z 5

Ten příběh plyne velmi poklidně.. skoro obyčejně.. jako by násilí patřilo k životu, nenápadně zasuté mezi běžné věci, stejně jako se objevuje v popisech denních činností Sáry. A to je podle mě na tom právě to děsivé. Ten poklid, který v sobě skrývá nečekaný výpad, lež z jedné strany a ránu z druhé. Kolikrát se bavíme s někým, koho známe a kdo nám odpovídá na nevinné otázky, líčí nám svůj „normální“ život a my slyšíme, jak to skřípe a víme, že je to lež. A někdy to i vidíme. Jak těžké je najít pomoc. A ještě těžší je pomoc nabídnout. Protože ti lidé se většinou stydí za to, co se jim děje. Snaží se to skrýt. A pokud se sami nerozhodnou s tím něco udělat, vlastně jim není pomoci.
Film jsem viděla, ale kniha se mi líbila o moc víc.
Jedna z věcí, které mě zaujaly je toto:
Odnesli si kávu a dort na jídelní stůl a posadili se. „Fellini píše o tom, co chce se svými filmy dělat,“ řekla Sára a čekala, až Ben vezme do ruky vidličku. „Říká, že nechce natočit film s dobrým koncem, protože pak lidé půjdou domů a nikdy nezmění svůj život. Na úrovni podvědomí nás dobré konce ohlupují. Domníváme se, že se naše životy obrátí k dobrému, tak jako ve filmu, aniž bychom se o to museli snažit.“

Radka1911
08.07.2019 4 z 5

Napínavý, čtivý, psychologický román o domácím násilí.

Pavelpi
13.01.2019 3 z 5

Přečetl jsem to,ale žádná sláva.Takový normální béčkový průměr.Skoro všechny postavy mne nebraly a tak myslím,že se ke knize vrátím až za hodně dlouho a možná už ani ne

twigxi
14.12.2018 4 z 5

Četla jsem kvůli čtenářské výzvě. Nevím, jestli jsem někdy dřív neviděla film, ale asi ano, protože mi často pasáže v knize připadaly povědomé.
Bylo to sice takové jednodušší a předvídatelné, ale ne špatně napsané. Hodnotím jako lepší průměr.

Dresia
25.11.2018 5 z 5

To je jedna z nej knížek.

Jack Bauer
01.04.2018 4 z 5

Při čtení knihy „ Někdo cizí v domě" se mě vybavila tato kniha, kterou jsem četl před mnoha lety až po shlédnutí filmu. Perfektně napsaná, ale jelikož jsem viděl nejprv film, neuchvátila mě tak jak když čtu knihy před zfilmováním. Vše jsem vlastně viděl, věděl dopodrobna z filmu. Takže vlastně nemohu soudit co je lepší, zda film či kniha, ale obojí je super.

Liduka
27.02.2018 4 z 5

Mě se kniha líbila. Úplně jsem cítila Sářinu bezmoc. Jen mě trochu zklamal konec, čekala jsem něco více dramatického.

dom.ini
04.06.2017 3 z 5

Mě tahle knížka nijak zvlášť neuchvátila. Sáře jsem samozřejmě držela palce, ale jinak mi většina postav byla nesympaticka a poměřne dlouho mi trvalo než jsem se do knížky začetla.

maryska09
13.02.2017 5 z 5

Velmi ctiva, velmi mraziva kniha. Ctenar je rychle vtazen do deje, dycha pro hlavni hrdinku a odkryva temnou povahu jejiho manzela. Desi me, kolik takovych manzelstvi se muze objevit v nasem okoli. Film natoceny podle knihy je dobry, ale kniha je mnohem lepsi. Tak jak to je v 99% pripadu.

Cirrina
26.05.2016

Lepší jak film. Četla jsem po Tančím tak rychle jak dokůžu, takže první část mi přišla napsaná jako podprůměrný románek. Nakonec jsem se prokousala a nelitujia doporučuji. I když to není zrovna odpočinek. Ten s magorem na stránkách nenajdete. Poutavý příběh, napínavý, smutný dramatický, plný napětí, zla i odvahy. O vůli najít sílu a jít dál, zvládnout to...

Dreamless
26.12.2015 5 z 5

Napínavá ako guma na trenkách. :)