Agent-chodec

Agent-chodec https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423729/bmid_navrat-krale-sumavy-2-agent-chodec-rEN-423729.jpg 4 52 12

Návrat Krále Šumavy série

< 2. díl >

Druhý díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy zachycuje přerod bývalého pohraničníka Josefa Hasila v legendárního Krále Šumavy. Po útěku z pracovního lágru přichází do válkou rozvráceného Bavorska mezi uprchlíky z komunistického Československa. Brzy se dostane do hledáčku tajných služeb na obou stranách Železné opony – americké kontrarozvědky i československé Státní bezpečnosti. Právě z jejích řad vzejde Hasilův úhlavní protivník, kapitán Fišer. Začíná nebezpečná hra o život, nelítostný souboj psance a muže zákona, v němž občas není jasné, na které straně kdo skutečně stojí. Napínavý děj se odehrává mezi divokým pohraničím a pražským ústředím StB, je protkaný intrikami a nečekanými zvraty v houstnoucí atmosféře studené války. Inspirováno skutečnými událostmi.... celý text

Přidat komentář

Hwaelos
26.05.2022 5 z 5

Mašek v tomhle díle opravdu zaválel. Napětí by se dalo krájet a jednotlivé příběhové linie se rozbíhají a spojují v napínavý celek. Jedinou drobnou vadou na kráse je fakt, že Osohova kresba je výrazně schematičtější. Mnozí si u prvního dílu stěžovali na ztrátu orientace v postavách a nepřehlednost děje. Považuju to za lazy reading. Osoha čtenáře nutí číst pozorně, interpretovat detaily a hraje si výborně i s rozvržením panelů, kde nabývá významu i šířka škarpy. To sice platí i pro druhý díl, ale zároveň je znát, že je linka mnohem jednodušší, pozadí méně prokreslené a výtvarný celek tím mírně trpí. Přičítám to trochu objemu druhého dílu, ale stejně je to škoda.

ArthasKarfa
19.02.2022 3 z 5

Akčnější než první díl, nicméně zůstal problém s tím, že člověk často nevěděl o jakou situaci a postavy se jedná. Některé pasáže velmi zdlouhavé.


jarynek
03.10.2021 4 z 5

Líbilo se mi více než první díl. Děj byl plynulejší a akčnější, k tomu celkem dobře budované napětí. Šrouby v republice se utahují a StB je čím dál více na koni. Je dobré si připomínat tyto časy i v dnešní době. Černobílá kresba mi k tomuto vyprávění přijde příhodná. Těším se na závěrečný díl.

Denny456
01.10.2021 3 z 5

[Denny456]
Denny456 dnes

Tak konečně vyšel třetí díl a tak jsem si přečetl všechny tři díly najednou. To velmi doporučuji. Bohužel je kresba poměrně nepřehledná, zvláště u postav a pokud nejste pozorni, rychle se poztrácíte v ději. Ve všech dílech se navíc skáče na různá místa a v různých časech a upřímně si nedokážu představit, že to někdo zvládne přečíst aniž by si prostudoval předešlé díly. Jinak děj je zajímavý a vzhledem k tomu, že jsem o panu Hasilovi nic moc nevědě, tak velmi poučný. Bohužel grafická koncepce knih to velmi sráží.

Winster
05.07.2021 2 z 5

Rozhodně lepší, než první díl...ale člověk se v tom ztrácí.

ADE138
21.09.2020 3 z 5

Komiks se mi hodně líbil, bohužel i já mám problém s rozlišováním postav.

Disease
22.06.2020 3 z 5

Lepší než první díl, ale kresba to opět sráží.

Anna27
08.06.2020 5 z 5

Tohle komiksové zpracování nezklame. Moc se mi líbilo, doporučuji.

lilites
24.03.2020 3 z 5

U prvního dílu mě trochu vadilo skákání v ději, ale ještě se v tom dalo orientovat. V tomto díle už mě to nebetyčně … štvalo a orientace dosti pokulhávala. Jak jsem již zmiňovala u prvního dílu, černobílá kombinace mě baví a hodí se k tomuto tématu, ale rysy postav se začínají slívat a z několika různých lidí se stávají jen dvě... nějaký muž a nějaká žena.. dle situace si teprve můžeme dosadit kdo je asi kdo.

Uvidíme zda se to ve třetím díle vytříbí, či nikoliv.

Nicméně stále mě to baví a těším se na závěrečný díl..

ondrej.b
10.01.2020 3 z 5

Poněkud se mi přestává líbit nezřetelná kresba postav. Občas jsem měl problém postavy rozlišit a navíc v té černobílé to šlo i hůř. Příběh jako takový je jasný, ale zpracování mě už poněkud přestává bavit. No uvidíme co třetí díl.

MildeZ
02.01.2020 5 z 5

Stejně jako první díl, tak i druhý mě svým provedením velmi bavil.

Marčullkas
11.12.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem za slabou hodinku.