Ne/Být vlkem zajímavosti

Ne/Být vlkem https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439943/bmid_ne-byt-vlkem-9lR-439943.gif 5 5 2

Ne/Být vlkem je sondou do duše vlkočlověka, jedince co nikdy není úplně lidský, ale ani úplně zvířecí. Jak obstojí ve světě, který neví, jestli chce být demokracií nebo královstvím? A jak obstojí ve své lidskosti sami lidé, kteří hlavního hrdinu obklopují? Může být člověk člověku člověkem, nebo je člověk člověku vlkem? Ztráta lásky člověka změní. Přetvoří jeho podstatu. Změní jeho charakter. Buď ho to zničí, nebo musí tuto ztrátu nějak kompenzovat. Přesně jako já, když jsem přišel o Salome. Můj svět se tehdy zhroutil. Už jsem nikdy nebyl tím kým dříve. Kompenzaci jsem si našel ve vlčím těle a životě pudů.... celý text

Zajímavosti (6)

Podobnost jmen postav Andyho a Andrase nebyla zvolena náhodně. V původním konceptu k charakteristice postav šlo o bratry, jejichž osud se rozdělil už v dětství (před přestěhováním rodičů do Flonatu). Výsledný příběh ale nevyžadoval toto jejich propojení, a tak není v díle nikde zmíněno. (BGolias)


Pro knihu vznikly dva nové fonty písma. Klikové písmo, kterým se běžně v Ruchyr Zonu píše. A prastaré písmo, kterým se psávalo v době před připlutím mořeplavců. (BGolias)


V celé knize ani jednou nezazní slovo vlkodlak. (BGolias)


Jednotlivé části příběhu se od sebe výrazně liší. První, nejkratší část je koncipovaná jako romantická fantasy o zamilovanosti a lásce. Druhá část je fantasy drama v němž hraje prim vliv společnosti na jedince. A třetí poslední část je fantasy thriller o rozpadu jistot a konečnosti našeho bytí. (BGolias)


Příběh byl psán několik let. V roce 2012 - 2013 vznikl Ne/Milován vlkem. V roce 2013 - 2014 zase Ne/Žít vlkem. A v roce 2015 - 2016 se rodila poslední část: Ne/Zemřít vlkem. (BGolias)


Jde o pilotní knihu a pilotní příběh z více jak 12 let připravovaného fantasy světa Ruchyr Zon. Další příběhy se primárně mají odehrávat před dějem Ne/Být vlkem a o některých těchto příbězích jsou dokonce v Ne/Být vlkem zmínky. Například památník obětem tragédie ve městě Mull Rou. (BGolias)


Štítky knihy

vlkodlaci politika česká fantasy vlci fantasy

Autorovy knížky

Ondřej Adler
česká, 1989
2020  96%Ne/Být vlkem