Noční lovci

Noční lovci https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59332/bmid_nocni-lovci-Wgg-59332.jpg 4 48 8

Vampýři z Čelákovic série

< 2. díl >

Vampýr Adreen pobývá ve Francii s uprchlou řeholnicí Ulrikou, která ho jako dítě zachránila před strašlivou smrtí z ruky inkvizice. Jejich cesty se však nečekaně rozejdou. Když se po bouřlivých událostech znovu potkají, přichystá jim osud další překvapení… Adreen však míří do svého nepoznaného domova, do Čelákovic. Tajemné podzemní síně, kde přišel na svět, už ale hostí jiné obyvatele a stranou nezůstane ani místní čarodějka. Krajem se zase plíží noční Stíny… Staletí plynou jako mraky po obloze. Píše se šestnácté a čelákovická tvrz má nového majitele, svérázného pana Konráda z Krajku. Když je na své noční toulce postřelen neznámými útočníky a přitom ještě stačí zachránit tajemnou dívku, naberou události nečekaný spád. Zvlášť když do kraje přibudou další nesmrtelní návštěvníci… Pojďte a vydejte se na cestu do hlubin času, vykročte po cestách bledých Stínů a naplňte srdce nocí. Pak pochopíte…... celý text

Přidat komentář

hudeckova73
01.04.2024 5 z 5

Jedním slovem "STRHUJÍCÍ". Opět! Knihy Jenny Nowak miluji a její propojení v této knize s dalšími knihami o Vladu Draculovi i Lodí v písku mi přišlo naprosto perfektní. Ona prostě nezklame nikdy. Její nádherné smyslové popisy jsou neskutečně vábivé a vždy mě dokáží do života jejích postav vtáhnout.

Lusa
04.04.2016 4 z 5

Jiná rasa mě dokonale strhla a od knihy jsem se nedokázala odtrhnout, samozřejmě jsem musela koupit i Noční lovce, abych mohla v příběhu pokračovat. Bohužel Noční lovci mě tak dokonale nestrhli jako Jiná rasa, nemohu však říci, že by mě kniha nudila, ale už jsem nebyla tak napnutá jako v Jiné rase. Ovšem pokračování to nebylo špatné a jak autorka říká v doslovu, mohlo to tak být a také nemuselo...
Oceňuji také, že je možné se s některými postavami ještě setkat v autorčiných dalších knihách.


Kytiii
23.02.2016 5 z 5

Když jsem dočetla Jinou rasu, připadala jsem si podvedená... tohle přece nemohl být konec... a když jsem narazila náhodně na Noční lovce v knihovně... nemohla jsem je tam nechat. Nejen proto, že bydlím u Čelákovic :D

Petra de Valo
03.08.2014 5 z 5

Pri čítaní tejto knihy človek priam cíti tú ťarchu poznania a tisícročí prežitých Raxhaalom - teda Singerosom, ktorý sa náhle objavil, aby zodpovedal všetky otázky, ktoré snáď pri čítaní Vlčí písně a Pozdního hosta ostali nezodpovedané.
A zrazu rozumieme i nerozumieme, zrazu odpúšťame, a aj keď sme Belu milovali až na smrť, istým spôsobom chápeme motívy, ktoré viedli Raxhaalove počínanie.
A aj keď sme Belu milovali na smrť, je nemožné nepodľahnúť Raxhaalovmu čaru, o to viac, že o to nestojí, že by mu obdiv Krátko živých vykúzlil iba pohŕdavý úsmev, pretože akékoľvek ľudské city i pocity v ňom vyvolávajú iba ľahostajné pohŕdanie.

Vzťah Adreena a Ulriky mi prišiel zvláštne chladný, neosobný a vzdialený. Naproti tomu vzťahy ostatných Vampýrov priam prekypujú akousi zvrátenou vášňou, ktorá ich vrhá jedného druhému do náručia, v akomsi šialenom beštiálnom ponímaní lásky.

Vynikajúci, skvelý román, tak pravdivý a krutý a ozajstný, plný krásnych myšlienok o Bohu, Smrti a večnosti, ako sme u pani Nowak už zvyknutí.

BooksLucyKing
21.06.2013 4 z 5

Moc se mi příběh líbil. Jsem ráda, že ještě někdo pořád píše o těch klasičtějších vampýrech. A zasazeno do 11. a 16.století, tak to tomu dodávala tu správnou atmosféru. Trochu mi ale vadilo jak autorka začínala nové části, občas jsem prostě nevědělo o které postavě zrovna čtu, po stránce a půl jsem zjistila, že jde o úplně někoho jiného. Ale tak či tak mě potěšilo zjištění, že existuje o nočních lovcích víc knih, určitě si nějakou vyhledám.

Saffron
25.05.2013

Jenny Nowak opět nezklamala:-)) Úžasný příběh, strhující vyprávění...

pet-kyval
05.04.2012 4 z 5

[013/12] Nemohu říci, že bych byla vyloženě zklamaná, protože ze své vlastní blbosti jsem si nezjistila, že se, jak již níže píše Kermisee, jedná o volnou návaznost na již dříve publikovanou knihou, kterou jsem nečetla. Proto jsem ani nemohla mít z ‘Nočních lovců‘ plnohodnotný požitek. Ovšem, jakmile se ke knize ‘Jiná rasa‘ dostanu, určitě se k této ještě vrátím a přehodnotím ji podle situace.

Ale i když jsem neznala postavy, knihu jsem si docela dobře užila a zase se ponořila do nové části bohatého světa upírů z pera Jenny Nowak. Bohužel, některé návaznosti mi unikaly a občas jsem se ztrácela v jednotlivých událostech, což mi rozhodně čtení neulehčovalo, ale to vše dokáže vynahradit široký autorčin rozhled a bohatá slovní zásoba. Žádná věta není úplně stejná a vždy jde okořenit něčím dalším. Občas se text věnuje popisu některých na první pohled nedůležitých detailů, ale ty jen dokreslují celkovou atmosféru. A to mám opravdu ráda. Navíc jsem sem tam narazila dokonce na místa, kde, nejspíše nevědomky, autorka byla schopna složit i rým.

Bohužel, má neznalost ‘Jiné rasy‘ mě připravila i o bližší poznání jednotlivých charakterů a to mě tak asi mrzí nejvíce. Chybí zde totiž podrobnější charakteristika a popisy, které by mi dokázaly přiblížit některé předešlé události a dějství, která by vysvětlovala jednotlivá chování postav. Vztah mezi Ulrikou a Adreenem byl pro mě neskutečně vzdálený a to je jednoduše velká škoda a snad je to i nedostatek tohoto svazku vzhledem k tomu, že navazuje pouze volně a nejedná se o plnohodnotnou sérii. O to víc jsem ale zvědavá na knihu předešlou, díky které se mi snad vše ujasní.

Rozhodně je velikým plusem, že upíři v této knize nejsou příliš emocionální. Své oběti zabíjí, nemají nad nimi slitování a nebojí se jim vykousnout nějaký ten kus masa. Přesto je tu ale cítit jistá brutální až fetišistická sexuální touha, plná krve a násilí a snad i bezohlednosti. Je dobré vědět, že, i když jsou upíři v hlavních rolích, ne všichni mají tendence milovat své jídlo. Ať žijí základy původních vampýristických historek a zkazek z dávných dob.

Kermisee
02.01.2012 5 z 5

To jsem se načekala. Ale stálo to za to.! :)
Nejenže jsem byla nadšená, že je to volné pokračování mých milovaných čelákovských upírů aneb knihy "Jiná rasa", ale když jsem během četby zjistila, že Jenny do příběhu zapletla i postavy z jiných knih, ocitla jsem se přímo v euforii.
Čelákovské i rumunské lesy, vampýři i ti Původní, láska i nenávist. Všechno to tam je. A minulost opět zavítala do přítomnosti. Jenny opět nezklamala.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Jenny Nowak (p)
česká, 1955
1995  89%Dračí krev
2011  83%Noční lovci
2005  88%Vlčí píseň
2004  89%Krvavé býlí
2004  81%Čarodějka po česku

Kniha Noční lovci je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst19x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x