Ne/Být vlkem

Ne/Být vlkem https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439943/bmid_ne-byt-vlkem-9lR-439943.gif 5 5 2

Ne/Být vlkem je sondou do duše vlkočlověka, jedince co nikdy není úplně lidský, ale ani úplně zvířecí. Jak obstojí ve světě, který neví, jestli chce být demokracií nebo královstvím? A jak obstojí ve své lidskosti sami lidé, kteří hlavního hrdinu obklopují? Může být člověk člověku člověkem, nebo je člověk člověku vlkem? Ztráta lásky člověka změní. Přetvoří jeho podstatu. Změní jeho charakter. Buď ho to zničí, nebo musí tuto ztrátu nějak kompenzovat. Přesně jako já, když jsem přišel o Salome. Můj svět se tehdy zhroutil. Už jsem nikdy nebyl tím kým dříve. Kompenzaci jsem si našel ve vlčím těle a životě pudů.... celý text

Přidat komentář

niki-chan
09.10.2020 4 z 5

Velmi milé překvapení skrývá svět Ruchyr zonu. Příběh o vlkočlověku v lidském světě, vztahy, politika, trocha magie, vývoj postav - to vše v dobrém příběhu čekám a to vše je zde nabízeno. Velkým překvapením bylo, že se mi do rukou dostal putovní výtisk této knihy a tak jak je psáno na první stránce, po přečtení poputuje dále.

barker3040
13.09.2020 5 z 5

Jelikož mám tu čest prvního hodnocení a komentáře ke knize zde na tomto webu, zkusím se jemně rozepsat.
Na tuto knihu sem narazil náhodou během jeho kampaně na Startovači. Protože námět nezněl špatně, vlky mám rád a měl sem v tu dobu pár korun volných , risknul sem to a peníze do projektu vložil.
Odměnou mi časem byla doručena kniha nejen s krásnou obálkou, věnováním od autora, ale hlavně velice poutavé čtení.
Svět Ruchyr Zonu, kde se příběh odehrává mi přijde opravdu velice promyšlený a celkově uvěřitelný.
Podle anotace sem se trochu bál, aby to vše nebyla jen jakási romance zabalena do kulis fantasy světa, což není rozhodně můj šálek čaje.
Romance a láska tam samozřejmě byla, samotný příběh by se bez toho rozhodně neobešel, ale nečekaně mi to prakticky při čtení vadilo jen pouze v několika málo pasážích.
Spíše sem si kolikrát připadal jako ve Hře o trůny :) Je zde totiž zastopuena i politka, boj o moc a autor se s postavami kolikrát taky zrovna nemazlí...
Mezičásti kde se děj posunul o pár tisíciltí zpět mezi mágy a jejich stvoření se mi velice zamlouvali a výrazně zvýšili můj zájem se do Ruchyr Zonu ještě někdy vrátit. Bude-li tedy ještě někdy příležitost, nebudu bát si zakoupit další knihu z tohoto fantastického světa.
Objektivně bych dílo hodnitil ****.
Jenže moje hodnocení je první a rád bych ke knize přilákal i další čtenáře, protože je rozhodně o co stát, dávám plný počet.


Štítky knihy

vlkodlaci politika česká fantasy vlci fantasy

Autorovy knížky

Ondřej Adler
česká, 1989
2020  96%Ne/Být vlkem

Kniha Ne/Být vlkem je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst24x
Chci si koupit7x