Cesta důvěry a lásky

Cesta důvěry a lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222836/cesta-duvery-a-lasky-222836.jpg 5 13 7

Inspirace Terezie z Lisieux pro 21. století. Na mnoha příkladech ze života světice je ukázáno, že některá její vnuknutí jsou nesmírně cenná i pro dnešního člověka, zejména ve chvílích obtíží a zkoušek, a prozrazuje, jak prožívat Terezčinu důvěru ve všech oblastech života tak, aby nesla své plody.

Žánr:
Literatura světová , Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Paulínky
Originální název:

La voie de la confiance et de l´amour , 2011


více info...

Peter74
Peter74
01.02.2024 5 z 5

Nádherná knižka, na zamyslenie.

Liana
Liana
10.07.2023 5 z 5

Veľmi krásne spracované myšlienky sv. Terezky. Táto kniha sa stala jednou z mojich obľúbených, naozaj vrelo odporúčam, prečítať si ju.


martunka
martunka
26.03.2023 5 z 5

Úžasné. Tak tahle kniha se autorovi moc povedla. Doporučuji.

Starmoon
Starmoon
17.01.2021 5 z 5

Jedna z najčastejšie vyťahovaných a čítaných kníh v mojej knižnici. Niekedy ju už ani neodkladám, len ju mám rovno pripravenú na nočnom stolíku. Autor mi v nej priblížil nielen život, dielo a „malú cestu" sv. Terezky, ale dal mi tak zároveň rady a víziu pre vlastný život. A napodiv, ono to funguje. Vďaka, Jacques. Vďaka, Terezka. Vďaka, Bože.

mirektrubak
mirektrubak
18.04.2020 5 z 5

Zamilovaný člověk nevynechá žádnou příležitost povídat si o svém objektu lásky. (To by jistě dosvědčilo mnoho lidí z mého okolí, kteří už si museli tolikrát vyslechnout, jaká je ta naše Terezka … áách … prostě úžasná ;-)
Proto bych se těšil z možnosti si číst milá slova o Terezce dokonce i tehdy, pokud by nepřinášela nic nového – pokud by jediný užitek z této knihy byl můj pocit sounáležitosti s dalším člověkem, se kterým sdílím obdiv k Terezčiným myšlenkám :-)
Ale Otec Jacques přemýšlí zeširoka a Terezčiny myšlenky vhodně rozvíjí a doplňuje, aniž by jí ovšem používal jen jako zástěrku pro prezentaci vlastních názorů – Terezce zůstává věrný.

Zaměření na důvěru a pokoru je důležité, protože jsou to věci, které můžeme mít tendenci v 21. století vnímat jako přitěžující, může se nám zdát, že se neslučují s možností být v tomto světě úspěšní, a tedy i spokojení. Jenže je to právě naopak, tyto aspekty života v sobě musíme podporovat, abychom se odpoutali od všelijakých nepravdivých představ o světě i sobě, od vytváření si falešných model (zejména sebe jako modly, která se musí krmit obdivem druhých). Nikdy není zbytečné si to znovu připomenout a zde se nám to připomíná chytře a citlivě.
Zmínky o Terezčině lásce jsem očekával – bez toho se žádný spisek o milovaném dítěti světa neobejde :-), ale Otec Jacques potěšil důrazem, který kladl na důležitost vděčnosti, na to se naopak docela zapomíná – vlastně nejen u Terezky, ale obecně, myslím. Tak jsem za tohle připomenutí vděčný :-)

„Můžeme se odvážit říct, že když je srdce naplněno vzdáváním díků, zlo nad ním nemá žádnou moc. Ve vděčném srdci už nezbývá žádné místo pro nevraživost obviňování, zlobu, žárlivost atd. Srdce zůstává čisté a schopné uvidět Boží skutky.“

Vojslava
Vojslava
25.03.2016 5 z 5

Bylo zajímavé podívat se na Terezku náhledem konkrétního autora - a musím to pochválit, vybral podstatné a podnětné. Dobrá příprava na velikonoce a takové exercicie bych si nechala líbit.

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova
27.02.2016 4 z 5

Kdo zná více Terezčiny texty a literaturu jimi se zabývající, pro toho to možná bude sté opakování téhož. Ale ve formě přednášek z duchovních cvičení, zaměřených na praxi duchovního života, nejde JENOM o sté opakování téhož a pár cenných impulsů jsem si odnesla.