Nejlepší detektivní povídky roku 2019

Nejlepší detektivní povídky roku 2019 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447697/bmid_nejlepsi-detektivni-povidky-roku-fXm-447697.png 4 10 4

Antologie nabízí šestnáct nejlepších detektivních povídek roku 2019, nominovaných na cenu Havrana, kterou vyhlašuje každý rok výbor České sekce Mezinárodní asociace autorů detektivní literatury.

Přidat komentář

jprst
26.12.2021 3 z 5

Slušná orientace mezi českými detektivními autory, jen se nabízí otázka mezi jakými a kdo měl v ruce jejich výběr.

Trudi806
04.11.2021 4 z 5

Počteníčko na jedno odpoledne, když si uklidím a chci si udělat radost něčím menším :) Některý bych snesla delší, jsou takový až ustřihnutý, některý jsou akorát a některý by tam ani nemuseli být, ale to už k tomuhle výběru patří.


Blahorodi
09.08.2020 4 z 5

Povídky mě bavily odjakživa, tedy jsem si rád početl. Na některých textech mě mrzelo, že jsou tak krátké a pro omezení soutěže asi osekané, některé jiné pro mne byly mučivě dlouhé i tak. Přijde mi potěšivé, že většina textů je psaná čtivě, někdy i velmi osobitě; naopak škoda, že vydavatel neinvestoval čas či prostředky alespoň do korektur. A že mám v detektivkách (i jinde) logiku nade vše, trochu mi vadí některé drobnější lapsy, třeba když pachatelé po kapsách nosí uspávací prášky se silným účinkem, když se stále okamžitě uspává chloroformem nebo když se pachatel prozradí hned na začátku případu vyslovením vražedného „náčinní“, ale nikdo tomu nevěnuje pozornost, a to ani při rozuzlení. Antologie přináší i dvě v podstatě anekdoty, jednu svému sdělení adekvátní délky, druhou naopak na celkem otřepanou slovní hříčku s nekonečně dlouhým popisem (byť slušně napsaným).

Centurion.d
05.08.2020 3 z 5

Je to jako u každé sbírky Soutěžních povídek. Některé jsou lepší, jiné slabší. Jelikož sbírka vyšla před vyhlášením vítěze, jsem zvědav, jestli jsem se s hodnocením jednotlivých povídek trefil - podrobné najdete u povídek.