My tři králové jdeme k Vám

My tři králové jdeme k Vám https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64387/bmid_my-tri-kralove-jdeme-k-vam-64036064bed63.png 4 1 1

Mýtus o Třech králích, kteří se přišli poklonit narozenému Ježíškovi, má různé podoby a tříkrálová tradice již neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Někde mudrcové, jinde králové z východních zemí jsou tématem mnoha výtvarných děl. V knížce jsou vybrány nejkrásnější z nich.

Přidat komentář

DádazPrahy
24.03.2020 4 z 5

Ta nejlepší knížka, se kterou byste se měli 6. ledna potěšit. Vysvětluje, kdo byli Tři králové, najdeme tu dvě tříkrálové koledy "My tři králové jdeme k vám" a "Den přeslavný jest k nám přišel". Ozdobou knížečky je 67 reprodukcí krásných obrazů s námětem Tří králů od italských, nizozemských, vlámských a německých mistrů. Je škoda, že o obrazech není více informací (např. ve které galerii jsou k vidění) a pro snažší orientaci by bylo možná vhodnější, kdyby přímo u jednotlivých obrazů byly jejich názvy (názvy jsou na konci knížky s odkazem na příslušnou stránku, což je méně přehledné, zejména když některé stránky v knížečce nejsou číslovány). Knížečku však určitě doporučuji.