Mzuri africa

Mzuri africa https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348242/mid_mzuri-africa-2WC-348242.png 4 7 4

Ve více než 250 působivých barevných fotografiích, provázených zasvěceným textem, představuje autor vzácnou a rozmanitou africkou faunu a vegetaci, ohroženou postupujícím civilizačním procesem. Zajímavě popisuje způsob života afrických antilop, ptáků, zeber, slonů, lvů, gepardů, obyvatel bahnitých břehů jezer a řek a poutavě sděluje své bohaté zkušenosti z odchytu zvěře pro zoologickou zahradu ve Dvoře Králové nad Labem.... celý text

Přidat komentář

denib
04.11.2022 4 z 5

Je to opravdu především fotografická kniha. Textu v ní není moc, ale i tak je to zajímavé povídání a občas se člověk i něco nového dozví. Fotografie jsou nádherné, rozhodně stojí za prohlédnutí.

heavy66
05.09.2021 5 z 5

Kniha plná krásných fotografií pořízených českým přírodovědcem a cestovatelem Josefem Vágnerem v Africe. Ve své době sehrál Josef Vágner významnou roli v ochraně africké fauny a zoologická zahrada ve Dvoře Králové plní tuto úlohu dodnes. Přesto se obávám, že podobné knihy budou brzy jediným důkazem, že tato zvířata sdílela s lidmi planetu Zemi!


TaLu
11.12.2020 5 z 5

Josef Vágner byl v dětství jeden z mých hrdinů. Jeho odchyt zvířat v divoké Africe jsem sledovala jako báječné dobrodružství. ZOO je mým oblíbeným místem dosud. Chtěla jsem pracovat na tom pro mě úžasném místě, které vybudoval pro africká zvířata. Napsala jsem mu dopis a on si našel čas a neznámému dítěti odpověděl. Vždy, když vidím jeho pracovnu, nostalgicky se dívám na jeho psací stroj. Život má více podob, rozhodně vše nebylo tak, jak jsem si představovala, ale tato kniha ukazuje krásu, krásu Afriky.

Monika1717
21.08.2020

Nádherné fotografie míst, kam se nikdy nedostanu. Povídání o zvířatech i lidech. Dostala jsem jako dítě k Vánocům.