Námluvy princezny Leiy

Námluvy princezny Leiy https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18776/bmid_namluvy-princezny-leiy-sZU-18776.jpg 4 67 7

Přestože Darth Vader a císař jsou mrtví, Impérium přežívá dál, a chce-li proti němu povstalecká Aliance obstát, musí hledat spojence. Tím se může stát konsorcium Hapes, jež sjednocuje třiašedesát technicky vysoce vyspělých soustav. Je tu jen jeden háček: princezna Leia by se musela provdat za syna královny matky, krásného a zámožného prince Isoldera. Dosavadní snoubenec princezny Leiy Han Solo nese tu zprávu těžce. Rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a unese Leiu na divokou planetu Dathomir. Leiin bratr Luke Skywalker se zatím spojí s princem Isolderem a pokoušejí se uprchlíky najít. Jejich mise je však pouhým začátkem řetězu nečekaných událostí, do nichž zasáhnou dathomirské čarodějky ovládající Sílu a jež povedou k objevu obrovského bohatství, ale také k přímému střetnutí s hrozivým nepřítelem.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Courtship of Princess Leia , 1994


více info...

Přidat komentář

Fluke085
24.03.2022 4 z 5

Nedávno jsem si knihu přečetl znovu, naposledy během vydání, a úplně jsem zapomněl, že se odehrává na Dathomiru :) Důvod byl, že v podstatě navazuje na Zsinjovo konání v X-wing sérii.
Bylo to příjemné čtení, i když těžko říct, zda by opravdu šlo Hanovo chování obhájit, tedy, zda by s tím Leia byla ok, jako v knize, ale taky je otázkou, zda by se vůbec Leia nechala obalamutit někým jiným, ale ok, holt o tom kniha je. Jediné, co mi v podstatě vadilo, byla celkově zbytečná Zsinjova linka, a to z hlediska jeho ne moc velkého využití, čekal jsem trochu víc po jeho aktivitách v X-wing sérii.
Dost mě kniha bavila i v rámci toho, co se děje na Dathomiru v rámci Clone Wars a hry Jedi Fallen Order.

Zak66
10.03.2022 5 z 5

Tak musím říct, že jsem z této knihy naprosto unešený. Opravdu se mi strašně líbila. Ať už to byla akce, která je super a místy dosti drsná, tak i atmosféra, či příběh. Ale především se mi líbily postavy. Jsou tu jedny z mých nejoblíbenějších postav ze Star Wars a to Han, Luke a Leia. Luke je tady naprostý borec, který nám odhaluje nové schopnosti v Síle. Han je tu stejný jako ve filmech, prostě starý dobrý Han Solo. Samozřejmě nesmím opomenout i Chewbaccu, C-3PO a R2-D2. Také nové postavy v čele s princem Isolderem a Teneniel Djo byly super. Všichni byli prostě skvělí. Moc se mi tu líbí vylíčení kultur čarodějnic z Dathomiru a Hapanů. Lukovo pátrání po starém řádu Jedi je taky dobré. Sečteno, podtrženo, tuhle knihu si velice rád přečtu znovu.


daniel6725
21.11.2021 4 z 5

Tento koncept čarodějnic z Dathomiru se mi upřímně líbí násobně více než v Disney kánonu, stejně jako vysvětlení jejich původu a vztahu s Rancory. Knížka je dost temná, brutální, hlavní hrdinové se perou o holý život a jedna ze zásadních postav Legends tam dokonce zemře. Název knihy i její anotace mě zpočátku odrazovala, nakonec se z toho ale stalo dílo, které bych rád doporučil a klidně se k němu i vrátil, byť se první polovina knihy docela táhla. O vtip a akci tam ale není nouze.

DarthSoren
03.03.2018 4 z 5

Velice dobrá kniha ze světa Hvězdných válek. Také jsem se obával, jestli to nebude na můj vkus moc "candy" a romantické... a ono to takové nebylo. Byl to seriozní příběh, kde se sice rozhodne o tom, za koho se provdá princezna Leia, ale tím asi všechna romantika končí. No vlastně tam byla ještě ta básnička/píseň od C3PO :D Ovšem největším kladem "Námluv" je Han Solo. Ten je přesně takový, jaký má být a jak ho představily filmy. Leia se také drží své předlohy a další postavy jsou do příběhu zasazeny elegantně a nenásilně. Některé z nich potkáte dokonce i v NJO. Byla to zábava. P.S.: Americká a britská obálka vypadá o hodně lépe než ta, na kterou jsou lidé u nás zvyklý, takže doporučuju si ji vyhledat na netu a pokochat se :D

Palorizek85
09.02.2018 5 z 5

Příjemné překvapení. Když jsem se k tomu odhodlával, obával jsem se, jestli z toho nebude na příliš "sladké" Star Wars, ale nakonec ne. Asi to ale více řekne těm, kteří sledovali Clone Wars. Každopádně dobrá knížka.

Veve636
06.09.2016 3 z 5

Noo. Tak nevim jak tohle ohodnotit. Začatek zajimavy, prostredni cast tezka nuda, skoro jsem knihu chtel prestat číst' konec to zachranil. Rozhodne ale zatim nejnudnejsi star wars kniha co jsem cetl. Plno nelogicnosti, např. Hapane jsou tak bohati a pro republiku duleziti ze jsme o nich nikdy pred tim neslyseli :D Čarodějky a ochočení Rancoři ... to jako fakt ? Kniha za hvězdu, fakt že je to Star Wars za další a za Treepiovu píseň ,,Han Solo, to je.muž, Solo !!'' třetí hvězda. Víc fakt ne. A teď hura na Thrawna

terka95
20.09.2015 4 z 5

Tato kniha byla ze Star Wars první, kterou jsem četla. Můj přítel má totiž Star Wars velmi rád, a tak jsem si chtěla přečíst nějakou knížku z této "série". Přítel mi doporučil tuto, jelikož na boje a války mě moc neužije a myslel si, že v této knize by mohlo být více romantiky, takže by to pro mě mohlo být stravitelnější a přitažlivější. Nejprve jsem na doporučení zkoukla film Star Wars IV - Nová naděje, a tím jsem se trochu dostala do obrazu. Navíc přítel mě rád zásoboval informacemi a doplňoval tak to, co jsem moc nepochopila nebo mi nedávalo smysl. Tato knížka se mi líbila, a to sci-fi a podobné, nemám příliš v lásce. Ze začátku mi bohužel Leia nebyla zas až tak sympatická a překvapovalo mě, jak stále Luke poukazoval na Sílu. S postupem času jsem si už zvykla na jejich chování:) Romantiky v této knize nebylo tolik, kolik jsem si představovala, ale tato kniha předčila mé očekávání. Pokud chcete nenásilnou formou nahlédnout do světa Star Wars, vřele tuto knihu doporučuji. A jelikož šestici Han, Leia, Luke, Chewbacca, Threepio a Artoo už znám a mám je ráda, jako do další knížky Star Wars se pustím do knížky Ničemové :)

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Dave Wolverton
americká, 1957 - 2022
2000  90%Suma všech lidí
2007  80%Námluvy princezny Leiy
2001  86%Vlčí bratrstvo
2011  79%Proroci chaosu
2002  83%Jediná Pravá Vládkyně

Kniha Námluvy princezny Leiy je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce68x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x
dalších seznamech5x