Nečekaná dobrodružství sester Šergilových

Nečekaná dobrodružství sester Šergilových https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439608/bmid_necekana-dobrodruzstvi-sester-sherg-OkN-439608.jpg 3 39 14

Rádžní, Džesmín, Širín, tři sestry paňdžábského původu narozené v Británii, sice vyrůstaly spolu, ale nikdy si nebyly zvlášť blízké. Jak by taky mohly, když jedna je puntičkářská učitelka, druhá se touží stát herečkou a třetí se provdala za velice bohatého muže, s nímž žije život jako z obrázkového katalogu? Na smrtelné posteli ale vysloví jejich matka poslední přání: všechny tři mají společně vykonat pouť na posvátné místo v Indii a rozprášit tam její popel. Na cestu, kterou žádná ze sester nechce podniknout, si vezou i bolestná tajemství, jež budou muset být předtím, než dospějí k cíli, odhalena. Kniha je příběhem o síle rodiny a lásky a o odvaze, která se v nás rodí, když nakonec staneme tváří v tvář rozhodnutí, před nímž jsme dlouho utíkali. „Autorka nabízí neotřelý pohled na nespočet dobře známých témat o složitých otázkách ženství, imigrace a smutku. Zkoumá rodinné vztahy a minulost s elegancí, humorem a citem.“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Unlikely Adventures of the Shergill Sisters , 2019


více info...

Přidat komentář

S.H.
07.12.2022

Nedočtenu, byla to hrozná nuda

Manifest blech
15.08.2022 3 z 5

Milé povídání o osudech sester a poměrech žen v Indii.


Bustedka
07.06.2022 3 z 5

Námět super, provedení za mě trochu slabší. Nějak jsem se nemohla začíst. Možná to bylo tím, že mi sympatická nepřišla ani jedna ze sester.
Jako bonus se ale můžete při čtení nadýchat trochu té Indie. Především toho, jak moc si "váží" žen.

emilieselden
13.08.2021 2 z 5

Nic extra. Ani jako odpočinkové čtení mě to moc nebavilo. Sestry se mi pletly. Pořád jsem nevěděla, která je která. Jen posledních 50 stránek se něco dělo. Jinak nuda.

Hema
02.01.2021 odpad!

Nuda, nuda, nuda!

reddwarf358
01.01.2021 4 z 5

Možná je to čtení pro ženy (fuj,jsem to ale gendrově nekorektní),ale mně se to líbilo. Tři sestry,které by k sobě nenašly cestu,kdyby jim neumřela máma a nenaplánovala jim výlet do Indie.

Stani95
16.12.2020 5 z 5

Krásně se to četlo, Indie popsaná výborně a vztahy také.

eiramka
09.12.2020 4 z 5

Tři sestry se vydají na cestu do Indie, země svých předků, aby splnily poslední přání své matky. Na tuto pouť se nevydávají příliš nadšeně, nejsou si moc blízké - život každé z nich se odvíjel rozdílně a dětská blízkost se již dávno vytratila. Postupně se před námi odhalují motivy a osudy jednotlivých sester, pouť po Indii jako terapie naordinovaná zemřelou matkou nese svoje ovoce. Tohle nebylo vůbec špatné a četlo se to výtečně!

Agatha84
19.11.2020 2 z 5

V pozadí bylo možné vytušit spoustu existenciálních, závažných témat, která však byla bohužel přebyta poměrně balastu plným příběhem. Škoda.

Booky84
10.10.2020 5 z 5

Sesterské putování po Indii a hledání vzájemného vztahu/přátelství a i sebe samé. Krásná a čtivá kniha.

bbara155
07.09.2020 4 z 5

Zajímavá knížka, která poskytla trochu vhled do zvláštností indické komunity. Obecně vztah Indů k ženám a další, pro mě opravdu exotická pravidla. Třeba že "první dítě musí být chlapec". Za každou cenu.

Jizi
23.08.2020 3 z 5

Tři sestry, každá úplně jiná (skutečně?) se vydávají na cestu poznání - svých kořenů i, jak už to tak u podobných příběhů bývá, i sebe samých.
Road trip do vlasti, která vlastně není vaší vlastí, s příbuznými, které vlastně nesnášíte a v době, kdy se vám to (z toho či onoho důvodu) absolutně nehodí, skýtá potenciál pro komedii i tragédii, jenž není tak docela využitý. Často jsem si říkala, že o sto stránek a dvě stě cliffhangerů míň a mohlo to být opravdu dobré.
Takhle je to prostě fajn odpočinkový román, který navíc poskytuje jistý vhled do kultury u nás zdaleka ne tak známé.

Imor
15.08.2020 5 z 5

Mohu jen doporučit - krásně napsaná kniha, která ve mě vyvolala mnoho příjemných i smutných vzpomínek.

booklover
02.08.2020 3 z 5

Ne úplně si blízké sestry se vydávají na pouť do své "domovské" Indie, kterou jim bod po bodu sestavila jejich zesnulá maminka. Každá z postav má vytříbený charakter a je úplně jiná. Najdou vztah nejen jedna k druhé, ale i rozřešení svých osobních problémů.

Nicméně, oproti spisovatelčině prvotině tohle bylo o něco slabší. Sice se dostáváme do Indie, poznáváme některé více či méně známé kulturní záležitosti, ale sestry mi osobně nebyly příliš sympatické. I konec byl celkem nerealistický. (nebo bych to prostě udělala jinak?)

Příjemné počtení o rodinných (kulturních) zvycích, ale i o nebezpečí býti ženou v Indii.
Celkově bych spíše doporučila, knížka to je zajímavá, ačkoli je to spíš oddechová záležitost.

Štítky knihy

ženy indická literatura

Autorovy další knížky

Balli Kaur Jaswal
singapurská
2019  76%Erotické příběhy pro indické vdovy
2020  68%Nečekaná dobrodružství sester Šergilových