Navždy tátovo děvče

Navždy tátovo děvče https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409501/mid_navzdy-tatovo-devce-5Hm-409501.jpeg 4 13 8

Povězte mi o svém otci. Jak byste jako dospělá dcera odpověděla na tuto výzvu? Jsem si jist, že tato otázka ve vás vyvolá mnoho myšlenek a pocitů. Mnohé mohou být příjemné, jiné nikoli. Ať se vám to líbí nebo ne, váš otec má na vás trvalý vliv. Ať již vám byl blízký nebo vzdálený, fyzicky přítomný či nepřítomný, chladný nebo vřelý a projevoval vám svou lásku či vás zneužíval, váš otec na vás zanechal svůj otisk. A váš život ovlivňuje dosud – pravděpodobně víc, než si uvědomujete.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Always Daddy´s Girl , 1989


více info...

Přidat komentář

Staňule48
24.10.2020 5 z 5

Velmi dobrá, pravdivá a poučná kniha.

lilienn
26.03.2020 5 z 5

Doporučuji knihu vlastně všem ženám. Rozebírá všechny možné druhy vztahů mezi otci s dcerami, od těch idylických a dobrých, přes ty horší, až k těm hrůzným, a nalézá řešení, jak se vyrovnat s tím, co se stalo, nebo stát mělo a nestalo. Léčí rány skrz poznání okolností dřívějších a snaží se najít cestu ke zdravějším vztahům. Já toho moc od knihy nečekala a jsem mile překvapena. Už jsem návod na zlepšení použila :)


DádazPrahy
18.12.2019 5 z 5

Velmi poučná kniha, která umožní mnohé v životě pochopit.
Doporučila bych ji jako povinnou četbu pro všechny otce, aby si uvědomili, jakou obrovskou moc mají ve svých rukou - svým přístupem a chováním ke své dceři budˇmohou dát dceři do života největší dar nebo naopak jí život i dost zkomplikovat.
Také doporučuji tuto knihu všem dcerám, zejména těm, kteří neměly/nemají to štěstí prožít se svým otcem hluboký a láskyplný vztah.
Z knížky jsem si udělala stručné výpisky - pokud by to někoho zajímalo, ráda pošlu e-mailem.
Jako jedinou zápornou stránku této knihy vidím nepříliš povedený překlad z angličtiny ( vydání u nakl. Návrat domů, rok 1998), např. věta " (Otec) může chtít, aby ho dcera viděla jako většího než život" - obrat "larger than life" obrazně znamená v angličtině "velký, nesmírný, obrovský", aj.

janulka1310
10.08.2016 4 z 5

Jedná se o celkem náročnou knihu, ale určitě bych ji doporučila každé ženě a v podstatě i každému otci, který má nebo bude mít dceru. Autor zde popisuje všechny možné typy vztahů mezi dcerou a otcem, od těch nefunkčních až po ty pevné. Nejdůležitejší ale je, že zde nabízí i možnosti řešení problému, zabývá se i odpuštěním, uvědoměním vlastní hodnoty a prochází zde spoustu dalších situací, které ženě pomohou (pokud je potřeba) srovnat si v hlavě svůj vztah k otci. Je pochopitelné, že se autor zabývá i vztahem k Bohu a skrze něj řeší vztah k otci.

pecka02
13.06.2015 4 z 5

Jelikož jsem z rozvedeného manželství, tak mi tato kniha mi opravdu hodně dala. Zařadila bych ji mezi základní a povinnou pro všechny rodiče. Člověk ani netuší, jaký vliv na dítě mohou různé situace a chování mít. Škoda, že je už téměř nesehnatelná :(

-Daniela-
26.02.2015 5 z 5

Tuhle knížku by si měli přečíst všichni rodiče, protože jejich vliv na budoucnost dítěte je obrovský, i když si to někdy ani neuvědomují. A těm, kteří kvůli špatné výchově trpí v dospělosti různými psychickými problémy a zraněními, kniha ukazuje naději a nabízí řešení.

rados
09.12.2013 5 z 5

osvobozující čtení:-)
je podivem jak obrovský !!!Vliv- jak špatný -zde rozebíraný-
tak i dobrý- má otec na charakter, život , rodinu a celý vývoj (nejen!!!) dcer.
Cesta k vysvobození z špatného vlivu z dětství.
Nádherná praktická kniha-spousty příkladů a rad ,jak se stát svobodným ze ,zajetí , vlivu svého otce.
Všem doporučuji :-)))

rados
30.10.2013 5 z 5

Velmi zajímavý popis vlivu otce na vývoj dcery =
ať již kladný-povzbuzuje, naslouchá,poradí,věnuje čas.,mazlí se s ní,obdivuje,podporuje v zájmech a dovednostech...
nebo se o ní vůbec nezajímá, sráží ji,kritizuje,ponižuje, zneužívá...či odejde po rozvodu či se jí zřekne...
a dcera trpí celý život tím, že nemá otce...

Jaký velký vliv to má na rozvoj osobnosti , jsem sice tušil, ale netušil, že až tak obrovský vliv to může mít i na to jak se pak holka dívá na další muže-vše srovnává s otcem a vidí i ty zranění ,které má od otce ve všech dalších mužích či budoucím možných partnerech.

Knihu určitě doporučuji všem dcerám:-) ale také otcům...,aby se vyvarovali chyb ve výchově a pomohli svým drahým dětem citově dozrát.