Nádherné trosky

Nádherné trosky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205714/mid_nadherne-trosky-205714.jpg 3 65 15

Počátkem 60. let připlouvá do ospalého italského městečka mladičká americká herečka. Filmová hvězdička zcela učarovala plachému majiteli penzionu, ve kterém se ubytovala. Jenže pak údajně zemřela . Střihem takřka filmovým se z dávné italské idyly přenášíme na opačnou polokouli, do žhavé současnosti: v Los Angeles se objeví starý Ital pátrající po tajemné ženě, kterou naposled viděl ve svém penzionu o půl století dříve. Fascinující příběh s mnoha dějovými liniemi o lidských snech a jejich střetu s realitou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Beutiful ruins , 2012


více info...

Přidat komentář

Radimka
15.08.2023 1 z 5

Kravina, slátanina a galimatyáš. To už snad může psát úplně každý. Přeskakovala jsem, jinak bych to nedala. Připadalo mi, že autor nevěděl, o čem má psát, tak psal o všem, co ho napadlo. Spousta časových rovin a příběhů udělala jen velký zmatek. A taková hezká obálka. Jedna * za popisy italský pohody.

Mabie
06.12.2019 odpad!

Jedna z mála knih, kterou nedokážu dočíst. Za mě slabé, utahané, nezáživné. Kniha už je na cestě do knihobudky.


Sandalkar
13.01.2018 2 z 5

Čekala jsem bohužel o dost víc. To je tak, když Vám o knize básní na webu, Vaši kamarádi i Váš oblíbený knihkupec. Bohužel tempo i příběh knihy mě prostě na zadek neposadily. Některé hrdiny jsem četla raději, některé méně, někdo mě vyloženě nudil. Líbilo se mi zpracování jiného pohledu na válku, obvykle je člověk přímo v ní, tady vyděl zase jiný pohled. Konec už byl lehce předvídatelný... no, takový průměr.

intelektuálka
24.10.2017 4 z 5

Ligurská riviéra - malá tichá vesnička a v kontrastu k tomu komerční svět hollywoodského filmu. Několik vinoucích se linií vyprávění o životních náhodách, setkáních a hlavně láskách. Příjemné čtení pro podzimní večery.

locin
12.03.2016 4 z 5

Vždycky mi trvá než se do knihy začtu. U této jsem se musela začítat několikrát díky několika různým příběhům a to mi původně dost vadilo (proto hvězda dolu). Ovšem potom, když to do sebe začalo pomalu zapadat a vysvětlovali se některé věci bylo to něco. Jako když hrajete adventuru, na začátku plno otazníků a postupně jak řešíte záhady a blížíte se ke konci vystupuje do příběhu jasno plné poznání.
A konec neměl chybu, u shledání ukápla i slzička :)

asam
21.12.2015 2 z 5

Z mého pohledu nic moc. Rozjezd byl dobrý, ale pak se to vleklo. A prostě tomu chyběla originalita a napětí. Určitě ne fascinující příběh.

Zdenka21
31.01.2015 5 z 5

Miluji knihy, které vypráví několik příběhů současně. A v tomto pojetí autora je to neskutečný zážitek. Chvíle dojemné a humorné slovně brilantní vyprávění nás zavádí do několika krajů a časových dekád, kdy je patrné, že každé rozhodnutí posouvá náš život.
...a tak to jde dál a dál, tisíci směry, všechno se děje najednou, ve smršti přítomnosti současného okamžiku...

Marceles
04.01.2015 4 z 5

Pro mne trošku rozvláčné, příběh ne nějak originální, ale knížku jsem si v dobré pohodě přečetla. Líbila se mi myšlenka, jak některá - byť krátká - setkání člověka poznamenají na celý další život.

kikies
22.06.2014 2 z 5

Slabší kousek.... romantické a sladké, ale takové hodně mimo realitu ... příběh se čte dobře, ale moc toho po něm nezůstane.

Ranuncul
12.06.2014 2 z 5

Tak žádný zázrak.Některé pasáže byly docela zajímavé,ale jako celek mi to nesedlo.A docela i zbytečně natažené.Ale obálka knihy teda moc pěkná.

Babouš
06.06.2014 2 z 5

Kýč! Umírající filmová hvězda, vzpomínky, vykalkulovaná romantika... Námět mě původně zaujal (60. léta, slunná Itálie - zní to lákavě, že ano?), ale styl ani provedení mi nesedlo.

Baiba
06.06.2014 4 z 5

Tak jo, musím přiznat, že i když romantika není můj šálek kávy, tohle mě opravdu dojalo. Nekoná se slzavé údolí ala Rosamunde Pilcherová, ale ten propletenec životních příběhů mě dostal. Jedna situace a tolik osudů. Na čtivosti samozřejmě dodává atraktivita prostředí, v nichž se román odehrává - pro mě nejzajímavější bylo zákulisí natáčení Kleopatry, i když tomu je věnován poměrně malý prostor.

magnolia
31.05.2014 4 z 5

Tak to byl román jako krásný (starý) film. Několik příběhů v jedné knize a pestrá skupina hlavních i vedlejších hrdinů (mě se nejvíce líbil Pasquale). Nahlédnutí do světa filmu, do vzdálenější i nedávné minulosti, do lidských osudů a snů. Kniha napsaná s citem i nenuceně přítomným humorem. Jediné, co mi kazilo dojem bylo místy docela hodně vět v angličtině, bez překladu - jinak byla kniha velmi čtivá a zajímavá.

moni.ka
31.05.2014 5 z 5

Knihu jsem začala jsem číst náhodou, jako že jenom "nakouknu" - a už jsem se neodtrhla. Slunná Itálie, moře, Anglie, Amerika, válka, prostředí "velkého filmu" i alterantivní hudby, láska naplněná i nenaplněná, vrcholy i pády. Je to úžasně čtivý příběh o tom, že osud má s námi nejspíš úplně jiné plány, než my sami. O tom, že je dobré osud přijmout, ale přesto se nevzdat a za svým snem si dojít. Žádný happy end se sice nekoná, ale můžeme nakonec zjistit, že náš život ani tak nebyl vlastně špatný.

Yunnan
22.05.2014 5 z 5

Mazec! Neskutečná kniha! Jsem z ní úplně hotový! Právě jsem jí dočetl, je ve mně hluboce uložena. Musím si ji přečíst znovu...