Pravý věřící

Pravý věřící https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494032/bmid_pravy-verici-NQo-494032.png 4 44 14

Na seznamu smrti série

< 2. díl >

Po pomstě za smrt své rodiny a bývalých parťáků z týmu SEAL se James Reece skrývá hluboko v divočině Mosambiku, chráněn rodinou svého dávného přítele. Když je jeho identita odhalena, CIA ho přemluví ke spolupráci při pátrání po strůjcích děsivých teroristických útoků. Nyní Reece jako neochotný nástroj americké vlády cestuje po světě, zaměřuje se na teroristické vůdce a rozplétá spiknutí, které odhaluje nejen zrádného důstojníka CIA, ale především zlověstnou hrozbu s celosvětovými důsledky. Pravý věřící je jako divoká jízda na horské dráze. Vybuchuje akcí i autenticitou a upevňuje pozici Jacka Carra jako nového lídra v oblasti politických thrillerů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

True Believer , 2019


více info...

Přidat komentář

kalache
09.03.2024 4 z 5

...kniha je začerněna o trochu míň než smlouvy pro ČT...

Jara.v
27.04.2023 3 z 5

Jak mě namlsal první díl, který byl sice drsný, ale úžasný, tak tenhle díl to úplně degradoval. První část jsem tak nějak brala, kdy se jednalo o útěk do bezpečí Afriky a popis přírody atd., ale druhá část už byla zbytečně rozepsaná. Až třetí část měla zase spád. Tam už se něco dělo. Doufám, že třetí díl, až vyjde, bude zase lepší.


derminator
05.02.2023 4 z 5

Kniha sice slabší než první část, ale i tak mě bavilo poutavé vyprávění o lovech v Africe a poté honění teroristů. Rozhodl jsem se dát 4 hvězdy za dobrý příběh a neuzavreny konec takže se máme na co těšit. Líbí se mi i autorovo poděkování a zjistil jsem že čte spoustu dobrých autorů. Shrnutí, kniha se líbila, sice to není tak dobre jako první díl ale i tak 75%.

ThomasRuhe
16.12.2022 2 z 5

První díl série se mi líbil. Tenhle byl mnohem horší. Začátek se dost táhne, sice jedna událost střídá druhou, ale je to takový mišmaš a samotný Reece se zatím poflakuje v Africe. Jakmile je povolán do akce, tak se děj zlepší, ale je potřeba vydržet asi 250 stran.
Když porovnám tuhle knihu s obdobnými tituly od jiných autorů, tak vychází jako slabší průměr.

pydla
03.12.2022 1 z 5

Autor není první voják, který začal psát knihy, ale když dva dělají totéž, není to totéž. A tady to platí dvojnásob. Já jsem víc než zklamán. Prvních 36 kapitol je nuda a nic moc se neděje, krom toho, že každý "kámo" nebo "brácha" se pořád někomu omlouvá a poplácávájí se po zádech. Pak, když se už něco děje, tak je děj poměrně často začerňován, zřejmě v autorově naději o tajných informacích a že by rád řekl víc, ale ti zlí to škrtli a už se ani nenamáhal začerněné nahradit třeba i fiktivní informací. Což, alespoň tedy mě, dost rušilo ve čtení. Dále velká spousta zkratek a názvů čehokoliv, což potřebuje vcelku obsažný soupis vysvětlivek na konci knihy. A ač voják profesionál, tak i bojové scény jsou popsané tak, že vám je skoro jedno, kdo v tom boji vyhraje, hlavně tedy v boji zblízka.
Nemůžu sice říct, že kniha je brak, ale napínavá nebo záživná rozhodně není.

Artep25
21.10.2022 3 z 5

První díl se mi líbil více. Možná,že to bylo tím,že na můj vkus tam bylo až příliš vaty zabývající se popisem a funkcemi různých zbraní. Kdyby to tam nebylo asi by se nic nestalo aspoň pro mě. Tak uvidím o pokračování.

čef
08.09.2022 5 z 5

Tento politický thriller se, jako již řada předtím, přednostně zabývá střetem mezi islámisty a těmi ostatními. Také se zde vykresluje vztah mezi Ruskem a Ukrajinou a autor si jistě nepředstavoval, že to bude dnes tak aktuální. Rusko však, na rozdíl od jeho díla, žádnou záminku k invazi ani nepotřebovala, život je prostě hodně jednodušší než literární svět. Příběh plný zbraní a stříleček, ale kupodivu docela přesvědčivý.

Shanib
06.09.2022 4 z 5

Druhý díl měl pomalejší rozjezd než první. Prvních cca 100 stránek bylo asi čistě pro vybudování atmosféry. Protože je to ale psané čtivě, tak to tolik nevadilo. U čeho jsem ale protáčela oči v sloup bylo, že jsem snad v každé kapitole četla o tom, že má Reece rád kafe s medem. Opravdu to byla tak důležitá informace, aby se neustále připomínala? Další co mě zarazilo byl výraz slovanské ruce. To má být jako co? V neposlední řadě jsem se pak začala trochu ztrácet ve jménech. Bylo jich opravdu hodně.
Když odbočím od kritiky, tak se musím pozastavit nad tématem "umírajícího velkého Ruska". S ohledem na současné dění je kniha až děsivě aktuální. No nic, pryč od politiky.
První díl byl za mě asi o trochu lepší, ale druhý mu šlape na paty. Čtení mě bavilo a jakmile se Reece ocitl Africe, pomalu jsem nestíhala otáčet stránky, jak jsem byla zvědavá, co se stane dalšího. Je to sympatický hrdina, kterému zkrátka musí každý fandit. Snad se brzy dočkáme třetího dílu.

hnusák
18.08.2022 5 z 5

Napsáno opravdu sofistikovaně, všechny ty popisy zbraňových systémů a taktické výstroje působí značně působivým dojmem, samotná zápletka v šedé zóně zpravodajských služeb je vcelku uvěřitelná, hlavně ve stínu současných světových událostí, je vidět, že autor má hluboké znalosti a umí je zpracovat na papír.

oleg
03.08.2022 5 z 5

Tak i druhá kniha mě nadchla, je opravdu vidět, že autor ví o čem píše a je to velice zajímavé, kdo má rád toto téma, vřele doporučuji a podle konce, bude pokračování, aspoň doufám....

lenka.g
31.07.2022 5 z 5

První díl mne moc nebavil, přišel mi poněkud zdlouhavý. Ale protože měl druhý lepší hodnocení, riskla jsem to a jsem moc ráda. Je mnohem lepší, byť je delší. A doufám, že budou další!

Merlin_CZ
02.06.2022 5 z 5

tenhle žánr mám rád a příběh mě hodně bavil. Sice mi první díl přišel takový trošku lepší, ale na druhou stranu, pokračování je fajn a rozhodně doporučuji.

hana1039
29.05.2022 5 z 5

Tak 2.díl je za mnou.. Miluji tento žánr, takže jsem četla a četla a... I když je mi jasné, že to rozsáhlé popisování zbraní a dějin je nutné k ději, tak by klidně mohlo být o 100 stránek míň... ale to by nesměl být autorem bývalý člen SEAL : -)) Doufám, že vyjde brzy další díl, protože tento má otevřený konec a Reece čeká ještě hóóódně práce :-)))

biki
16.05.2022 5 z 5

Už zase jsem začala od druhého dílu. Ale ani v tomto případě to až tak moc nevadí, protože hlavní okolnosti z úvodního dílu, které hlavního hrdinu dovedly do tohoto příběhu, zde byly částečně nastíněny a aspoň v mých očích jeho jednání ospravedlňují.
První části knihy jsou sice dějově nekomplikované, ale i tak nabízí řadu zajímavých a akčních situací, překvapivě včetně problematiky ochrany přírody v Africe (podle autorových poznámek má k tomuto tématu blízko). Mezitím se ovšem mezinárodní situace začíná zamotávat, na scénu se dostává řada postav z různých institucí a stran politického spektra - od lobbistů ve Washingtonu po řadové příslušníky Islámského státu. Dvojití agenti, falešní spojenci, koalice, měnící se podle vývoje situace ... a v pozadí záhadná postava, která vše koordinuje. V tomto nepřehledném terénu se pak musí pohybovat a správně se orientovat hlavní hrdina Reece se svým kolegou. Tyto části knihy jsou opravdu strhující, napínavé a musí uspokojit každého fanouška žánru.
Přestože autor v knize uvádí někdy možná až příliš velké množství informací o historických souvislostech, metodách boje a samozřejmě zbraních, nic z toho není samoúčelné, ale sugestivně dokresluje atmosféru příběhu. Takže mi nezbývá než souhlasit s hodnocením mého oblíbence Lee Childa na obálce knihy: "Zatraceně dobré".

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery americké romány špionážní romány

Autorovy další knížky

Jack Carr
americká
2020  83%Na seznamu smrti
2022  82%Pravý věřící
2023  88%Divoký syn

Kniha Pravý věřící je v

Právě čtených3x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce99x
Chystám se číst31x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x