Korene zla

Korene zla https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348058/bmid_korene-zla-l7X-348058.jpg 4 379 84

Nový prípad pre obľúbenú mordpartu z pera kráľa krimi Dominika Dána Vražda na druhom brehu je vyriešená, vrah je zatknutý, oddelenie vrážd si môže na svoje konto pripísať ďalší úspech. Dohody s podsvetím sú uzavreté, život v Našom Meste by sa mohol uberať pokojnou cestou, no ako sa o pár dní ukáže, všetko je iba na chvíľu. Zranenie Viktora Prajsa je oveľa vážnejšie, než predpokladal, Tibor Hakl sa odpratal z mesta, no nie natrvalo, Boss stráca kontrolu nad svojimi ľuďmi. Krauz zisťuje, že veľký Boss sa neštíti vydierať aj bežných ľudí, začína sa jeho zlatá éra. Chosé dostane od Ivany nôž na krk, Krauz má svojich kamarátov z mladosti plné zuby. A do tohto chaosu príde vražda, jedna z prvých v podsvetí. Hrozia však ďalšie. Už sa nevraždí na druhom brehu, už sa vraždí na našom. Celé oddelenie vrážd sa mobilizuje a ide do boja s podsvetím, s ich vydieračskými, výpalníckymi, násilníckymi, chorými praktikami a s vraždami, ktorým v deväťdesiatych rokoch nebolo konca-kraja. Ako sa k nim postaví vtedajšia prokuratúra a súdy ovládané mocným mužom? Netušia.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Romány , Literatura slovenská

Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

Korene zla , 2017


více info...

Aligator805
Aligator805
06.03.2024 5 z 5

Zase skvělý příběh. Devadesátky, doba, kdy si někteří mysleli že jsou víc a mohou si dovolit víc. Mafie si vymezuje území a začíná tvrdý boj mezi nimi. Skvělá banda z oddělení vražd a jejich úžasný smysl pro humor.

hana1039
hana1039
26.01.2024 5 z 5

Audiokniha:
Krauzovy bývalí kamarádi z dětství, dneska, bohužel stojící na ,, druhé straně,, stále ještě ,, pomáhají,, i když je to opravdu na hraně pro Krauze... další skvělý poslech ...


Dandy1
Dandy1
09.12.2023 4 z 5

Devadesátky, hnusná doba.

Kory98
Kory98
07.12.2023 4 z 5

Tentokrát musím jednu hvězdičku ubrat, protože mě to úplně nevtáhlo. Ale to se u "Dánovek" stává velice zřídka, možná tak u dvou ze všem, které jsem dosud přečetla. Byla to blbá doba, všechno se měnilo, pro policii to nebylo jednoduché. Alespoň, že si detektivové zachovali svůj osobitý humor.

medlovice
medlovice
03.12.2023 5 z 5

Mám takový zlozvyk. Jím při čtení. Knihy, časopisy, letáky, prostě čtu a jím. Často při čtení jen tak něco přikusuju , pozobkávám a nebo popíjím .
Ale tato kniha bude čistá, neposkvrněná,ted jsem číst a jíst nedokázala. Příběh dobrý ale ty popisy kolem Niny, ne to je moc přesné.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
29.06.2023 5 z 5

81%
"Byl normální?"
"Normální."
"Nefetoval?"
"Drogy určitě ne, to bych si všimnul."
"Jak na tom byl s alkoholem? Pil"
"Jako my všichni."
"Takovej ožrala? Měl jsem o něm lepší mínění."
________________________________________________________________________________________________________________
"Budem tu stát jako debilové?" zeptal se Chosé.
"Ty jo, já něco vymyslím."
________________________________________________________________________________________________________________
Tak tohle byl další výborný díl z Našeho Mesta. Začíná vraždou bezvýznamné prodavačky sex-shopu, která je na konci vyřešena. Hodně se tady angažuje podsvětí, někteří z mafiánů jsou ještě kamarádi Krauze.
Doporučuji!

Rapeh
Rapeh
21.04.2023 4 z 5

Opět skvělý Dominik Dán. Kniha se poslouchala skvěle. Příběh je jako vždy zajímavý.

breughel
breughel
20.04.2023 4 z 5

Vražda v sex-shopu zní jako vražda v Orient-expresu. Organizovaný zločin je košatý a silný, kořeny jsou dlouhé, sahají kam nemají. Celkem slušný příběh. Problém je však v tom, že kdo nezná dějově předcházející knihu, může se cítit lehce dezorientovaně.

Lolila
Lolila
24.03.2023 4 z 5

Divoké 90-te roky, keď si niektorí mysleli, že môžu všetko, že sú nad zákonom. Odvíja sa niekoľko dejových línií, ktoré sa na konci prepoja. Partia detektívov je stále zábavne svojská, odľahčuje napätie.

99jana99
99jana99
22.02.2023 5 z 5

Opět skvělá detektivka DD. Čtu chronologicky řazené a ve slovenštině a je to závislost.

Benny215
Benny215
12.10.2022 4 z 5

Na začátku jsem měl trošku strach, že to bude převážně jen o vydírání, nakonec děj příjemně překvapil. Za mě dobré čtení

Klára90
Klára90
16.06.2022 4 z 5

Začátek byl pro mě takový rozpačitý, trochu jsem se ztrácela, ale tak to je taky proto, že nečtu chronologicky. Nicméně velmi brzy jsem se našla a opět knihu zhltla jak malinu. Ještěže mě čeká ještě hromada dánovek, které jsem nečetla, chvíle strávené se slovenskou mordpartou a vlastně i tamním podsvětím jsou fajn.

tittanie
tittanie
04.03.2022

Musím to napsat znova. I tento díl mě moc bavil. Nemohla jsem se od něj odtrhnout. Zajímavá zápletka. Jsem zvědavá, jak s v dalších dílech poradí policie s mafiány. Protože ti mi na příběhu trochu vadí. Plynule přecházím k čtení dalšího dílu.

SilvieSisinka
SilvieSisinka
20.01.2022 4 z 5

Zajímavý vrah,zvláštní motiv.Celkem mě čtení bavilo.

ErikaKej
ErikaKej
01.01.2022 5 z 5

Táto kniha nemá chybu. Vykreslenie brutálnych praktík podsvetia,
ako aj nezmyselná a zbytočná smrť mladej ženy a koniec čerešnička s dosadenÿm riaditeľom-no veru divoke roky,som rada že som bola v tom čase decko... V podaní bravúrneho pána Geišberga je to super zážitok neviete sa odtrhnúť. Jedna z najlepších Dánoviek.

faba
faba
08.12.2021 4 z 5

Úžasná a neopakovatelná devadesátá léta, jak je někdy prezentují někteří naši spoluobčané. Možná byla, pro některé... S odstupem doby, když čtete takové knihy, možná zase tak úžasná nebyla. Jak pro koho. Děly se věci, které nikdy nevyjdou na světlo, ani za úplné tmy. Tak jako se nikdy nenajdou těla takových jako byl Tibor Hakl..., ale i jiných.
Jo to se mohlo všechno. Pamatuji si jak mi v té době kamarád řekl: Půjč si v bance dvacet tisíc a nevrať je a zavřou tě. Půjč si dvacet melounů, a i když je nevrátíš, nic se ti nestane.
To byla doba. A tady to DD pěkně rozepsal se vším všudy.
Souhlasím s recenzí MMacicekk.

SadUnicorn
SadUnicorn
04.11.2021 5 z 5

Po předchozí mafiánské knize Smrt na druhém břehu jsou Kořeny zla příjemně napínavé. Rozuzlení vraždy není vůbec jednoznačné a až do samotného konce nemá čtenář tušení, kdo to udělal. Plus vražda v sexshopu je pikantnější než jen obyčejná vražda prodavačky. Po druhém přečtení jsem přehodnotila hodnocení a dávám 4,5*.
Navíc, jak samotný název napovídá, sledujeme rozrůstání mafie do všech vrstev podnikání stejně jako do všech společenských a mocenských vrstev. A kořeny zla jsou mocné a všudypřítomné...

janina66
janina66
26.10.2021 5 z 5

Skvělé! Výborné a precizní vyšetřování vraždy prodavačky v sexshopu. Nečekaný vrah a jeho motiv. Díky odhalení očitého svědka. Druhá linie mafie a kamarádů Richarda z dětství mě už bavilo o něco méně.

kolacky
kolacky
25.09.2021 4 z 5

Mafiáni se perou mezi sebou... a obyčejní lidi se vraždí jen tak. Potom nezbývá než našim fízlom chalanom držet palce.

smardice
smardice
31.08.2021 5 z 5

Nemohu jinak a dávám plný počet hvězdiček. Budu se opakovat, ale parta kolem detektiva Krauze mě stále nepřestává bavit svými vtipnými hlaškami.