V tajné službě Koruny české

V tajné službě Koruny české https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497027/bmid_v-tajne-sluzbe-koruny-ceske-OSb-497027.jpg 4 116 19

Špionážní příběh ze světa "Českých zemí". Sto let po zvednutí hladiny oceánů a zatopení světa. Válka mezi Česko-slovenským královstvím a carským Ruskem uvázla na mrtvém bodě. Obě strany dozbrojují, stavějí nové lodě a chystají nové ofenzivy. Česko-slovenský přístav v Drážďanech bublá překotnou aktivitou. Obrovské válečné loďstvo přitahuje nejen dělníky a námořníky, ale také sabotéry a špiony. Svou roli sehrávají i národnostní třenice mezi Čechy, Němci a ruskými přistěhovalci. Zdánlivě nesouvisející vraždy zaměstnanců loděnic přivedou Královskou rozvědku na stopu velkému spiknutí a ředitel Janda posílá do Drážďan osvědčené agenty, Pavla Grecka a jeho ženu Taťánu.... celý text

Přidat komentář

biki
06.10.2023 5 z 5

Sice kratší, ale neméně poutavý příběh, který se tentokrát odehrává víceméně na jednom místě. Vydařená kombinace špiónské akce a skoro detektivního pátrání prostřednictvím oblíbené dvojice Pavla Grecka a Taťány, zahrnující také mimo jiné zcela unikátní způsob Taťánina útěku z rukou padouchů. Domnívám se, že tako kniha také velmi dobře doplňuje a dokresluje obraz světa, který pro nás autor vytvořil.

Pampalini
23.07.2023 4 z 5

Malá odbočka ve výborně fungujícím světě. Tentokrát se jedná o spiknutí a odhalení zákulisí, ve srovnání s předchozími díly se jedná o komornější vyprávění. Taťána a Pavel si takový příběh zaslouží. Je tady méně politiky a více akce. Příjemné spestření.


Fifineek
26.12.2022 5 z 5

„Nikdo nechce loď pojmenovávat po králi, co se utopil.“

Po společné akci na Islandu se Taťána vydává se svým manželem Pavlem Greckem, agentem Tatranem, na špionážní akci do Drážďan. V Drážďanech kotví část Česko-slovenské flotily, která má být vybavena novými lodními radary, které jsou pro nadcházející bitvy království klíčové.
Vše se ale změnilo po nedávné nehodě v továrně v Dolním Semerovci, kde se tyto radary vyráběly. Jednalo se ale opravdu o nehodu nebo atentát? S tím mají pomoci právě špioni Tatran a Aurora.

V tajné službě Koruny české je výplňový díl, jehož děj se odehrává mezi 2. a 3. dílem série. Oproti dalším dílům je to opravdu jednohubka, kterou jsem měl přečtenou během chvilky. V knize je akce, napětí, hlášky ale hlavně moji oblíbení špioni. Líbí se mi, že se děj odehrává zase někde jinde, a to sice na německém území Česko-slovenského Království. Oproti předchozím dvěma dílům jsem nenarazil ani na žádné chyby či překlepy, což mě dost potěšilo! Těším se, až se s dvojicí setkám v dalších dílech série!

zbuy
24.10.2022 5 z 5

V tajné službě Koruny české - tahle jednohubka se Janu Kotoučovi opravdu povedla. Napínavý špionážní příběh s akčními scénami, za který by se nemusel stydět ani Flemingův agent 007. Navíc dodává další střípky do celkového obrazu alternativního světa s Česko-slovenským královstvím.

Franc
01.07.2022 4 z 5

Zajímavá odbočka mezi hlavními událostmi, která je sice komornější, ale o to napínavější.

Autor dal hlavní roli tajným agentům a dílo se zdařilo. Poutavý špionážní příběh, kde hlavní roli nehraje rachot střelby děl a výbuchy bomb, ale prim udává snaha přelstít toho druhého, snaha být o krok před nepřítelem, aniž by o tom věděl.

Jako chapadla chobotnice tahají carské tajné služby za nitky národní hrdosti ve snaze dosáhnout svého. Je na duchaplnosti starých známých z dílů předchozích, zda-li ruská chobotnice proklouzne českou sítí zpět do širých vod světových oceánů, nebo v jejích okách nenávratně uvízne pár jejich chapadel.

Rozsahem útlé, obsahově vyvážené. Na určeném prostoru se toho událo poměrně dost zajímavého, ale naštěstí ne v míře, který by v konečném důsledku zanechal v paměti pachuť překombinovanosti, či přímo nereálnosti.

Těším se na další osudy hrdinů této série, zatím rozhodně nemám chuť hodit knihu přes palubu.

dpxcz
29.06.2022 4 z 5

Parádní špionážní dvaapůlka z Českých zemí. Kotouč mě touhle sérií baví.

hanzmb
26.12.2020 5 z 5

Tahle "dvaapůlka", jak se někdy tento díl nazývá, přináší trochu jiné čtení než první dva díly. Je to podstatně komornější, bez námořních a leteckých bitev. A když si odmyslíme mořský přístav Drážďany, tak to ani není moc sci. Ale rozhodně ne méně napínavé. Další autor z česko-slovenské sci/fantasy scény, který ukazuje, že by zvládl i solidní krimi. Hlavní hrdinové tohoto dílu budou určitě důležití i v dalších pokračováních.

nero 13
31.10.2020 5 z 5

Jak autor píše, potřeboval vyplnit časovou prodlevu kdy jak Česko-slovenské království, tak Ruská říše zacelují ztráty z předchozích střetů a mohutně zbrojí, a tak napsal tuto špionážní vsuvku, myslím že to byl dobrý nápad, mně se to líbilo.

Panpalapax
01.10.2020 5 z 5

Po dlouhé době kniha s tak napínavým závěrem, že jsem jí dočítal v neděli až do půlnoci, a druhý den byl v práci úplně marný. Ale stálo to za to.

rimar
10.08.2020 5 z 5

Super pokračování tentokrát ze špionážního zákulisí, které nicméně je stejně důležité pro přežití českého království jako přímá vojenská akce. Nebyla to super propletena a zamotaná akce a místy až naivní hold agent 007 je jen jeden :-) ale čtení bylo zábavné a užil jsem si to. A rozhodně se těším na další díl.

Racek213
09.08.2020 4 z 5

Pěkný pokus o překlenutí období mezi válkami. Děj jednoduchý, osoby nic moc, vše se dá předvídat... ale ono se to tak dobře čte, víte? Takže za tu radost co jsem měl ze čtení dávám maximum, i když kritik profesionál by se mnou nesouhlasil.

Hadati
04.08.2020 3 z 5

Krátký špionážní román z fantastického světa, kde vlivem zmizení velké části pevniny vzniklo Česko-slovenské království. Je to taková průměrná oddechovka, která zaujme spíše jen ty, kteří se chtějí dozvědět něco více o tomto světě, nebo si oblíbily postavy špionů Pavla Grecka a jeho novomanželky Taťány. O světě se ale moc nových zajímavých informací nedozvíte. Román má 200 stran, kdy v první polovině se toho moc neděje. Zachraňuje to až druhá polovina knihy, kde se naopak akce nezastaví.

kokrokr
23.05.2020 5 z 5

Tak tohle pokračování mělo říz a kvalitu.

Boby17
19.04.2020 5 z 5

Další výborný oddechový příběh z naší alternativní monarchie. Napínavý i akční. Bylo by fajn, kdyby se celé literární předlohy chopil filmový průmysl. Když mohou být seriály Hra o trůny, Zaklínač nebo Bratrstvo neohrožených, proč by nemohla být natočena tato válečná epopej? Úplně to mám před očima! Dávám pět hvězd a brzy se pustím do čtvrtého pokračování.

midloch
12.02.2020 4 z 5

Fajn pokračování série o českých zemích v alternativní historii. Kratičký příběh, ale velmi čtivý - opět se setkáváme s Pavlem a Taťánou, kteří tentokrát vyšetřují sabotáže v Drážďanech. Určitě doporučuji těm, kteří četli první dva díly. Pro neznalé postav a příběhu to může být trochu zmatené.

Pan_Skala
08.09.2019 5 z 5

Trošku odklon od hlavní série, ale za to je z toho celkem příjemný špionážní román. Občas tedy autor odkryje karty moc brzo, ale ten hlavní zvrat jsem nečekal. Tam jsem nepřemýšlel tak špionážně jako spíše přímočaře. I tak se jedná o hezkou odpočinkovku na odpoledne a už se znovu těším až se v nějaké další knize potkám s Pavlem a Taťánou.

Tazz1
19.08.2019 5 z 5

Líbilo a moc. Taková jednohubka a malý odklon.

emteces
07.08.2019 5 z 5

Přesně můj šálek kávy. Alternativní dějiny českých zemí.

tomas5037
24.07.2019 4 z 5

Parádní oddechovka při čekání na třetí díl. Knize k čtivosti výrazně pomáhá i fakt, že děj se odehrává v několika dnech. Proto jí čtenář přečte raz dva.

Nicméně i takovému epizodnímu příběhu odehrávajícímu se na jednom místě by prospěly mapy. Absence map je citelným nedostatkem celé série, a doufám, že třetí díl tento nedostatek napraví. Stejně tak bych knize vytkl rychlé ukončení děje. Aniž bych "spoileroval" autor sám v doslovu poukazuje na dějový skok mezi druhým a třetím dílem, který tato kniha pomáhá překlenout. V tom případě by ale závěru slušela třeba jen jedna kapitola, která by se věnovala dalšímu vojenskopolitickému vývoji v universu Českých zemí.

Samotnou kapitolou je obálka knihy. Ta je naprosto úžasná a zvedá laťku celé série ještě výš!