Opona se zatahuje

Opona se zatahuje https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456527/bmid_opona-se-zatahuje-wgj-456527.jpg 4 40 8

Návrat Krále Šumavy série

< 3. díl

Přichází další zima a ztráty na obou stranách se sčítají. Král Šumavy tvrdě platí za svou pověst nepolapitelného agenta-chodce a okolo kapitána Fišera se začíná stahovat síť podezřívání a strachu. Vrcholící stalinismus drtí Československo a jeho ozvuky doléhají i do bavorského příhraničí. Závěrečný díl komiksové trilogie inspirované románovým bestsellerem Davida Jana Žáka „Návrat Krále Šumavy“ směřuje k velkému špionážnímu finále, které nás tentokrát zavede do noirového světa poválečných velkoměst. Otázkou zůstává, kdo z nesmiřitelného souboje dvou mužů ve službách znepřátelených zpravodajských služeb vyjde jako vítěz. Minulost vrhá dlouhé stíny a cena za přežití je vysoká. Inspirováno skutečnými událostmi.... celý text

Disease
Disease
26.06.2023 4 z 5

Solidní zakončení, i na tu kresbu se dalo zvyknout, i když občas bylo třeba hodně pátrat, která postava to je.

mcabr
mcabr
05.01.2023 4 z 5

dobrý.


jarynek
jarynek
18.10.2021 4 z 5

Povedený závěr této krátké série. Napínavý děj odehrávající se na obou stranách hranice. Kladně hodnotím i osobní příběhy obou hlavních hrdinů dotvářející stísněnou atmosféru tehdejší doby. Díky tomu, že tentokráte se vše točí kolem dvou postav, tak jsme neměl porblém jako v minulých dílech s rozpoznáváním jednotlivých postav.

Denny456
Denny456
01.10.2021 3 z 5

Tak konečně vyšel třetí díl a tak jsem si přečetl všechny tři díly najednou. To velmi doporučuji. Bohužel je kresba poměrně nepřehledná, zvláště u postav a pokud nejste pozorni, rychle se poztrácíte v ději. Ve všech dílech se navíc skáče na různá místa a v různých časech a upřímně si nedokážu představit, že to někdo zvládne přečíst aniž by si prostudoval předešlé díly. Jinak děj je zajímavý a vzhledem k tomu, že jsem o panu Hasilovi nic moc nevědě, tak velmi poučný. Bohužel grafická koncepce knih to velmi sráží.

MildeZ
MildeZ
19.04.2021 5 z 5

Důstojné zakončení celé trilogie, zvládnuto téměř na jeden nádech ;-)

ondrej.b
ondrej.b
17.03.2021 5 z 5

Tak asi nejlepší díl ze série, alespoň mám pocit ihned po přečtení. Snad je to tím dějem, protože kresbu a styl známe již z minula. Rovněž doporučuji nahlédnout do předešlých dílů pro lepší návaznost. Hlavně pro ty, kteří příběh podrobně neznají. Akorát mě zarazilo to, proč je tam při přechodu Hasila sovětskou zónou do Vídně dvakrát stejná strana za sebou? Je to chyba tisku nebo záměr autorů? Celkově moc pěkná práce a autorům tleskám.

grellenort
grellenort
24.01.2021 5 z 5

Jako posledni dil serie me to bavilo, kompozice deje udrzi pozornost pri cteni. Kresba je jednoduchosti neotrela a zajimava. Nicmene jsem od cteni minuleho dilu zapomel kontext - cca pred rokem, kdyz vysel druhy dil. Cili doporucuji cist v kuse celou serii, mozna by to zlepsilo celkovy pocit. Dil se da precist za hodinu. 85%

bazyk21
bazyk21
28.12.2020 5 z 5

dobrodružný scénář, svěží kresba a nadto ještě reálný životní příběh - doporučuji do hodin dějepisu na základní škole