Musí to být happy end

Musí to být happy end https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496803/musi-to-byt-happy-endLOE003-48O-.jpeg 4 52 14

Ella má ráda pohádky, ale ještě víc miluje šťastné konce. Na světě je přece dost zla a neštěstí, tak proč by ještě smyšlené příběhy měly končit špatně? A tak je přepisuje a dodává jim lepší, nebo přesněji správný konec. Oscar je smutný, dokud nenarazí na Ellu, která chce, aby se i v jeho životě vše obrátilo k lepšímu. Ale je to vůbec možné? Může věnovat happy end jinému člověku? A co s tím, když on o to nestojí? Kouzelný román o osudu, pohádkových setkáních a otázce, zda každý příběh musí skončit dobře. Od autorky knihy Tvůj perfektní rok.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Wir sehen uns beim Happy End , 2017


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Už jste se někdy nemohli smířit s koncem knihy nebo filmu?

Mně se to stalo celkem nedávno u jednoho fantasy, naštěstí má série ještě jeden díl, takže doufám, že to ještě není konec. Proč to ale píšu. Hlavní hrdinka se nemůže smířit se špatnými konci knih a filmů, a tak si založila blog, kde upravuje všechny špatné konce. Řídí se zajímavým heslem: Nakonec všechno dobře skončí. A když ne, pak to ještě není konec.

Její život nabere nečekaný směr v momentě, kdy odhalí snoubencovu nevěru.

Na knihu jsem si musela zvyknout, neseděl mi styl a hlavní hrdinka mi lezla svou vlezlostí a hlavně lhavostí šíleně na nervy. Jen co se přiznala k jedné lži nahradila jí další nebo “jen“ polopravdou. Její motivy mi byly až do posledních kapitol záhadou a Oscara, který se stal cílem její péče, mi bylo opravdu líto. Mohl si vzpomenout mnohem dřív, kdyby Ella stále nemanipulovala s pravdou.

Konec knihu naštěstí vylepšil, i přesto že byl mírně uspěchaný, tak se nakonec vše vysvětlilo. Přiznání Elly bylo opravdu smutné a vysvětlovalo, alespoň částečně její chování, ale rozhodně jí neomlouvalo.
Autorce musím poblahopřát, že hlavní hrdinku napsala charakterově barevnou, která mě tak dokonale rozčilovala. Některé její nápady byly opravdu hezké.

Knihu jsem četla v rámci štafety, jinak bych jí asi ani nedočetla. Vadili mi občas až absurdní situace a co mě štvalo nejvíc byly spoilery. Jak totiž Ella přepisuje konce filmů, tak Vám ho vlastně celý prozrazuje. Nejvíc mi to vadilo u filmu La La Land, který jsem neviděla, ale už vím, jak dopadne. Přečtení knihy nechám na Vás, já se ke knize už určitě nevrátím.

Hodnocení: 2,5/5

mischa5364
28.07.2023 3 z 5

Tak tato kniha je opravdu pohádku pro dospělé. Ze začátku mi dělalo problém se začíst a moc mě to nebavilo.
Naštěstí se to cca po 30 stránkách zlomilo a pro změnu jsem zas nemohla přestat číst a byla zvědavá na konec. Ikdyž jsem už věděla jak to skončí.
Co se tyče postav, tak Ella mě neskutečně vytáčela. Nevěřím, že by byl někdo až tak naivní. Na konci knihy ovšem otevřela oči a nad její minulostí jsem brečela.
Oscara jsem měla ráda už od začátku. Bylo mi ho strašně líto. A jak kniha postupovala bylo mi ho lito víc a víc.
Samozřejmě by to nebyla pohádky kdyby nebyl Happy end a jak ráda říkala Ella.

Nakonec všechno dobře skončí.
A když ne, pak to ještě není konec."


Janík511
02.07.2023 3 z 5

Ale jo, dalo se to. Ella žije v oblacích a v reálném životě nadělá paseku. Taková husicka..... Konec klasicky růžová knihovna, jak chudá Popelka ke štěstí a bohatství dojde.

Sixtínka
11.10.2022 4 z 5

Zaujímavý nápad, skvelé spracovanie - veľmi milý príbeh, ktorého prečítanie určite neoľutujete. Ja teda určite neľutujem.

Holly.W
31.08.2022 4 z 5

Z této knížečky jsem byla velice příjemně překvapená. Ella, přepisuje špatné konce knih a filmů na happy endy (moc hezký nápad). Bude i její příběh mít šťastný konec? Příběh o tom, jak jedna dívka pomáhá jednomu muži vést zase dobrý a šťastný život a vzpomenout si, kým vlastně byl.

KTera
07.02.2022 5 z 5

Ze začátku mě kniha nebavila a dost jsem ji odkládala, ale jakmile Ella potkala Oscara tak se konečně začalo něco dít a mě to začalo bavit. Vtipný a chvílemi praštěný příběh s happy endem.

Anastazie0810
23.01.2022 3 z 5

Zajímavý příběh se spoustou až "absurdních" situacích. Hlavní hrdinka mě ze začátku hrozně lezla na nervy :D pak se to malinko zlepšilo, ale pořád sem si říkala, že to snad není možný ani :D Každopádně příběh se mi líbil a rozhodně se četl dobře. Překvapilo mě i to že se zde mihly postavy z jiné autorčiny knihy.
Více mě však pohltilo :Tvůj perfektní rok.
I přesto mě autorčiny knížky baví a odpočinu si u nich. takže za mě 3*

TerkaJK
23.12.2021 4 z 5

Kniha byla čtivá, pohodová. Chvílemi jsme si říkala, no to snad neudělá...
Hlavní hrdinka byla bláznivá, ale její optimistický náhled na život se šťastným koncem byl krásný.
Asi nejvíce knihu vystihuje citát, které se v knize opakoval:
"Nakonec všechno dobře skončí.
A když ne, pak to ještě není konec."

SBH
13.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Tohle byla vyloženě kniha pro mě. Souhlasím s názvem, stále dokola omílané heslo je i mým životním, akorát já si myslela, že je pronesl John Lennon. Mea culpa.
Palec nahoru za skutečnost, že se jedná o knihu přeloženou z němčiny a že se děj odehrává v Hamburku.
Ohledně děje – mno, řada obskurních příhod, která příběh uvedla, mi připadla vlastně dobrá, rozhodně to bylo hodně originální, a navíc se autorce podařilo udržet uvěřitelnost reakcí všech zúčastněných. Navíc – právě takové praštěné události se doopravdy stávají a nikdo vám je neuvěří.
Ella mi byla sympatická, nechovala se jako slepice nebo hloupoučká hospodyňka, která umí jenom otírat prach. To samozřejmě uměla taky, ale její nápady a uvažování byly báječné. Jo, Philip, ten mi lezl na nervy a v koutku duše jsem si přála, aby on byl protivným Bloxxxem. BTW stále si nejsem jistá, zda jsem identitu toho trola trefila správně. Nejspíš si knihu budu muset přečíst ještě jednou. Oscar? Mé srdce vzplane pro každého ztroskotance, který se snaží i přes veškerou nepřízeň osudu bojovat.
Nejlepší místo? Deníkové zápisy dialogů mezi Ellou a Oscarem.
Nejhorší? Bohužel ten happy end. Jednak mi nepřipadne, že by nějakým výšplechtem na sociální síti bylo možno znovu získat ztracenou důvěru. I když Oscarův komentář byl boží a kvůli němu jsem ochotná autorce odpustit. Jenže potom? Veškeré rozuzlení zašmodrchané historie na dvou stránkách? Dělá si autorka legraci? V té souvislosti jí vlastně ten šťastný konec ani nevěřím. Jak proběhlo setkání Oscara a Henriho? Henriho a Elly? Jak se odvíjel Ellin profesní život?
Takže za čtyři, ale možná doběhnu do knihkupectví.

Andy0892
07.06.2021 2 z 5

Tvůj perfektni rok byla pěkná kniha, ani Musí to být happy end nemůžu řadit mezi propadáky, má krásnou obálku i nápad, jenže se cítím lehce ošizená. A to o romantickou linku hlavních hrdinů. (Není to úplně spoiler, protože každý víme jak to skončí ) Chápu, že kniha byla o něčem jiném, ale jako by se spisovatelka bála jejich vztah budovat, místo toho do knihy zakomponovala jen útržky jejich života. Nechala prostě postavy zamilovat se za našimi zády... :) a to mi na tom trochu vadilo. Stejně jako v komentářích níže, ani já nemůžu říct, že bych se s Ellou ztotožnila, nebo s jejími rozhodnutími. Přesto knihu nezahazuji a doporučuji k přečtení

Mondaika
21.03.2020 2 z 5

Jedna z dalších oddechovek.
S hezkým dvěma citaty opakujícími se skoro v každé lince. Ovšem hlavní hrdinka mi nesedla. Asi az moc zasnena a jeji rozhodnutí byly proti tem mým.... Ale oddechovka co nic nezkazí...

6075
15.03.2020 5 z 5

Opět perfektní a originální kniha!

"Postarej se, aby přišlo to, co miluješ.
Jinak budeš muset milovat to, co přijde."

bookcase
24.10.2019 5 z 5

Ano, ano! I tahle autorčina knížka se mi moc líbila. Sice mi Ella lezla někdy svou horlivostí na nervy, ale na konci jsem pochopila, proč taková byla. Moc hezké čtení.

Sjuzz
29.05.2019 5 z 5

Dúfala som, že táto kniha bude aspoň tak dobrá, ako jej predošlá kniha a veru nezmýlila som sa.
Začiatok ma síce veľmi nechytil, ale nevzdala som sa a po pár stránkach sa to rozbehlo.
Znovu veľmi zaujímavá zápletka so šťastným koncom samozrejme. Trošku mi vadil prílišný optimizmus hlavnej hrdinky.

Štítky knihy

romantika německé romány

Autorovy další knížky

Charlotte Lucas
německá, 1972
2018  75%Tvůj perfektní rok
2019  72%Musí to být happy end
2020  80%Päť hviezdičiek pre teba

Kniha Musí to být happy end je v

Přečtených73x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce96x
Chystám se číst53x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x