Noc plná útěchy

Noc plná útěchy https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63768/noc-plna-utechy-63768.jpg 4 8 5

Detektivní příběh z jihočeského města, kam se po čtyřiceti letech sjeli abiturienti místního gymnázia.

Přidat komentář

Vojslava
21.04.2024 3 z 5

Hodnotím lehce nad tři - opravdu se mi to nezdá jako detektivka, spíš pokus o psychologický příběh, který by ovšem v jiném žánru a větším rozsahu byl podstatně zajímavější. Otázka viny a nezapomínání - zvlášť v období, které je popisováno - je stylizováno dost výstižně a retro styl textu docela sedne. Na čtení něčeho podobného ale musí být nálada a chuť...

jprst
14.01.2023 2 z 5

Vyloveno v nádražní knihobudce, odloženo v cílové stanici. Slabota tak maximálně na jednu hvězdu a druhou za českou autorku. Tohle bylo opravdu dobré jen na tu cestu vlakem.


Rade
25.06.2019 3 z 5

Knihy Anny Sedlmayerové jsou pro mě taková četba pro pamětníky. Vydané v relativně nedávné době, ale přesto lehce poznamenané časem.
Zajímavá psychologická sonda do osudů několika bývalých spolužáků, kteří se po letech sejdou, aby vzpomínali na mládí v rodném městečku na jihu Čech. Mimochodem, popis krásné zimní jihočeské krajiny, který prostupuje celým příběhem, je pro mě asi z knihy nejsilnější.
Pro mě je vyústění trochu naivní a nepravděpodobné, ale budiž… Nicméně představy autorky o homosexuálech (a to i v jiných jejích knihách) jsou poněkud hloupé, zřejmě ovlivněné dobovými klišé.

aralka
11.03.2019 4 z 5

Opět velmi nenápadná kniha, která překvapí svojí kvalitou. Velmi civilně a uvěřitelně napsaná detektivka z českého prostředí, která má přesah. Dává člověku k zamyšlení různá témata, která jsou jakousi nadstavbou nad samotný detektivní příběh...jde o několik lidských osudů, které poznamenala v mládí jedna lidská zrůda, a jejichž život už nebyl takový, jaký mohl být.... jak veliké, hluboké a zraňující může být zlo, kterého je člověk vůbec schopen? přetvářka, chamtivost, vypočítavost, také pomsta, zadostiučinění, láska, neúprosně plynoucí čas, to je oč tu běží....

dagmar5477
03.01.2019 5 z 5

Nádherná kniha, určitě jedna z nejlepších této autorky.