Colossus

Colossus https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454527/bmid_colossus-lMt-454527.jpg 3 19 3

Připravte se na obrovskou sílu, kterou s sebou nese Colossus. Senzační mladík s ocelovou kůží a srdcem ze zlata, takový je Petr Rasputin, kovový ranař a člen slavných X-Menů. Chcete si zahrát malou hru? Jeden z největších Petrových nepřátel, dětinský zabiják Arcade, se vrátil, a znovu kovového titána mučí. Povolí Colossus pod jeho náporem? Přidejte se k nám a společně prozkoumáme jedny z nejznámějších příběhů sovětského mutantského kolosu vybrané napříč jeho desítky let trvající historií. Obsahuje příběhy: Colossusova zkouška Kořist, která zabíjí První kroky Petra Rasputina Obsahuje sešity sérií Uncanny X-Men (Vol. 1) #122-124, Colossus #1 a X-Men Origins: Colossus... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Colossus


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.07.2023 4 z 5

Zabiják Arcade mučí Colossuse vydrží nebo prohraje Colossus

Ivan Kučera
14.07.2022 3 z 5

Svalnatého sovietskeho obra s dobrým srdcom vytvorili v 70. rokoch 20. storočia. Mal byť pre X-Menov to, čo Hulk pre Avengers a Thing pre F4. Čakal som skvelú jazdu a napokon som sa dočkal priemeru. Klasický NHM so všetkým dobrým, ale tentokrát predsa len skôr najmä zlým, čo k tomu patrí. Pozostáva z komiksov, ktoré spolu navzájom nesúvisia. Sú prítomné príbehy z rôznych desaťročí od rôznych scenáristov, ako tiež ilustrátorov, pričom toto všetko nám má ucelene predstaviť menej známu postavu. Avšak to, že prítomných je tak veľa ilustrátorov, scenáristov a útržkov z rôznych dôb, má za následok akurát to, že je všetko vytrhnuté z kontextu. Komiksová antológia adekvátnym spôsobom nedokáže patrične vyzdvihnúť hlavné plusy Petra Rasputina. Nehovoriac o tom, že prvých 50. stranách vôbec nie je o ňom (!), ale skôr o Wolverineovi, Storm, Cylopsovi alebo Lukeovi Cageovi. Najlepšie sú záverečné První roky Petra Rasputina. U nás zatiaľ neznámy Angličan Trevor Fairsine parádne nakreslil solídny scenár Chrisa Yosta (Superior Spider-Man, Válečné jizvy). Pojednáva o Colossusových počiatkoch v Sovietskom zväze a o tom, ako bol naverbovaný do amerických X-Menov; zaujímavé je, že koniec je vlastne skôr začiatkom. Predchádzajúce príbehy sú alebo staré a naivné alebo nové, ale prázdne, len akčná kvázi bombastická výplň bez duše. Vo filmoch X-Men a Deadpool ma postava bavila viac.


hroubek
06.10.2020 3 z 5

Jako proč ne. S NHM je to v posledních dílech jako na houpačce. Střídají se lehce nadprůměrné komiksy s těmi průměrnějšími. Nikdy se nejedná o velkou pecku ale na druhou stranu nikdy se nejedná o kapitální průšvih. Colossus patří k těm průměrnějším. Nenadchne, neurazí a my dostaneme to co máme dostat. Komiks má tři příběhy a každý je jinak stylisticky a vypravěčsky udělaný. Díky tomu je to dost pestré. Nicméně po příběhové stránce to trochu kulhá. Z mé strany jde o slušný komiks, přesto nic více.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel X-Men tým

Autoři knihy

Chris Claremont
anglická, 1950
Chris Yost
americká, 1973
John Byrne
americká, 1950

Kniha Colossus je v

Přečtených21x
Knihotéce24x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x