Na hradě Bradě

Na hradě Bradě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239705/bmid_na-hrade-brade-239705.jpg 5 49 8

Na hradě Bradě, v městečku Podbradí nebo okolních lesích se prohánějí Bertík a Bibi, děti barona Barnabáše a baronky Berty. Proskakují z jednoho komiksového políčka do druhého a zažívají veselé příhody v pohádkovém světě, kde na koštěti poletuje teta Čárová, ve věži straší prapraděda Budivoj, v kuchyni zašupšák a mezi stromy tančí meluzína. Oblíbený komiksový seriál vycházel v časopisu Sluníčko.... celý text

Přidat komentář

simca9342
04.03.2023 5 z 5

"Z pravěku "
Jak se žilo kdysi? Co je to meluzína?
Komiksový příběh pro děti , které se nebojí bezhlavych rytířů a bílé paní a chtějí se něco dozvědět o životě na hradě. Čtyři hlavní postavy jim to rádi ukážou.

RadkaV.
10.03.2021 5 z 5

Naše druhačka si knížku půjčila ve školní knihovně a nemohla se odtrhnout, i když nijak vášnivá čtenářka zatím není. Dokonce mi chodila ukazovat vtipné momenty z příběhů. A co mě nejvíc překvapilo - brácha čtvrťák jí knížku skoro bral pod rukama a sám ji potom přečetl jedním dechem, i když do čtení ho musíme jinak nutit. Tohle byla vlastně první knížka, kterou si přečetl úplně dobrovolně:-) Nejstarší, šesťačka, si ji dala nakonec jako jednohubku. Každý si v ní našel to své a my děkujeme Kláře Smolíkové za nádherné komiksy, které u méně nadšených čtenářů můžou vzbudit velký ohlas.


Knihomolka506
06.06.2020 5 z 5

Grafické zpracování života jedné rodinky . A ne jen tak obyčejné...

muchomurka
15.12.2019 4 z 5

To je snad první kniha, kterou úplně nevím, jak hodnotit. Kresby moc pěkné, příběhy taky fajn, ale nějak nechápu, co nám chce autor říci. Rozhodně na této knize jsou ale boží ta jména různých postav. I přes nejasnou zprávu autora hodnotím kladně, knížka se mi ve výsledku líbila, byla i vtipná, dobré pointy.

Osice
05.11.2019 5 z 5

Mé první setkání s Bertíkem a Bibi proběhlo před lety díky časopisu Sluníčku, ve kterém postupně jednotlivé příběhy vycházely. Můj první a zároveň i nejoblíbenější příběh je Kolo se nám polámalo:-)

Pak knížku i s věnováním přinesl domů manžel ze semináře, který vedla K. Smolíková:-)

Má za sebou desítky přečtení. Dcera si ji jako my velmi oblíbila a každou chvíli pronese nějakou hlásku z knížky, třeba "Ustupmež!":-)

Sharona73
20.10.2019 5 z 5

Puvodne jsem to koupila jen proto, ze se dcera jmenuje Bibi, tak aby nam to nechybelo do sbirky, ale obe jsme si tuto knihu okamzite zamilovaly a cteme ji stale dokola. Pribehy jsou sice kratke, ale vtipne a je jich hodne. Muzu jen a jen doporucit.

123Soňa
15.05.2019 5 z 5

Moc krásné příběhy. Dcera má jen problém s tím, že jsou velmi krátké :)

Samira
09.06.2015 5 z 5

Další skvělý dětský komix od naší oblíbené autorky. Perfektní na čtení po večerech, kdy není dost času. Vhodné od menších po starší děti. Rozhodně neuděláte chybu, když po ní sáhnete. My se k ní určitě rádi vrátíme.

Autoři knihy

Klára Smolíková
česká, 1974
Jan Smolík
česká, 1967