Neznámí

Neznámí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474987/bmid_neznami-spU-474987.jpg 4 86 17

Alice pracuje jako vedoucí obchodu s oblečením. Když se po nevydařené schůzce s mužem z Tinderu seznámí se Simonem, vypadá to, že její milostný život se vrací do normálu. Jenomže pak jí začnou chodit varovné zprávy, a navíc to vypadá, že ji někdo sleduje. Ursula bývala skvělá učitelka, teď pracuje jako kurýrka. Do života jí totiž zasáhla tragédie a ona věří, že způsobila smrt své životní lásky. Jedinou útěchou jsou pro ni drobné krádeže, kvůli kterým ale přijde o střechu nad hlavou. A tak se nastěhuje k Edwardovi. Je to sice podivín a v jeho kuchyni to divně čpí, ale Ursula nemá na vybranou. Gareth je vedoucí ochranky v obchodním centru, kde Alice pracuje a Ursula krade. Bydlí se svou matkou, která trpí demencí. Když jí domů začnou chodit pohlednice zdánlivě napsané jejím manželem, který před dvaceti lety zmizel, je Gareth odhodlaný zjistit pravdu. Alice, Ursula a Gareth se neznají. Jejich životy se však jednoho večera nečekaně střetnou a oni musejí zapomenout na všechny své rozdíly a spolupracovat. Jinak jeden z nich zemře.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Strangers , 2020


více info...

Přidat komentář

FoxFox
16.04.2024 4 z 5

Od autorky mám přečteno vše, co u nás vyšlo, a Neznámí patří mezi její nejlepší knihy. Při čtení jsem byla napnutá už od začátku a s každou kapitolou jsem čekala, co špatného se přihodí. Střídá se vyprávění několika postav, jejichž příběhy se v závěru protnou a společně se setkají. Oceňuji, že postavy se chovali racionálně a děj dával smysl. Zábavné čtení, v rámci žánru určitě doporučuji.

čef
23.11.2023 5 z 5

Napínavý příběh ze života několika lidiček, kteří mají trochu smůly, že narazili na nepříliš zdárné protějšky. Setkají se až skoro na konci a není to setkání zrovna nejšťastnější. To vše je hlavně o stalkingu, stařecké skleróze a kleptomanii. Děj má děsivý spád, s překvapivým závěrem a hlavně nenudí, což je samozřejmě jen dobře. Thriller, jak se patří.


SimonaP
06.04.2022 3 z 5

Takový průměr. Myslela jsem si, že tři hlavní postavy se setkají dříve než na samém závěru knihy. Ale číst se to dalo.

jasmína
05.04.2022 4 z 5

Skoro jako vždy mě autorka moc nezklamala, ale ke konci jsem se kapánek ztratila v postavách .

Až v úplně samotném záběru ...... jinak moc napínavé čtení, od kterého se těžko odcházelo.....

Katania
07.03.2022 4 z 5

Takové oddechové příjemné čtení. Bavilo mě to.

Mandlevest
16.01.2022 4 z 5

Knihu Neznámí od mé oblíbené autorky C.L.Taylor jsem četla poměrně dlouho, nevím, zda za to mohla mírná čtecí krize, která na mě s novým rokem dopadla anebo opravdu malá písmenka, která tato kniha má. Nepotřebuji velikost písma jako ve Slabikáři :-), ale tohle byl opravdu extrém a čtenářský diskomfort, zvláště při večerním čtení u lampičky. Samotný příběh se čte dobře. Tři hrdinové, kterým se už tak složitý život ještě komplikuje, jedno obchodní centrum, ve kterém se jejich příběhy protnou a kde příběh vrcholí. Knížka je zpočátku, za mě, průměrná, ale postupně graduje a zaujme více. Představovala jsem si lepší konec, tento není nijak bombastický, ale na druhé straně, někdy je konec otevřený, což nemusím, anebo tak přestřelený, že místo překvapení je spíše hloupý. Toho se autorka vyvarovala a vše vysvětlila a dala do souvislostí, s malým překvapením v poslední kapitole. Takže nakonec spokojenost a pěkné 4*.

evin84
05.01.2022 5 z 5

Parádní kniha, velmi čtivá.

gordon13
07.11.2021 4 z 5

Na novou knihu C.L.Taylor jsem se moc těšila a docela se mi líbila. Za mě tedy patří spíš k průměrné tvorbě, ale pro fanoušky autorky je to povinnost ....

Calibra
07.11.2021 4 z 5

23/21 U C. L. Taylor se mi líbí, jak dokaze popsat postavy, i když nejsou zrovna úplně sympatické, beru to, jsou to prostě normální lidi. Příběh byl velmi zajímavý, plný záhad. Upřímně, jsem v propojení všech tři hlavních protagonistů čekala něco hlubšího, ale styl psaní autorky je zážitek sám o sobě.

ArwenAragorn
24.10.2021 4 z 5

80%

Alice Fletcherová nikdy dřív neviděla mrtvého člověka. Vždycky si představovala, že mrtví vypadají pokojně: uvolněné svaly, povolená pleť, na rtech ne přímo úsměv, ale klidný, vyrovnaný výraz. Alice Fletcherová se pletla. Lidské tělo nehybně spočívající u jejích nohou té konejšivé představě, kterou v sobě nosila šestčtyřicet let, ani trochu neodpovídá: ústa má otevřená dokořán, čelist vyvrácenou v němém výkřiku a skelnýma prázdnýma očima civí kamsi na špičky jejích praktických lodiček.

Výtečný psychologický thriller od mé oblíbenkyně C.L.Taylor. Ursula, Alice a Gareth jsou obyčejní lidé, kteří se neznají. Shodou okolností a náhod se jednoho dne setkají v obzvláště dramatické situaci, kdy jde o život.
V knize se střídají osudy Ursuly, Alice a Garetha během jednoho týdne a je to docela napínavé čtení. Jde tady o několik dějových linií, které jsou všechny do závěru jasně vysvětleny, což oceňuji. Velkým plusem je i to, že hlavní postavy, a nejen ty, jsou skvěle vykresleny.
Musím doporučit. Mám přečteny všechny knížky od autorky, které u nás vyšly, a tato se mi asi zatím líbila nejvíc.

MiraRunaway
17.10.2021 5 z 5

C. L. Taylor je má oblíbenkyně a opět nezklamala. Ten konec byl úžasný! Vlastně se postupně dozvíte rozuzlení všech zápletek a je to jen ...wow ...aha ...wow...aha ...Tleskám. Lež je má nejoblíbenější knížka od autorky ale teď čerstvě
po přečtení mám pocit že Neznámí musím zařadit hned za ní :)

Sate
13.10.2021 5 z 5

Autorku znám již od první knihy. A můžu říct, že je vidět výrazný posun. Kniha je skvěle napsaná, příběh je velmi poutavý a dobře promyšlený. A líbí se mi, že žádná dějová linie nezůstala nevysvetlěna. Rozhodně super počtení.

boeink
06.10.2021 4 z 5

Ursula, Alice a Gareth, tři lidé, každý z nich má svou 13. komnatu, Jejich příběhy se v knize odvíjejí samostatně, aby se v závěru střetly na stejném místě.
Poslední kapitolka na závěr, to je pověstná třešinka na dortu.
Od autorky jsem už četla Lež, tato kniha se mi líbila o něco víc. Svižné čtení.

Ajuszka
22.09.2021 5 z 5

Musela jsem se zpětně podívat, kdy autorka naposled vydala knihu. Je to už 2 roky. A musím říct, že ta pauza za to stála. Podařilo se jí napsat opravdu skvělý příběh.
Alice, Ursula a Gareth. 3 lidé, kteří se neznají a přece je spletitost událostí nakonec svede dohromady.
Jo a ještě Larry.. Joo Larry.. Ten mě na těch posledních 4 stránkách dostal..

Andrea7272
14.09.2021 5 z 5

Dobré příběhy , které se ve finále pěkně propletou !! Pro mě pohodové čtení :-)

L.Helena
05.09.2021 4 z 5

Bavilo mě to. Každá z těch postav si nese své životní trauma, autorka o nich dokázala velice hezky a poutavě vyprávět. Od začátku je jasné, že příběh spěje k dramatickému momentu, kdy se všechny tři hlavní postavy ocitnou na jednom místě v dost nepříjemné situaci. A právě to, co tomu předcházelo, se autorce podařilo napsat tak, že jsem knihu prakticky nedokázala odložit.

Petronela16
03.09.2021 5 z 5

Juchuchú, konečne kniha, ktorá má nútila čítať vo dne v noci, doma, v práci....no akosi som sa rozbasnila.Mam radosť, že som siahla po tejto krimi.Zacitat sa nebolo vôbec ťažké, dej sa vlastne strieda s 3 dejovymi líniami, ktoré akoby spolu vôbec nesúviseli.Nechcem unavovat opisom jednotlivých línii, podstatné je, že na konci akosi krásne všetko zaklapne na svoje miesto a nevyriešené sa vyrieši .Po dlhom čase som predsa len natrafila na knihu takpovediac z môjho súdka, preto ju vrelo odporúčam.Myslim, že zatiaľ sa mi od autorky páčila najviac.