Machine Man

Machine Man https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382580/bmid_machine-man-oCS-382580.jpg 3 26 4

Vojenský stroj s duší, myslící počítač v podobě člověka. X-51 je mocný Machine Man! Když Abel Stack vtiskl duši stroji, který stvořila vláda, vychoval z něj muže a přijal jej za svého syna. Ale Stackova smrt zanechala tento zázrak mechaniky osamocený a na útěku. Čekají ho dobrodružství z pera největších jmen komiksu, během nichž Machine Man zjistí, že jeho osudem je definovat lidství. X-51 byl navržen a sestrojen pro strhující příběhy technologického pokroku v mocném marvelovském stylu. Být hrdinou je pevnou součástí jeho programu. Obsahuje: Machine Man Návrat zla! „a jeden zemře...!" Znovuvzkříšení... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Machine Man , 1988


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.07.2023 3 z 5

Nějak jsem se nemohl začíst

trudoš
07.12.2021 3 z 5

„Proč já jsem se nenarodil jako videohra od Atari?!“
Na rozdíl od ostatních postav série je Machine Man jedinou, se kterou jsem se až dosud nesetkal a jestli ano, nevím o tom. Proto mě jeho zastoupení v kompletu malinko zarazilo, zvláště s ohledem na to, že na jiné ikony se dosud nedostalo. A protože album navíc obsahuje převážně komiksy z přelomu osmdesátých let, docela jsem se toho dopředu děsil.
Epizodka Jacky Kirbyho ale uběhla nezvykle rychle. Oproti tomu druhý příběh už je trochu upovídanější – naštěstí Tom DeFalco umí psát s přirozenou nadsázkou, takže i když se až polovinu vyprávění nic pořádně nedělo, bavil jsem se. Vlastně ani sama zápletka nebyla marná, jen má dost banální námět a znalost reálií a postav je tu nutností. Tím ovšem album ještě nekončí, DeFalco si střihl scénář i u poslední čtyřsešitovky, která je asi tím nejlepším, co mohla kniha nabídnout. Ucelené a vtipné retro dobrodružství, neapelující na znalost Marvelovského kánonu. Takže ve finále docela spokojenost.


Atlantis
29.09.2021 3 z 5

Nebavil jsem se, bohužel. Machine mana znám třeba z jeho setkání s Marvel Zombies nebo s Red Hulkem, ale to je hodně jiná postava. Tady mne sice on sám taky bavil, ale okolí je takové neslané, nemastné. Ale na rovinu uznávám, že je chyba ve mně. Nenávidím ty rádoby techno představy z osmdesátek (a starších dob), jak asi bude vypadat svět v roce 2020. Často je to dost trapné, vlastně stejně jako tady. Škoda, těšil jsem se.

hroubek
20.06.2018 4 z 5

Machine Mana jako postavu vůbec neznám. Tohle je pro mě úplně první setkání s touto postavou, alespoň co si pamatuji. A jelikož jsem neměl žádné očekávání, tak jsem docela dost příjemně překvapený, že to není špatné, a taky že mě to bavilo. Je to takové zábavné sci-fi, která hodně připomíná Robocopa(opravdu tam nevidím žádné prvky z Vesmírné odysei). Postavy jsou fajn, příběhy dobře odsýpají a celkově je to v pohodě komiks. Možná je místy zkratkovitý a některé věci jsou tlačený trochu na sílu, ale to jsou celkem drobné výtky. Machine Man je fajn komiks, který mě překvapil.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Tom DeFalco
americká, 1950
Jack Kirby
americká, 1917 - 1994