Návrat do budoucnosti I

Návrat do budoucnosti I https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49536/navrat-do-budoucnosti-i-49536.jpg 4 79 18

Návrat do budoucnosti série

1. díl >

Cesta časem umožňuje Martymu poopravit nevalnou současnost. Napřed se ale musí dostat zpátky z roku 1955. Dobrodružná sci-fi komedie známá z filmového plátna.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Cinema
Originální název:

Back to the Future , 1985


více info...

Přidat komentář

n.ezn.amy
20.12.2023 5 z 5

Další z knih napsané podle filmu. Marty McFly je obyčejný americký kluk se svými zálibami, ovšem má neobyčejného kamaráda doktora Emmetta Browna, který sestrojuje vynálezy. Když ovšem ukradne plutonium pro auto, které může cestovat do jiné doby, je zastřelen a Marty v panice auto použije a ocitne se v padesátých letech, kde poznává svoje rodiče. Ovšem dostat se zpět do své doby není snadné, neboť kdo by vám věřil, že přicházíte z budoucnosti. Možná ale až na jednoho dostatečně šíleného vědce .... Velmi příjemné překvapení, filmovou trilogii mám moc rád a proto jsem sáhl i po knize a určitě jsem nebyl zklamaný.

Lukáš987
01.08.2023 5 z 5

Tohle bylo super překvapení, nejen že tahle trilogie je super ve filmovém zpracování, ale i její knižní podoba prvního dílu nemá chybu. Semtam něco navíc jako bonus. Jako bych ve filmu byl. Jsem rád, že jsem si tuto trilogii pořídil. Teď nezbývá nic jiného než sáhnout po dalším dílu. A setkat se s doktorem a Martym v budoucnosti.


Shashlick
13.11.2022 4 z 5

Kvalita příběhu je zaručena, ale překvapilo mě, jak je to vlastně krátký příběh. Oproti filmu jsou v knize zachovány některé vynechané scény a samozřejmě pohled do myslí aktérů.
Teď si nejsem jistý, ale myslím, že Marty ve filmu doktorovi vykal, kdežto v knize mu tyká. To mě trochu rušilo.

Magrata15
08.09.2019 5 z 5

Film i kniha supr. Velmi promyšlená a vtipná sci-fi. Co víc říct? Všechny tři filmy bych mohla vidět pořád dokola a i kniha se dá číst opakovaně.

Grepp
06.06.2019 5 z 5

Tá pridaná hodnota s drtením walkmanov v zveráku v úvode knihy ma takmer priviedla k slzám.

hippiesak
08.06.2018 5 z 5

Přepis filmu, doslovný, ale i tak super :) První díl má na úvodu pár stránek příběhu navíc, co ve filmu nebylo, tak jsem se těšil na rozšíření příběhu, ale to bylo vše :) Ale neva, i tak to bylo super :)

happy-smile
30.12.2017 4 z 5

Doslovný přepis filmu. Fanoušci si zavzpomínají na tuto starou dobrou klasiku a pro neznalé si myslím, že to může být příjemné sci-fi o cestování do budoucnosti. Nenadchne ani neurazí.

Zabka27
18.10.2017 3 z 5

Matry McFly a Doc. Brown, doma je všichni žereme a filmy máme moc rádi a až nedávno jsem narazila na to, že je i kniha. I když je to doslova přepsaný film, i tak se mi to moc libilo a přečteno jsem měla za pár dní. Kultovní záležitost, která nesmí v mé knihovně chybět.

amaenium
03.10.2017 5 z 5

Tento film miluji a když jsem objevila, že má i psanou verzi tak jsme ji hned musela mít! Sice je to přepracovaný scénář, film "hozený" do knihy, ale to se v tomhle případě odpouští. Nesmí chybět v knihovničce žádnému fanouškovi sci-fi.

Arven2001
31.03.2017 5 z 5

Úžasné. Je to jako sledovat prodlouženou verzi jednoho z nejlepších filmů.

Liduka
17.02.2017 4 z 5

Jako jo. Líbilo se mi, jak tam autor vysvětlil nějaké detaily, co mi vrtaly hlavou, ale film je prostě film. Kytarové solo si skutečně nepřimyslíte :-)

Aniga
19.11.2015 5 z 5

Pokud by se mi někdo zeptal, jaký film mám nejraději, odpovím jednoznačně že Návrat do budoucnosti. Je to příběh, na kterém jsem vyrůstala, od dětství jsem každou scénu hltala a prostě dvojice Marty a Emmett je bezkonkurenční... :)
Kniha se mi líbila, našla jsem v ní drobnosti, které nebyly ve filmu, jenž znám snad nazpaměť, zpracované.
Pro mne je to výborná adaptace scénáře... přečtení mi dalo přesně to, co jsem čekala :o)
Pro fanoušky doporučuji.

Terva
15.11.2015 5 z 5

Adaptace scénáře Roberta Zemeckise a Boba Galea. Když cestovat časem tak s velkou noblesou. Ano. Ten DeLorean? Kniha je sice kniha, ale v tomto případě upřednostňuji filmové zpracování. A víte proč? V knize neuslyšíte to nádherné McFlyho kytarové sólo. To se nedá jen přečíst, to se musí slyšet a prožít. Tak až dočtete knihu (scénář) ihned se vrhněte na svůj dvd přehrávač a film si pusťte. Vůbec nic tím nepokazíte.

Marthas
16.10.2015 2 z 5

Jsem faninka Návratu do budoucnosti a hlavně jeho hlavního představitele M.J. Foxe, nikdy jsem netušila, že existuje kniha až do nedávna...
Původně jsem měla v plánu dát právě pouze tři hvězdy, začátek se mi zdál dost slabý navíc se spoustou nelogičností, nedorazů a nebo chyb v překladu...

Škoda, kdyby jen ten jazyk, kterým je kniha napsána nebo přeložena byl lepší, bylo tam více komična jako ve filmu, vyšla by z toho kniha mnohem lépe pro
každého...
Takhle to je pouze na dva a půl hvězdy a na zaokrouhlení to nemá, takže vlastně dvě:-(

Peter.Melon
22.05.2014 5 z 5

Film jsem viděl a četl jsem i knihu.Kniha je hodně podobná filmu a je celkem dobrá...

Zlosynus
12.04.2014 4 z 5

filmová trilogie je moje srdcová záležitost, ale todle zpracování scénáře není nic extra..tedy pro mě jako pro fandu je to super, ale pro někoho kdo to zas tolik nežere, to bude tak za 3*. určitě oceňuju rozšíření o několik scén, který ve filmu nejsou a dovysvětlení určitých věcí, který z filmu nejsou úplně jasný :-)

doktorking
21.03.2013 5 z 5

nechápu tak nízké hodnocení,sci-fi jsem nikdy moc nemusel ale pro jednu mám slabost je to dnes už kultovní návrat do budoucnosti,tahle knížka je adaptace scénáře a musím říct že velice zdařilá,když k tomu přidáte film není co řešit..

MartyMcFly
02.02.2011 2 z 5

Ééé, jo. Tady Marty McFly. Těší mě Marty McFlyi.
Mnoho lidí zná film, ale málokdo ví, že hlavní postava se takhle jmenuje. Zvláštní, ale tak praví má zkušenost. Nuž a už nikdo už nezná knihu. Já si jí sehnal jen proto, že jsem fanatik.

Ale byl jsem zklamán. Je to vlastně přepis prvního dílu. Bohužel vůbec ne v lehkém tónu sci-fi (10%) komedie (90%), ale ve extra formálním stylu. Možná je to vina překladu, ale z kouzla filmu zůstal zachován jen příběh. Forma je strašlivá a ukrutná.

Štítky knihy

cestování časem 50. léta 20. století podle filmu/seriálu

Autorovy knížky

George Gipe
americká, 1933 - 1986
1992  85%Návrat do budoucnosti I

Kniha Návrat do budoucnosti I je v

Právě čtených1x
Přečtených118x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených9x
Knihotéce100x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x