Stín anděla

Stín anděla https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33284/bmid_stin-andela-3Fr-33284.jpg 4 35 7

Knihy o Vladu Draculovi série

< 9. díl >

Hollywoodská hororová hvězda Boris Karloff je na vrcholu své slávy. Je však pronásledován mučivými vizemi a děsivými psychickými stavy, které začaly po záhadné smrti jeho podivného přítele Bely Lugosiho. Přestože to odporuje zdravému rozumu – Bela byl upír… Všechno ustane poté, co se Boris ožení se svou dávnou láskou Dean a narodí se jim dcera Sanni. Boris přesvědčuje sám sebe, že žádná souvislost neexistuje, pomalu zapomíná a ze všech sil se snaží sladit svou rozevlátou povahu bohatýrského milovníka s rolí milujícího manžela a otce. Sanni je šestnáct let… Na svých osamělých toulkách starým Hollywoodem narazí na tajemně vypadající zříceninu, ve které visí obraz záhadného muže. Fluidum vycházející z obrazu ji zbaví vědomí a posléze donutí vracet se znovu a znovu…... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Mht
více info...

Přidat komentář

Lusa
02.10.2020 4 z 5

Příběh o Belovi, bez Bely, přesto zajímavé vidět, Jak šel život dál po jeho "skonu". Plus dávám za zmínku o rodu Langleyu.

kaatkaa
06.01.2020

Dočítaná celá transylvanská sága a musím povedať, že toto je jedna z tých top kníh, ktoré proste milujem. Musím však povedať, že som si dala pauzu s knihami než som sa pustila do tejto a zrejme som dobre spravila. Filmový nádych, priam hmatateľná atmosféra z knihy sála. Celá úžasná až na ten koniec, prišiel mi ako keby autorka knihy napísala celú knihu, dala si pauzu a po pár mesiacoch si uvedomila, že nemá koniec, ktorý musí narýchlo zbúchať. Ale inak naozaj dokonalé :)


parvitas
17.10.2017 1 z 5

Začítať sériu ôsmym, či deviatym dielom asi môžem len ja. Ale aspoň ma nezaťažujú zbytočné romantické predstavy, že.
Hm a príbeh? Predstavte si atmosféru hollywodskych filmov od r. 1937, klasické filmové hviezdy, teda jeden konkrétny sexi herec a okolo neho húf obdivovateliek. On máva nočné mory. Aký-taký vzťah má so svojou asistentkou, ona je doňho, on ju má len na jednu vec. Až kým sa nezamiluje. A potom má krásnu mladú žienku a neskôr sa im narodí dcérka a nočné mory prestanú. Malá vyrastie v slečnu a tá sa zamiluje do obrazu. Áno, tipujete správne, je na ňom TEN Vlad Narážač. Mladá už je totálne chytená, bolí ju krk a rozkrok a aj tak sa stále vracia k obrazu...
Jednoducho povedané, polka knihy je za mnou a rozmýšľam, či tá druhá polovica ešte niečo zmení.

Petra de Valo
23.05.2014 3 z 5

Milujem celú ságu, ale táto časť nie je moja šálka kávy, naozaj. Belov duch sa naozaj iba vznášal nad postavami, ale akosi mi tá kniha nezapadá do série, bohužiaľ.

caldap
13.05.2014 3 z 5

Čekala jsem od knihy více...

andrea5620
02.05.2014

Autorkin štýl, ktorý sa mne osobne neskutočne dobre číta, bol asi to najlepšie z tejto knihy, do posledného písmenka knihy som čakala na nejaké "TO", ale nič neprišlo, škoda ..... niektoré veci podľa mňa zostali neobjasnené a záver odišiel tak nejak do stratena.

Ruxandra
12.11.2013 4 z 5

Dala jsem si mezi posledním dílem Vladova příběhu a Stínem anděla pauzu a bylo to dobře. Ačkoli tato kniha na Vladův příběh navazuje, má jinou atmosféru a celkově se mi četla jinak. Spíše jde o zajímavé nahlédnutí do života (i když značně domyšleného) Borise Karloffa, s duchem Vlada, vznášejícím se nad celým příběhem.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Jenny Nowak (p)
česká, 1955
1995  89%Dračí krev
2011  83%Noční lovci
2005  88%Vlčí píseň
2004  89%Krvavé býlí
2004  81%Čarodějka po česku

Kniha Stín anděla je v

Přečtených54x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x