Nemrtvý

Nemrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34651/bmid_nemrtvy-xgF-34651.jpeg 4 102 9

Knihy o Vladu Draculovi série

< 8. díl >

Tajemství života a smrti vzrušuje snad každého myslícího tvora od počátku věku. Kolem nás stále zůstávají záhadné, netušené a neuchopitelné… Toto je příběh o nesmrtelné vášni. Prokletý transylvánský hrabě má v celém svém životě jediné útočiště – lásku k ženě, která ho mnoha podobách provází staletími. Její návraty na svět jsou stejně neodvratné, jako jeho osud...... celý text

Přidat komentář

Lusa
23.09.2020 5 z 5

Za me další dobre pokračovaní Belova života mezi lidmi.

Ms.Floyd
04.09.2020 3 z 5

(SPOILER) No, tak já nevím.... z prvního dílu jsem byla v průběhu čtení dost rozpačitá, pak jsem se ovšem úplně zamilovala a od čtení jsem se nedokázala odtrhnout. Zbylé díly jsem doslova zhltla a těšila se na epické finále, které se téměř konalo, ale! Ten konec... jakože fakt? Vždyť z toho vůbec není patrné, zdali Vlad/Bela definitivně zemřel? Čekala jsem, že na samém konci ságy Vlad zemře minimálně s kůlem v srdci, prostě tak, aby jeho duše konečně došla pokoje, aby se mohl shledat s tou, kterou celá staletí hledal, případně, aby se oba mohli znovu narodit, setkat a šťastně naplnit jejich osud. Takhle mi přijde, že je Vlad navždy uvězněný do své upírské podoby a vzhledem k tomu, že se neví, kde jeho tělo leží, tak není šance tento osud zvrátit. Nebo jsem to špatně pochopila? Klidně mi někdo napište do zprávy..
Jinak, přidávám se k ostatním - díly odehrávající se ve středověkém Rumunsku mi byly také bližší a i Vlad v nich byl, no... sympatičtější? Přišlo mi, že s každým dílem a se zvyšujícím se upírským věkem se Vlad stával nezvladatelnější, mrzutější (což se snad dalo i pochopit). A pak Vlad v Hollywoodu jako Bela Lugosi... No, žádná hitpoška to nebyla, ale asi mě to nedráždilo tolik, jako ostatní čtenářky. Spíše jsem se soustředila na linku s Bridget, která se dle mého povedla. Sice nesnáším smutné konce, ale tady to k tomu tak nějak patřilo.


Morbidus
15.07.2019 3 z 5

Upíří tématika mě nijak netáhne, ale nedávno jsem jednu upírovinu četl, tak jsem zkusil i tohle. :-)
No, je to... jednoduše romantika. Musím říct, že několik prvních kapitol jsem se dějem prokousával. Mnoho věcí mi přišlo jako příliš velká shoda okolností a s většinou postav jsem se nedokázal ztotožnit. Světlou výjimkou byla Bridget a ve druhé půlce knihy už i samotný Bela. Ovšem neustálé popisy pití krve mne až fyzicky vysilovaly. Upír působící ,,v pozadí'' by mi přišel poutavější a děsivější.
Poslední kapitola pro mě knihu zachránila. Smutný, ale důstojný konec, jak má být.

gleti
17.03.2019 3 z 5

Po Edwardovi svěže staromódní upír. Ale nebetyčně mě sr... pardon vadil obdiv Vladových příznivců. Jak někdo může vzhlížet k bytosti, která za sebou nechává mrtvoly dětí?

Madi
26.12.2014 3 z 5

Ostatní díly jsem nečetla a tenhle mě na ně ani moc nenalákal. Některé pasáže jsem lajdácky přeskakovala. Ale co si budeme povídat, v dnešní době, kdy se upíři třpytí na slunci a jsou vegetariáni, je to poklad:)

Petra de Valo
23.05.2014 3 z 5

Nemôžem si pomôcť, ale nemám rada tento diel. Oveľa viac sa mi páčia - ako píše Kermisse - tie diely zo starých dobrých transylvánskych čias, kde sa žije, vládne, bojuje a neskôr i spomína ... Tuto zrazu ani zmienka o minulosti, o Alexis, veľmi mi to chýbalo ... až mi z toho bolo smutno...
Tiež si akosi neviem predstaviť, že Bela, ktorý je typický introvert - rezervovaný, držiaci si odstup, sa dá na divadlo a film, a hrá pred davom ľudí, on, vojvoda, ktorý vládol ríši.
Ten veľkolepý záver a Belova obeť mi príde trochu prehnaná, aby som to správne vysvetlila - ak by Bridget bola inkarnáciou Alexis, ktorú stáročia hľadal a miloval, bolo by to dokonalé. Avšak v prípade nejakej Liane, s ktorou strávil krátky čas, to akosi nebolo namieste.

Ruxandra
21.08.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších částí Vladova příběhu. Dokonce musím říct, že láska k Bridget je pro mě tady opravdovější než ty ostatní v jakémkoli jiném díle (i k jeho první lásce, Alexis). Když jsem knihu dočetla, bylo mi líto, že tímto Vladova série končí, i když je to velmi povedený a dle mého názoru adekvátní konec hodný takového velkého příběhu.

Kermisee
12.07.2011 3 z 5

Knihy od Jenny mám opravdu ráda, ale abych řekla pravdu raději mám ty ze "starých dobrých časů Transylvánie" a ne ty, kdy se náš drahý Vlad, proměnil do Lugosiho. Samozřejmě, že nápad to byl opravdu originální, jak uvádí pet-kyval ve svém velmi přínosném a pravdivém komentáři, ale mě to až tak moc nezaujalo. Upřednostňuji rumunské kopce a čelákovské pohřebiště. Nicméně i přes toto všechno, se mi kniha vcelku líbila. :)

pet-kyval
17.02.2011 3 z 5

[010/11] Klasický a velmi pádný příklad toho, že hodnotit knihy čtené před lety je naprostá čtenářská zkaženost. Člověk roste a duševní charakteristika se mění, pouze psaný text je stále stejný a z toho oprávněně vyplyne naprosto odlišný názor nejen na jednotlivé knihy, ale i žánry. Co tím chci říci…

Svazek jsem poprvé četla v prvním ročníku. Nadšení pro nadpřirozené jevy a literaturu jimi obestřenou, ve mně rostlo exponenciální rychlostí. Samo sebou jsme Jenny N. naprosto hltala, a i když jsem vskrytu duše cítila, že příběh stojí jako černý vzadu někde daleko za 'Krvavým býlím', líbila se mi ta myšlenka.

(112) ,,Nedovzdělanost je příčinou neštěstí lidstva, horší než úplná nevědomost."

Dnes postrádám v kritickém a názorovém oku jakýkoli stud a nebojím se říci negaci na něco, co mě kdysi bavilo. Na to jak si J.N. umí se svým oblíbencem Vladem pohrát bez ohledu na spletitou historii a průběh dějin, 'Nemrtvý' nepáchne zatuchlinou ani hnilobou, ale sexem, láskou a levnou kolínskou pouličních holek. Myšlenka propojit tajuplného herce Belu Lugosiho (pro zájemce o vampyrismus naprostá nutnost vědět o koho se jedná) a transylvánského upíra je vskutku zajímavá a v českých luzích a hájích poměrně originální, ale tím to tak vše hasne.

(094) ,,Tréma je jen příznak zodpovědnosti."

Prostě a jednoduše, 'Nemrtvý' je romantika jako prase. Emoční rozpolcenost dravce, který se nebojí své milenky vysávat až do mdlob, boj o potlačení dravosti a touha po tom, aby ho už konečně někdo zabil. To jest asi tak vše… Kniha nemá vlastně žádný začátek, ani konec. Mezi-zastávka v životě jednoho nesmrtelného. Pomíjivá ženská krása. Spekulace. A hlavně důkaz, že vrznout si může bez větších obav i upír.

Štítky knihy

upíři Drákula

Autorovy další knížky

Jenny Nowak (p)
česká, 1955
1995  89%Dračí krev
2011  83%Noční lovci
2005  88%Vlčí píseň
2004  89%Krvavé býlí
2004  81%Čarodějka po česku

Kniha Nemrtvý je v

Přečtených153x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce75x
Chystám se číst16x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x