Neználek ve Slunečním městě
kniha od: Nikolaj Nikolajevič Nosov
KoupitKoupit eknihu
Vyprávění o Neználkovi a jeho přátelích zachycuje příhody s kouzelnou hůlkou a dobrodružství ve Slunečním městě. Zcela nečekaně se Neználkovi podaří udělat tři dobré skutky po sobě a za odměnu dostane od kouzelníka čarovnou hůlku. Ta mu splní každé přání. Neználek si musí dát pozor jen na jednu věc - nesmí udělat tři špatné skutky. To by pak hůlka svoji kouzelnou moc ztratila. Neználek je nadšený. Zanedlouho si díky hůlce nejen pochutná na výborné zmrzlině, ale spolu s kamarády uskuteční i dobrodružnou cestu do Slunečního města....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12099/neznalek-ve-slunecnim-meste-12099.jpg 4.4481Série | Neználek 2. |
Žánr | Pro děti a mládež, Pohádky |
Vydáno | 2005, Knižní klub |
Orig. název | Незнайка в Солнечном Городе, 1958 |
více informací... |
Komentáře (58)
Kniha Neználek ve Slunečním městě

Druhý díl mě sice už zaujal méně, možná že byl psaný jakoby hodně narychlo, ale přesto jsem ho s chutí přelouskal (i nekolikrat) a během čtení jsem stále víc chtěl vidět víc a víc že slunečního města a na konci knihy jsem nejenže tam hrozně chtěl jít, ale hlavně jsem nechtěl aby už ta prohlídka slunečního města skončila. ☺ ☺ ☺ ☺ Nějaké politické podtexty jsem jako dítě nevnímal a žil jenom prohlídkou slunečního města. ☺ ☺ ☺

Tolik jsem toužila jako malá holka jet do Slunečního města, zažít to krásné prostředí, město a malé lidičky a hlavně - mít kouzelnou hůlku. Člověk se rád přenesl do říše snů a snil. Na mně tato pohádka působila skoro až magicky. To je na tom to nejhezčí.

Přestože se mi Neználkovy příhody nelíbily, dostala jsem od tetičky tuto knížku a dopadla stejně.

Ve srovnání s Neználkovými příhodami z tohoto dílu už okatě čučela ideologie. Ještě se to dalo jakžtakž číst, ale už i pro dítě to bylo příliš.

Druhá kniha s Neználkem se mým dětem, když byly malé, nelíbila skoro vůbec. Vnučkám ji už číst nebudu a jen z nostalgie dávám tři hvězdy.

Knížka, ze které vyčuhovala ideologie tak okatě, že to došlo i mně, jakožto poměrně malému dítku. Dodnes se mi vybavuje (aspoň myslím, že to bylo zde), jak tam měli jakási autíčka, která sama jezdila, kam si kdo řekl, ale stávalo se občas, že v tom autíčku přepravovaná osůbka umřela, a pak to autíčko jezdilo pořád dál. To mi přišlo poměrně dost drsný na takovou knížku.
Doporučujeme

Štítky
Autor a jeho další knihy
- Šurik na návšteve u starého otca 1990
- Neználkovy příhody 1996