Návrat k sobě

Návrat k sobě https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340498/bmid_navrat-k-sobe-vLS-340498.png 4 10 2

Teal Swan prožila léta zneužívání rodinným známým, členem tajné místní náboženské sekty, než se jí podařilo v devatenácti letech uprchnout a zahájit proces vlastního uzdravování a transformace. Návrat k sobě zve čtenáře na tuto povzbuzující cestu za uzdravením a osvobozením. Každý, kdo byl kdy zasažen traumatem, zde nalezne způsob, jak znovu poskládat sebe sama bez zatížení minulostí. Na základě svých vrozených mimosmyslových zkušeností a s použitím psychoterapeutických metod sestavila Teal Swan revoluční proces scelování, který člověka vede ke smíření se sebou, s ostatními a s vnějšími okolnostmi. K zásadním krokům na této cestě například patří: * Vytvoření přístavu bezpečí – vybudování mentálního místa, kde se člověk cítí bezpečně a odkud se může bez obav vrátit k bolestné vzpomínce * Uznání – vyslání zprávy bolestné emoci, že ji berete na vědomí a uznáváte její oprávněnost * Hledání původní příčiny – otázkou „Kdy jsem poprvé tuhle emoci pocítil?“ je možné dojít ke kořeni problému * Očekávání úlevy – nechat svým pocitům uvnitř bolestné vzpomínky prostor přirozeně se nasměrovat k úlevě * Očištění a zhojení – rituál uzavření traumatické vzpomínky a začátek nového života Návrat k sobě zanechá ve čtenáři silnější vědomí vlastní hodnoty ve světě a jistotu, že život může být zase dobrý.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Completion Process: The Practice of Putting Yourself Back Together Again , 2016


více info...

Přidat komentář

lucie.dc
16.10.2022 4 z 5

Pěkná knížka, která se věnuje i práci s emocemi negativními a vysvětluje jejich důležitý význam, zaměřovat se jen na pozitivní myšlení je hloupost.

Meditaci si sami ale nenamluvíme, byť to má být údajně vhodné i pro jednotlivce, ale když v určitém případě máme přeskočit např. z 10 kroku na 15 krok, tak to tedy nevím, jak bych si tohle namluvila, pro zapamatování jednotlivých kroků, je těch krokrů pro mě až moc.

Na závěr je na můj vkus víc chvály na samotné scelování, než na samotný postup nebo jasnější kroky lidí, kteří svůj příběh sdíleli.

Little.deer
19.05.2021

Kdysi jsem tuhle ženu a autorku doslova hltala, teď už never more :-)


Štítky knihy

zneužívání

Autorovy další knížky

Teal Swan
americká, 1984
2016  90%Stíny před úsvitem
2017  88%Návrat k sobě

Kniha Návrat k sobě je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst16x
Chci si koupit12x