Nevinný klient

Nevinný klient https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424399/bmid_nevinny-klient-yjN-424399.jpg 4 89 24

Joe Dillard série

1. díl

V motelovém pokoji v Tennessee někdo ubodá kazatele k smrti. Policie z tohoto činu obviní Angel, servírku ze striptýzového klubu. Obhájce Joe Dillard už má plné zuby zastupování lidí, o jejichž vině nemá nejmenší pochybnosti. Setkání se zranitelnou Angel, jejíž obvinění stojí pouze na nepřímých důkazech, ho však přesvědčí, že by nebyla takového činu schopna. S čím ale Dillard nepočítal, jsou další osoby, které do tohoto neuvěřitelného případu postupně vstupují – od pomstychtivého detektiva přes syna oběti, který chce pomstít otcovu smrt, až po Dillardovu duševně nemocnou sestru. Právě kvůli nim přestane být zřetelná hranice mezi vinou a nevinou, mezi nepředstavitelnou lží a neuvěřitelnou pravdou…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

An Innocent Client , 2008


více info...

Přidat komentář

Paris2000
28.10.2022 3 z 5

Kniha se mi četla dobře ale čekala jsem od ní trochu něco víc.

alzbeta4340
23.08.2022 4 z 5

Joe pracuje jako soudem určený obhájce a jeho klienti, i když tvrdí opak, jsou bez výjimky vinni. A Joe jako skvělý právník a obhájce jim často pomůže ke snížení trestu nebo zastavení stíhání. Těch popsaných případů je hodně, Joe bere svoji práci hodně věcně, přesto je už unavený a chce změnit zaměstnání. Nechá se přemluvit k poslední obhajobě případu servírky Angel, protože i on sám skutečně uvěří, že je nevinná. Docela netradiční je atmosféra této detektivky. Žádné zvláštní napětí, spíše suchý popis děje, kde ale nechybí určitý náznak humoru. Musela jsem se chvíli začítat, ale nakonec to nebylo vůbec špatné.


moudivlacek
09.12.2021 4 z 5

Skvělá ukázka práce amerického obhájce Joea, který sní v pracovním životě o jednom jediném skutečně nevinném klientovi. Joe má moc hodnou ženu i děti, ale dostává od soudu přidělené případy, kdy klientům hrozí za jejich hrozné činy trest smrti. Práce Joea je klientům pomoci k osvobození nebo alespoň k co nejmírnějšímu trestu. Čím je Joe víc k "důchodu", tím těch lží a podvodů a úhybných manévrů má dost.
Joea jsem si oblíbila a jeho příběh užila. Joe v knize říká, že prostě jen nutí policii odvést svou práci pořádně, pak by on neměl u soudu nikdy šanci... Sice to je "jeho" názor, ale možná na tom něco bude.
Vychutnejte si příběh z trestního práva a soudnictví v Americe - stejně jako já.

ErčaV.
05.09.2021 5 z 5

Kniha se mi snadno a rychle četla. Nebylo to žádné složité čtení a děj byl zajímavý.

soukroma
28.05.2021 4 z 5

Trochu pomalé, trochu přeslazené (nádherné ženské, svatý obhájce a jeho úžasná žena), trochu klišoidní (zneužívání pěstounem i vlastním rodičem), trochu přehnané (zpustlí kazatelé, zlí vyšetřovatelé, zkorumpovaní státní zástupci a svéhlaví soudci), ale konec vše napravil. To se totiž z toho všeho vtipně vyloupl ale echt nevinný klient (všemi mastmi mazaný a podmazávající, ale v hlavním bodě obžaloby opravdu nevinný)!
Takže průměrné hodnocení, k němuž jsem tíhla celou dobu (právnických thrillerů lepší kvality je hodně), nakonec za ten konec musím zvýšit. 85%

Barunka_riot
06.04.2021 4 z 5

Až mi bylo skoro líto, že je kniha u konce :)

Neopol
05.04.2021 3 z 5

Průměrně dobrá za tři hvězdy. Psaná jakoby narychlo žádné velké zvraty rychle dopsat.

Danago
25.01.2021 5 z 5

Mě to bavilo. Mám ráda přesně takové knížky.

tittanie
18.07.2020

Zajímavé postavy a zajímavý příběh. Dostalo mě rozuzlení.

Katania
28.05.2020 3 z 5

Pěkná lehčí krimi. Líbilo se mi právnické prostředí, i když takové knihy nevyhledávám.

lucakuca
24.05.2020 4 z 5

Prostě thriller ze soudnictví. Bavilo mě hledání pravdy a velmi mě bavila Erlene (i mrkací panna může mít mozek :-)) „zlatíčko, zlato, drahoušku, broučínku, slaďouši, pincásek … není to prostě báječné?“ Neměla chybu.

konicekbily
08.04.2020 3 z 5

Spisovatel umí psát, o tom nemůže být nejmenších pochyb. Stránka za stránkou ubíhá, čte se snadno a rychle, ale nemá to hlavu ani patu. Nemá to ani pořádnou zápletku, takže to není detektivka, není tam stupňované napětí, takže to není ani thriller. Je to nic neříkající sbírka jednotlivých "obrazů", aby byla napsána průměrná kniha!

Awča
03.04.2020 5 z 5

Nepřečetla jsem ji jedním dechem, ale hodně mě bavila. Dobrý náhled do amerického soudnictví. Celý případ byl svým způsobem celkem napínavý.
A ten konec! Za mě plný počet*

Hella
29.02.2020 3 z 5

Takový neškodný, ne moc objevný příběh, byť na zamračené zimní odpoledne jako dělaný. Nicméně pravdou je, že za pár dní nebudu vědět o čem byl.

r0st4
13.02.2020 2 z 5

Musím se přiznat, že moc netuším, pro koho je tahle knížka vlastně určená. Milovníky detektivek musí zákonitě odradit, že se tu vlastně nic detektivního naděje. Postavy prostě tak nějak proplouvají svým světem a všechno se jim prostě "děje". Milovníci propracovaných zápletek zase narazí na skutečnost, že Nevinný klient spadá víc než kam jinam do ranku odpoledních kriminalistických seriálů.
A na své si nepřijdou ani jazykomilci. Ač je třeba smeknout a uznat, že je kniha nesmírně čtivá, je ve své podstatě strašně zvláštní. Osobně nejsem fanda ich-formy, dvojnásob pak, když ji Pratt střídá s er-formou a úspěšně si tak sám rozbíjí jakékoliv pokusy o budování napětí na základě úhlu pohledu čtnáře/hlavní postavy. To navíc shazuje i "číslování" kapitol pomocí data a času, který je ovšem pro celý příběh naprosto bezpředmětný.
A nepotěšilo mě ani piplání se ve zbytečných detailech, které zahrnovaly střípky informací o postavách, které se v knize objevily na ploše jednoho odstavce. Jakože... proč?

monulam
07.02.2020 5 z 5

Skvělá kniha, právní prostředí, akce a napětí. Líbí se mi ten psychologický podkres hlavní postavy. Rozhodně dobré čtení

Jenny46
17.01.2020 4 z 5

Super právnický román kniha mě bavila.

mikika
17.12.2019 3 z 5

solidní právnický román, ale děsně mě prudila záplava nesympatických postav, zvlášť když byla půlka knihy z pohledu jednoho z nich. nějak si nevzpomínám, že by Grishamovy knihy působily takovou deziluzi z právního systému a jak snadno se dá ohýbat a zpracovávat k obrazu svému - tak jako tady..

JustWomen
05.12.2019 5 z 5

Skvělá kniha, sympatické postavy, zamotané tak akorát, bavilo mě to od počátku do konce.

flawi.f
03.12.2019 3 z 5

Nevinný klient je pro mne přesně tím typem knihy, která se dobře čte, ale vím, že druhý/třetí den si na ní ani nevzpomenu. Za mne veskrze průměrná právnická detektivka - i když tím označením "detektivka" to přeháním. Nějakého hlubšího pátrání ohledně ústředního zločinu se nedočkáte. Veškeré zvraty nebo důležité okamžiky se "prostě nějak staly" a ani nevíte jak. Povrchní a průměrná kniha napsána čtivým způsobem - nic víc, nic míň.

Štítky knihy

thrillery advokacie krimi právníci

Autorovy knížky

Scott Pratt
americká, 1956 - 2018
2019  80%Nevinný klient

Kniha Nevinný klient je v

Právě čtených1x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce129x
Chystám se číst111x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x