Nejrychlejší rakve světa

Nejrychlejší rakve světa https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135225/bmid_nejrychlejsi-rakve-sveta-63c94b074af12.png 4 19 7

Kniha o životě a smrti velkých automobilových závodníků. F. Cevert, C. Regazzoni, J. Clark, R. Peterson, G. Nilsson, P. Hill, W. von Trips, J.M. Fangio, N. Farina, J. Rindt, N. Lauda, G. Villeneuve, A. Prost, A. Senna.

Přidat komentář

matej0399
dnes 5 z 5

Parádní kniha o Formuli 1 s trochu jiným úhlem pohledu. Zajimavé je například to, že vznikla ještě před smrtí Ayrtona Senny. Je až dechberoucí číst o jejich vzájemné rivalitě

TomHagen
28.03.2024 5 z 5

V téhle knize jsem byl jako mlaďák ponořený imrvére a vděčím ji za moji lásku k F1. Škoda, že se někdo nechopil tématu pro nějakou aktualizaci za posledních 30 let (nebo aspoň jsem takovou knihu nezaznamenal)


Auto999
23.07.2023 5 z 5

Velmi čtivá kniha je napsána trochu jinak než většina publikací o F1. Autor jen v krátkosti, nebo dokonce vůbec, popisuje biografii závodníků, ale gró knihy je v popisu různých jejich příběhů a zážitků, které jsou popsány do detailů. Toto oceňuji, jelikož biografie těchto pilotů se dá nalézt v jiných knihách. Ale detaily ze života se moc často v česky psaných knihách nalézt nedají.

ThomasRuhe
08.04.2023 3 z 5

Tuhle publikaci jsem si půjčil, abych se dozvěděl nějaké bližší podrobnosti o smrtelných nehodách několika jezdců formule 1. To zde sice je, ale čekal jsem trochu lepší zpracování. V knize jsou popsány také jejich kariéry, ale i tady jsem očekával mnohem podrobnější informace. Výsledek je solidní, přesto určitý dluh zůstává.

Patapuf
22.02.2017 4 z 5

Tyto lidi nejlépe vystihuje citát Honore de Balzaca:
Největším štěstím člověka je žít proto, pro co by byl ochoten zemřít….

MartinKovarik
12.12.2015

psal ji muj deda...

Kubina
12.09.2012 5 z 5

Pro fanouška formule 1 povinnost. Plusem je, že v knize nalezneme kromě příběhů mistrů světa i příběhy jezdců jako Francois Cevert, Ronnie Peterson, Clay Regazzoni a Gilles Villeneuve. V době, kdy kniha vycházela, vyhrál mistrovský titul Alain Prost a Ayrton Senna byl ještě naživu - dokonce je v knize zmíňen i Michael Schumacher, který svůj titul vyhrál až za rok. Kniha je plná krátkých, úderných životopisů v doprovodu opravdu raritních černobílých i barevných fotografií. Kniha má pro mě velikou sentimentální hodnotu, protože jsem jí dostal od svého dědečka, který dělal v nakladatelství MAGNET PRESS. Nejbolíbenější část: Ženy, oheň a velká černá díra, Niki Lauda.