Batman: Supertíha

Batman: Supertíha https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351636/bmid_batman-supertiha-KBH-351636.jpg 4 62 16

New 52: Batman série

< 8. díl >

KOMISAŘ GORDON JE NOVÝ BATMAN! Poté, co Batman zmizel, a patrně i zemřel, je bývalý policejní komisař Jim Gordon povolán, aby nesl odkaz Temného rytíře a stal se jeho následovníkem. Ale byť zůstává jméno a to, co reprezentuje, stejné, není tento nový Batman zdaleka jen kopií originálu. Gordon, který město stráží v gargantuovském, supertechnologickém batobleku, není žádný mstitel ukrytý ve stínech. K dispozici má plnou spolupráci gothamské policie i starosty, a navíc ještě mnohamilionový rozpočet od Powers International. Bude mu ale drahý oblek stačit, aby zastavil tajemného, výhonkovitého Mr. Blooma před tím, než zakoření smrtonosné plány, které padouch pro město chystá?... celý text

Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Volume 8: Superheavy , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.10.2023 3 z 5

Tento díl mě docela zklamal byl poněkud slabší

ArkAngel
03.08.2022 3 z 5

Slovy komisaře Gordona ze začátku knihy: "Tohle je ten nejblbější nápad v historii Gothamu." Jakože ano i ne. Nápad nahradit Bruce Gordonem coby Batmana je strašně absurdní a onen pseudofuturistický robotický kostým je vlastně i cool, ale člověk by podobný příběh čekal spíše od alternativního universa než hlavní série. Je to krásně barevné, noví záporáci fungují, ale ve výsledku to fakt působí jako něco, co je z jiného vesmíru.


fvalek
18.02.2022 2 z 5

Po Konci hry to tedy není žádná sláva, ale příběh se musí nějak vyvíjet. Prakticky celý díl jen o tom, že Batman je pryč a jak ho nahradit. A chytá se toho zrovna Gordon, který se zdá být logickou variantou snad jen pro autora a reálně v komiksu nemá moc velkou roli ani ambice být Batmanem. Byl mariňák, super, ale je starý a doteď neukázal, že by byl nějak vycvičený nebo snad sportovně zdatný, ale budiž, potřebujeme nového známého Batmana, kterému bude čtenář fandit, tak proč tedy ne Gordon... Morální kvality mu ale opravdu nelze upřít, takže to akceptuju. Ale celá ta organizace v čele s Powersovou byla taková nepříjemná. Stejně tak nový život Bruce, nějak mě to neuchvátilo.

Jediným velkým kladem je záporák, protože pan Bloom je opravdu něco nevídaného a jedinečného, takže i když z tohohle dílu ještě není moc jasné, o co mu jde, tak je to lákadlo a opravdu zaujme. Jinak nějaké osudy postav jako Alfred, Duke apod., to je tu vše tak hrozně odfláknuté, že bylo tak trošku potřeba tenhle díl protrpět...

mirec88
11.02.2022 4 z 5

Po predchádzajúcom Konci hry musím a chcem dať vyššie hodnotenie, lebo sa mi to veľmi páčilo. To, že Batman je Jim Gordon je úsmevné, zábavné aj celé to okolo nového Batmana. Čo som rád je to čo sa stalo s Bruceom Waynom. Jednak to, že žije a aj to akým spôsobom Scott Snyder uchopil jeho postavu. Už sa teším na Květy zla a Epilog.

lassse
31.01.2021 4 z 5

Kniha, kde první polovina nic moc , naštěstí to zachrání ta druhá a navnadí na další pokračování. Zajímavý nápad.

LordSnape
17.12.2019 4 z 5

Objevuje se nový a skvělý záporák, který odsunul provařeného Jokera. Konečně! A samotný Batman dostál trochu toho oživení. Konečně! Celkově mě tenhle sešit bavil, protože se tím zastavilo to idiotské přešlapování na místě.

Kverulant
22.03.2019 3 z 5

Kromě vtipu pramenícího z nápadu nechat komisaře Gordona dělat práci Batmana je to slabší díl, přestože záporák je velmi slibný. Bez Bruce Wayna Batman není moc super, přestože detektivní důvtip Gordonovi nechybí. S obavami vyhlížím další díl.

Voliarty
01.02.2019 3 z 5

Bolo to slabšie. Gordon ako Batman fajn, len škoda, že ho ostrihali, oholili a vôbec sa na seba nepodobá. Čo sa týka Brucea, tak ten jeho stav...neviem, nejak ma nenadchlo ako to s ním vyriešili/vymysleli. Celý komiks pôsobí tak nemastne-neslano, ani dobre ani zle, proste Snyder nám doručil omnoho lepších Batmanov v tejto sérií. Pozitívom je tajomný záporák Mr. Bloom, ktorý sa viac predvedie až v ďalšej časti, v tejto bol skôr tým ,,tajomným mužom (či čo to je)v pozadí". I napriek malému počtu scén ale zaujal. Ďalším pozitívom je potom kresba Grega Capulla, ktorá sa mi neskutočne ľúbi.

Nelíísek
25.11.2018 3 z 5

Na jednu stranu celkem dobrý nápad udělat z komisaře Gordona nového Batmana, ale nevím .. tento Batman mi prostě nesedl, Bruce je prostě Bruce. Naopak záporák se vydařil, Bloom je dobrý záporák ale přece jenom .. asi nejslabší komiks ze serie.

dexterman
08.08.2018 4 z 5

Revoluční myšlenka udělat Gordona batmanem se vyplatila , Neskutečně dobře se to čte . Děj je také velice dobrý a ilustrace jsou na jedničku . Mám před sebou květy zla tak očekávám velkolepé finále . Nicméně toto bych doporučil všem .

Lenka.Vílka
29.07.2018 2 z 5

Naivně jsem si myslela, že nejhorší díl série mám za sebou, ale to jsem se mýlila. Blbé to není, jenom mi příběh nesedl...

Ivan Kučera
08.02.2018 4 z 5

„Čože? To je ten najblbší nápad v histórii Gothamu,“ povie starý dobrý Jim Gordon pri ponuke stať sa novým Batmanom (po tom, čo ten pravý "zomrel" pri súboji s Jokerom v Konci hry). A zrejme to isté si pomyslíte aj vy. Batman je mŕtvy, nech žije Batman. Je to nápad rovnako divný, ako originálny, nečakaný a preto osviežujúci. Spracovanie je žiaľ béčkarské a hoci aj za Supertíhou stojí Scott Snyder, faktom je, že postaviť ju po bok skvelého Sovího tribunálu je ako ísť na Tahiti a na druhý deň na mestský bazén. Ani jedno nie je zlé, ale nedá sa to porovnávať. O čo lepšie Snyder Batmana v New52 začal, o to žalostnejšie končil. Scenár je slabý a nezaujímavý. Stavia Gordona vo vynovenom batmanovskom kostýme proti absurdným „spider-manovským“ nepriateľom, čo sa však bohužiaľ k ponurému detektívovi nehodí; sedia mu skôr psychologickí magori Two Face, či Penguin. Skrátka z originálneho nápadu urobiť Gordona Batmanom nie je vyťažené skoro nič. Dočkáte sa len série nudných akčných scén. Našťastie, mimo akcie to má svoje momenty. A rozhodne poteší prequelská „medzihra“ od Jocka. Jock to nakreslil geniálne, čo samozrejme nie je nová informácia pre žiadneho fanúšika kultovej série Skalpy. Po takejto spŕške kritiky sa asi tiež až 4* môžu javiť absurdne, ale ono si ich to napokon predsa len, ako tak, z posledných síl a zadýchane, zaslúži.

FireOfFilth
19.01.2018 3 z 5

Po Konci hry vím, že Batman už není. Do role Batmana je pověřen Jim Gordon. A docela mu to jde.
Objevuje se tu nový záporák Mr. Bloom, který se mi hodně líbí. Bohužel tato kniha je jen takový rozjezd, protože hlavní část děje s Bloomem by měla být v dalším díle Květy zla.
O kresbě Capulla není co vytknout. V knize je i kapitola, kterou kreslil Jock, ta se mi tolik nelíbila, asi díky velmi značnému rozdílu ve stylu kresby.

Jinak tento komiks hodnotím lehce nadprůměrně.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Batman: Supertíha ukazuje všechny klady a zápory mainstreamového komiksu v plné kráse. Dává na odiv, že se můžete dočkat zdánlivě velkých zvratů jen proto, aby se vše následně pohodlně navrátilo do statutu quo. Což je nemírně únavné. Přesto se podařilo přijít s novými prvky a nápady, které jednoduše stojí za to. Kresbu Grega Capulla si tradičně nemohu vynachválit a jeho standart je tak nenarušen. Nicméně i tentokrát stojí za zmínku zejména perfektní závěr, v němž se nová záporná postava předvádí opravdu v perfektně brutálním hororovém stylu a dokazuje, že je skutečnou hrozbou. Vlastně to dokazuje po celou dobu, kdy se čtenáři odhaluje na pozadí hlavního děje, aby nakonec své hrůzné květy rozvinula v plné nádheře. Zkrátka a dobře, byť zde došlo po předchozím „finálním“ (je jasné že bledý muž se zase jednou vrátí) střetu s Jokerem k značnému vystřízlivění, stále se jedná o komiksovou řadu, která baví a má rozhodně co nabídnout. Proto jí nemůžu dát slabé hodnocení. Lhal bych, kdybych tvrdil že jsem se čtením nebavil, byť jsem cítil značné zklamání z předvídatelnosti a dlouhodobé neměnnosti směřování příběhu. Zkrátka i kdyby kvůli ničemu jinému, už jen proto že jde o komiks zábavný, kvalitní, komiks u kterého chcete vědět co bude dál, stojí Supertíha za pozornost. Fanouškům Batmana opět nejde Snyderův run než pouze a jistě doporučit jako to nejlepší, co u nás z ucelených příběhů s dočasně ne až tak temným Temným rytířem vychází…

martinstefko
17.10.2017 4 z 5

Komiks "Batman 8: Supertíha" beru především jako oživení a ukázku toho, že se Scott Snyder nebojí dělat s postavou salta. Jen si myslím, že ten dopad bude zase na klasické místo. Ale pořád je ve mně naděje, že změny budou větší, jak se zdá po dočtení knihy "Batman 8: Supertíha".

FV98
07.10.2017 3 z 5

Komiks sice jako takovej se čte v pohodě, ale když batman neni prabej bruce tak to prostě neni ono a nějakej významější zaporák by taky neuškodil.. - s předchozim dílem naprosto nesrovnatelné bohužel.. :(

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
Brian Azzarello
americká, 1962