Noc žen

Noc žen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516260/bmid_noc-zen-114-516260.jpg 4 26 6

Kniha je poctou Romerovým filmům Noc oživlých mrtvol a Úsvit mrtvých, krvežíznivými „zombie“ se ovšem stávají výhradně ženy, které se nadýchaly podivné chemikálie. Jako u každé Ketchumovy knihy nás čeká brutální jízda od začátku až do konce, bez dlouhých úvodů a obezliček.

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Maťa
Originální název:

Ladies' Night , 1997


více info...

Přidat komentář

jindrich5708
25.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Dobrá noční jízda. Nebyl to nejlepší počin , mého oblíbeného , autora, ale ani nebyl nejhorší. Také jako v " Po sezóně " nechal zabít nevinného člověka :-). V noci jsem kontroloval manželku a dceru jestli se náhodou nepromění a po rozbřesku, dokud mě to nepustí a na knihu zapomenu, mi stačí své ženské členy v rodině držet dál od "nadržených" policajtů .

Pampalini
21.02.2024 2 z 5

Od Ketchuma asi najslabšie, čo som čítal. U mňa ďaleko vedú Dievča od vedľa a Po sezóne. Stále sa drží svojho typického, úsporného štýlu, ani slovo nie je naviac. Horšie sú na tom udalosti, celkový dej, ktorému chýba výraznejšia gradácia a hlavne nejaká pointa. Viac k premene, viac k prežívaniu postáv a k ich motívom. Zabi lebo zabíjajú je príliš málo. Inšpirácia Nocou živých mŕtvych a podobnými vecami je nesporná. A napokon, neprináša nič nové alebo neobvyklé.


karol.cadex
14.01.2024 4 z 5

Asi jsem neměla číst Ketchumovo předmluvu, protože ač rozhodně nejsem žádná měkkota, natož feministka, chvílema mi to obočí vystřelovalo až za temeno hlavy. On se v ní ještě tak blbě odkope, jak vypráví o neúspěchu příběhu, že jsem si to pak při čtení s sebou trochu nesla.

Kniha je krátká. I tak jsem si ale dávala pauzy, protože jsem leccos chtěla vydejchat. Už jsem to psala asi u Po sezoně nebo Reda, Ketchum si odmítá brát servítky a s ničím se nepáře. Je mu jedno, jestli na jedné straně vylíčí incest a k tomu jedním dechem zabije pár lidí, jsou mu jedno mrtvá miminka. U pár scén jsem se popravdě i bavila, nejvíc u mužských dialogů, ony ženský tu toho tolik nenamluví. Co by na knihu řekly levicové antikapitalistické hrdinky dnešní doby zakládající bezpečná knihkupectví pro ženy, to nevím, hihi.

Plný počet jsem nedala, protože mi tam chybělo něco navíc. To něco, co jsem měla v Dívce od vedle a v Redovi, ten kousek lidskosti nebo naopak ještě horšího svrabu a beznaděje. Prostě něco.

A miminka se nezabíjí!!!

Johny van M.
20.10.2023 4 z 5

Po ultimátně nasilným Po sezóně, což bylo asi to nejbrutálnější, co jsem kdy četl, byla očekávání veliká. Lehký rozčarování přišlo, když predikovanej rychlej nástup přišel až tak za půlkou knihy a se stylem psaní jsem se taky chvíli srovnával, ale jak to vše vypuklo, byl to zase ten Ketchum, král brutátního násilí...

Marquis
28.09.2023 4 z 5

Surové, priznane béčkové a bezútešné - proste Ketchum ako ho poznáme a máme najradšej.

Na zoznámenie s postavami stačí len pár krátkych odsekov, ich charaktery autor dokáže umne vykresliť v akcii, ktorej tu naozaj nie je málo.

Celkový dojem tak trochu kazia len zmätené opisy priameho kontaktu útočníkov s obeťami, ktoré som si musel občas prečítať aj dvakrát, kým som pochopil, kto koho kam udrel / bodol, a čím.

Ak však hľadáte nervy drásajúcu (určite nie oddychovku) jednohubku na jeden - dva horúce večery, je toto pre Vás jasná voľba. Ja som dostal presne to, čo som očakával od "nového" JK a som spokojný.

Mona-Lisa
23.09.2023 4 z 5

Ketchum má knížky spíše útlé, ale rázné. Odvážné, plné hnusu, k věci.
A i v tom krátkém textu jsou věty k tesaní do kamene.
Jsou nemilosrdné k lidským charakterům.
Miluju, co jsem od něj dosud četla.
Křižovatky- western plný beznaděje.
Red- msta pejskaře.
Tato knížka je jiná. Víc pudová, víc čistě hororová, míň skrývající mezi řádky. Zkrátka víc explicitní.
Jen 180 stran řádění nakažených žen v NY.
Rozhodně to není pro slabé prudérní povahy.
Já jsem se bavila, trnula jsem hrůzou u scén jak z Walking dead nebo The Last of Us.
Konec, jak on už to umí, byl hoden lidské rasy.
Čtyři hvězdičky dávám jen proto, že jsem nechtěla každé dvě stránky vypisovat něco z textu.

Štítky knihy

ženy zombie horory

Autorovy další knížky

Jack Ketchum (p)
americká, 1946 - 2018
2015  86%Dívka od vedle
2011  82%Po sezoně
2018  68%Schovka
2016  83%Red
2019  82%Křižovatky

Kniha Noc žen je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce16x
Chystám se číst14x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x