Neobyčejná dobrodružství

Neobyčejná dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357077/bmid_neobycejna-dobrodruzstvi-YnQ-357077.jpg 4 47 13

Edsel Bronfman je nevýrazný, ostýchavý mladík, který má v životě rád jednoduchý řád. Všechen svůj čas dělí mezi práci řadového referenta a svou matku, jejíž záviděníhodnou bohémskou oduševnělost začíná kvapem střídat stařecká demence. Mívá sice ještě občas světlé chvilky, ale přestává být jasné, kdy jde o výstřelek oduševnělé bohémky a kdy o duševní lapsus staré pomatené notoričky. Pořídila si Edsela s jedním ze svých četných milenců v dobách, kdy se dělala láska, ne válka. K její lítosti syn nezdědil esprit donchuána. Edsel je čistá duše, všechno bere vážně a zgruntu poctivě, žije monotónní život a za vrchol vzrušení považuje zisk propisovačky s logem firmy, která mu až doposud chyběla ve sbírce. Jednoho dne mu ovšem zavolá operátorka číslo 61217 a oznámí mu, že vyhrál víkendový pobyt v luxusním apartmánu na Floridě. Věc má ovšem háček – poukaz je určen výlučně pro dvě osoby a má omezenou platnost. Edsel přistoupí k hledání partnerky pro víkend u moře stejně zodpovědně jako k jakémukoli jinému pracovnímu úkolu. Tíží ho sice obava, že taková věc může převrátit jeho život úplně naruby, ale nakonec v něm převáží touha podívat se na Floridu a zažít vzrušení, o němž všichni tolik básní. Zevrubné přípravy zahrnují členství v posilovně, návštěvu nočního baru, střetnutí s drogovým dealerem, a dokonce i hodinový pobyt ve vězení. A během toho všeho se mu do života připletou tři ženy, do nichž je tak trochu zamilovaný a ony jsou tak nějak zamilované do něj. Jenomže zažít neobyčejná dobrodružství na Floridě může jen s jednou z nich.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Extraordinary Adventures , 2017


více info...

Přidat komentář

sirojezkin
27.09.2019 5 z 5

Čtivá a laskavá kniha, Moc se mi to líbilo.

Kishidlo
07.07.2019 3 z 5

Byla to velmi lehká oddechovka bez hlubší zápletky, přesto se mi četla dobře a celkově se mi líbila. Hlavní hrdina má radost, když se mu podaří říct něco vtipného. Mně tím byl velmi sympatický.


magnolia
11.06.2019 4 z 5

Je to takové pomalé čtení, které si je třeba vychutnávat. Nečekejte dobrodružství ve smyslu mnoha akčních situací, i když se hlavní hrdina jednou ocitne v ohrožení života. Pro Edsela a pro nás - čtenáře jemu podobné povahy, je to však dobrodružné dost. Ve vyprávění převládá druh humoru, který mám ráda a vlídnost, která je pro Eda typická (je to dobrák, ne však hlupák). Taková milá knížka, škoda, že jsem ji nečetla ve větší pohodě.

kercah
08.03.2019 3 z 5

Taková vtipná oddechovka. Kniha se celkem dobře četla, jen mi přišel ten konec zvláštní. Možná jsem čekala vysvětlení proč si vybral sebou ženu kterou vybral, možná jsem čekala, že to víc rozjede :D nevím, ale fajn počtení.

bookcase
23.09.2018 5 z 5

To bylo tak mile praštěné, romantické, úsměvné, lehce tragikomické. Líbilo se mi to. Trochu jinak a lehčeji mezi thrillery.

hekute
16.08.2018

Knížku jsem dnes ráno začala číst a už mi chybí jen pár stran. Líbí se mi- je to oddychové čtení na léto, při kterém nemrazí a neběhá mráz po zádech...Vtipně psané- jo - je fajn.

Simona02
02.06.2018 3 z 5

Páčila sa mi na tejto knihe snaha, ktorú hlavný hrdina vynaložil aby si našiel spoločníčku na výlet, možno aj niečo viac. Nestrácal nádej a snažil sa využiť každú príležitosť, keď bol v spoločnosti nejakej ženy. Dôveroval sám sebe a nakoniec sa aj presvedčil o tom, že nie je až také náročné si získať priazeň ženy, aj napriek jeho odlišnému prístupu k veciam a zvláštnym záľubám. Povedala by som, že príbeh poukazuje na to, že nikdy nie je neskoro na lásku. Nech sa už človek ocitá v akejkoľvek situácií, stále má šancu na zmenu a môže si naplno užiť svoj život. Tešiť sa z maličkostí a vážiť si ich. Taktiež si vážiť ľudí, ktorým na nás záleží. Avšak, čakala som od tejto knihy niečo viac, možno lepšie rozvinutý dej.. preto je moje hodnotenie priemerné.

kristynao
12.03.2018 5 z 5

Víte, já v knihách zbožňuju napětí. Miluju, když bez dechu obracím stránku za stránkou a pomalu zjišťuji, kdo že to mohl ten hrůzný čin spáchat. Když objevuji, že některá z postav není taková, jaká jsem si myslela, že je. Jenže faktem zůstává, že člověk pořád nepotřebuje luštit nějaká thrillerová tajemství nebo si nechávat drtit srdce smutnými osudy. Někdy stačí nechat se čtením pohladit. A přesně tohle udělají Neobyčejná dobrodružství.

OliP
26.02.2018 3 z 5

Docela příjemná oddychová knížka. Pokud si chcete odpočinout od těžších témat, je celkem fajn. Popisuje příběh jednoho nesmělého muže, kterého jedna náhoda v podobě výhry zájezdu přiměje rozhoupat se a změnit svůj život.

Medvědářka
18.01.2018 2 z 5

nuda, nuda, nuda

banánovépyré
14.01.2018 5 z 5

Podle mě je kniha opravdu skvělá. Není to velké psychologické drama, ale to snad přece ničemu nevadí, stejně jako fakt, že to není žádná akční pecka, noale to snad od Daniela Wallace taky nikdo nečekal. Už dlouho jsem se nezačetla do knížky, u které by mi bylo při čtení prostě hezky, kde bych sledovala kousek po kousku, jak postava (nebo postavy) překonávají sebe sama a stávají se tak možná trochu víc člověkem a možná trochu víc tím, kým chtěli vždycky být. Je to kniha plná krásných okamžiků, milých, úsměvných a někdy i docela smutných situací, příběh se silnou atmosférou a tak dobře napsanými postavami, že nevěřím tomu, že by se v tom aspoň nějak nenašel každý z nás. Milé, vtipné, dobré psaní a stejně takové čtení. Knihu poslední dobou doporučuju, kudy chodím, protože mně přišla opravdu skvělá :-)

Katja
05.01.2018 3 z 5

Namlsaná z Velké ryby, pustila jsem se do další knihy od Wallace. Neobyčejná dobrodružství jsou ale v podstatě zcela obyčejným příběhem o někom, kdo může být klidně váš soused. Umím si příběh představit zfilmovaný. Pustila bych si ho v neděli po obědě, ale knihu mezi své oblíbence nezařadím. Milé, příjemné čtení, které neurazí, ale ani nenadchne.

Monačte
01.12.2017 3 z 5

Tak dlouho jsem chodila po knihkupectví a vybírala vhodnou knihu do čtenářské výzvy, až se ucho utrhlo a já si donesla k pokladně něco, co se mi tam vůbec, ale VŮBEC nehodí! A nakonec nelituji. Možná trochu...
Prožila jsem příjemných pár dní v lehce nebezpečné předměstské čtvrti, v kancelářské kóji a i na tu pláž výtvarně zmíněnou na obale jsem se nakonec na pár posledních stran dostala. Potkala jsem jednoho čtyřiatřicetiletého mamánka, jeho bláznivou matku, několik feťáků, sexy policistku a potrhlou introvertku. Bylo to s nimi fajn, ale tři sekundy po zaklapnutí knížky jsem na ně na všechny úplně zapomněla. Tak asi tak.
Neobyčejná dobrodružství jsou vlastně dost obyčejná. Což je někdy kouzelné a někdy... někdy spíš pěkná nuda.