Nova

Nova https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381309/bmid_nova-4kV-381309.jpg 4 35 6

Jako zářivý strážce a intergalaktický Avenger je Richard Rider legendou Nova Corps a zachráncem mnoha hvězd. Vydejte se na vesmírné stezky s mužem jménem Nova, který se rychlostí světla řítí do svého fantastického dobrodružství. A pak se podívejte, jak trhlina mezi světy vyústí ve smrtící Anihilační vlnu. Buďte svědky Novova znovuzrození, kdy se hrdina utká s mocným Annihilusem v téhle výjimečné kapitole marvelovské vesmírné éry. Obsahuje: Nova První noc Condora Muž jménem Nova ...že smrtící Diamondhead je připravený k útoku! Nova versus Thor Všichni za jednoho A jeden za všechny V jednotě je síla Deset minut věčnosti... celý text

Přidat komentář

Luigi1
11.07.2023 3 z 5

No docela to šlo až na tu kresbu

ArkAngel
14.07.2022 2 z 5

Nova nám je představen skrze dva nepříliš záživné příběhy, z nichž jeden ukazuje jeho počátky v roce 1976, kdy nestál proti zrovna zajímavým a áčkovým nepřátelům. Z nového soudku je zde pak prequelová série, která má vést k eventu Annihilation, který se k nám bohužel nedostal. Že se jedná jen o takovou přípravu je celkem znát a taky proto se tu nic extra zásadního nestane. Na seznámení s Novou je to jakože fajn, ale mohli vybrat lepší příběh.


Bobik9
10.08.2020 3 z 5

Ty staré příběhy byly těžko snesitelné, ale ten hlavní to nečekaně pozvedl. Nova je jako hrdina celkem sympatický a vtipný. Podobnost se Spideyem je velká. Jen škoda té slabší kresby.

Wojta777
29.10.2018 5 z 5

Toto NHMko mě velice bavilo. Nova mě vždycky zajímal, proto jsem si pořídil toto číslo. První čtyři sešity nejsou nijak skvělé, zato zbývající čtyři sešity jsou fakt výborné. Ty nás zavedou na počátek Marvelovského eventu zvaného Annihilation. Když na zemi zuřila Civil War, tak ve vesmíru probíhala Annihilation.
Nebudu nijak prozrazovat děj, to si musíte přečíst sami, ale musím říct, že je to výborné. Proto dávám 5 raketových hvězdiček.

Hwaelos
11.06.2018 3 z 5

Díky One-Above-All za Abnetta! Ten totiž nakopl marvelovský vesmír (teď mluvím opravdu o mezihvězdných dálkách!) jako nikdo jiný a vdechl vcelku ordinérním postavám nový život. Příběhu o vpádu Rakoversa ovšem předchází ještě jeden kolosální příběh - Annihilation - který u nás bohužel vyjde nejspíš jen v podobě dvou ukázek (NHM: Nova a Star-Lord). Novův příspěvek je zásadnější a je radost ho číst, ačkoliv po něm zůstává určitá pachuť z toho, že český čtenář nedostane kompletní story. Oproti tomu bez čtyř zcela nepropojených dílů Novova originu bych se klidně obešel. Oldschool tentokrát tvoří polovinu svazku, a to je prostě trochu moc.

hroubek
05.06.2018 4 z 5

Postava Novy, mě vždy přišla jako jasná kopírka Green Lanterna od DC. Ale pokud to je napsané dobře, tak mě to nevadí. Starý příběhy vůbec nebyly špatné a krásně odsýpaly, a ukazovala se v nich, ta krásná naivita doby, kdy vznikly. Jsou to dobré příběhy a mě bavily. Bavil mě i nový příběh, ale u toho má výhrady. A těmi výhrady samozřejmě je neznalost marvelovské historii. Je opravdu dost těžké číst něco, když Vám to nikdo nevysvětlí co to je, jak vzniklo atd. Vydavatel mohl investovat jednu stránku aby nám stručně vysvětlil, kdo je a co je Annihilus, Anihilační vlnu, a celkovou krizi, která otřásá marvelovským vesmírem. Jinak příběh je dobře vystavěný a zábavný, a rozhodně je to zajímavý pohled na Novu. Nova, je dobrý komiks, který mě bavil, ale kdybych věděl více informací, tak bych si ho užil mnohem více.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Dan Abnett
britská, 1965
Marv Wolfman
americká, 1946
Andy Lanning
anglická