Najít si čas pro Boha

Najít si čas pro Boha https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145080/najit-si-cas-pro-boha-145080.jpg 5 12 2

Průvodce životem modlitby. Mnoho lidí dnes pociťuje touhu po životě hluboké a intenzivní osobní modlitby. Setkávají se však s různými překážkami, které jim brání vážně vykročit na cestu modlitby a vytrvat na ní. Často jim chybí potřebná dávka odvahy k tomu, aby se rozhodli začít, anebo zůstávají stranou, protože dobře nevědí, jak se do toho pustit, či po opakovaných pokusech ztrácejí odvahu a pravidelnou praxi modlitby opouštějí. Vytrvalost v modlitbě je podle svědectví života většiny světců úzkou branou, která vede do Božího království. Skrze ni dostáváme, a ona sama nám dává všechna dobra, co "oko nevidělo, co ucho neslyšelo, a nač člověk nikdy ani nepomyslil" (1 Kor 2,9). V tomto krátkém zamyšlení bychom rádi uvedli několik prostých rad a doporučení na pomoc všem lidem dobré vůle, kteří se na cestu modlitby chtějí vydat. Kéž jim pomohou na této cestě vytrvat a nenechat se přemoci obtížemi, které je na ní nevyhnutelně potkají.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Du temps pour Dieu


více info...

Kopretina
Kopretina
12.08.2017 5 z 5

Perfektně a pro každého srozumitelně napsal autor pomůcku, jak se přiblížit Bohu. Nejsou to žádné teologické nebo filozofické úvahy. Často člověka od modlitby mohou odpoutávat různé nezdary, především pak nedostatek času či jeho neschopnost se soustředit; i tomu se zde autor věnuje, a - nepřikládá těmto nezdarům takovou váhu, doporučuje hlavně vytrvat. Knihu doporučuji.

Faustynka
Faustynka
26.10.2011

Kniha, která se pro mnohé může stát osobním průvodcem vnitřního života - modlitby. Mnoho cenných infomrací, podnětů, které jsou tematicky prokládané citáty z Bible či citací světců.