Můj život: Od kolébky ke slávě

Můj život: Od kolébky ke slávě
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392913/bmid_muj-zivot-fKo-392913.jpg 4 54 54

Jeden z nejlepších světových fotbalových brankářů Petr Čech se rozhodl poutavou formou sepsat část své autobiografie – a to dobu od svých sportovních začátků až po přestup do Sparty. Dozvíte se tak mnoho exkluzivních zajímavostí z Petrova dětství, jak začínal s hokejkou, jak překonával první zranění apod. Již od brzkého věku můžeme u Petra Čecha sledovat jeho silnou vůli a cílevědomost. Kniha je velmi inspirativní pro všechny čtenáře.... celý text

Přidat komentář

berry1009
18.04.2024 4 z 5

Kniha je hezka zpracovný vhled do prvních kariérních krůčku našeho legendárního brankáře. Co do obsahu je krátká a končí přestupem do Sparty. Je však zpracována čtivě a na autoboigrafii docela dobré. Jakožto fanoušek Chelsea přidávám jednu hvězdu navíc.

LusSyNDA
06.12.2021 4 z 5

Nutno předem zmínit, že jsem si knihu vybrala do čtenářské výzvy, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Je to taková oddechovka, mládí Petra Čecha jeho slovy. Doplněno o obrázky. Škoda, že kniha končí tak brzy a nepíše se už o Chelsie a další následující kariéře. I tak se mi to líbilo a četla se sama ;-)


toni-az
17.04.2021 2 z 5

Přestože považuju fotbal za nejnudnější sport ze všech, toto dílo mi k srdci nepřirostlo. Doufal jsem, že přečtením knížky se můj postoj k této hře nějak změní, ale vzhledem ke kvalitě obsahu nějak nebylo co by mě motivovalo. To snad ani není knížka, je to jen takový nějaký neuspořádaný soubor krátkých fejetonů z mládí jednoho fotbalového brankáře. Částečně plácání se po rameni jak je dobrý, částečně poděkování lidem, kteří ho v jeho kariéře posouvali, částečně kňourání nad tím, jak to má fotbalový brankář těžké, částečně libování si, jak to má fotbalový brankář skvělé. Ale co už, nic lepšího co jsem ještě nečetl, se mi do výzvy nějak nepovedlo najít.

Jedna hvězda za pár celkem zajímavých historek (zejména z hodně raného dětství), druhá za Trojana v audiobooku. Myslím, že jako klasickou knížku bych to asi měl problém dočíst.

Ondra06
10.02.2021

Knížka o Petru Čechovi se mi moc líbila. Vypráví o životě jednoho z nejlepší českých fotbalistů a ikoně Chelsea. Nejvíc mě zaujalo, že nejdřív chtěl hrát hokej ,ale když zjistil kolik stojí vybavení, tak se dal na fotbal a jeho působení ve Spartě. Kniha byla zajímavá, ale chybí mi tam vyprávění o angažmá v Anglii a Francii.

RaymondDoyle
06.12.2020 4 z 5

Škoda, že kniha končí přestupem do Sparty, zajímalo by mě vyprávění z působení ve Francii a Anglii.

E_Lan
19.09.2020 4 z 5

Petra Čecha mám rád a proto přimhouřím oči a na čtyři to dejme tomu je. Je to taková sportovní jednohubka ambiciózního člověka, která ukazuje zapálení pro sport a jak se dostává postupně na vrchol. Navíc namluvené Ivanem Trojanem je to ještě přitažlivější. Na druhou stranu zde nic moc hlubokého nebo velmi zábavného není, ale asi to tak má být. Spíše mí zde ale chybí časy v Anglií a Francii, které by mě také zajímaly.

Vakalik
29.02.2020 3 z 5

Kniha začala hezky, kapitolu po kapitole popisujíc život malého Petra. Pak se vyprávění proměnilo v jakési deníkové zápisky, nic moc nenavazovalo, Petr přeskakoval v tématech. Zklamalo mě, že vyprávění končí ještě před přestupem do Chelsea. Hezké počtení s ilustracemi.

MildeZ
19.12.2019 4 z 5

Jak tak čtu, je to u mě podobné jako u ostatních čtenářů, kdy z počátku jsem si říkal, tak vám teda nevím...., ale potom se to pěkně rozjelo a až si člověk říkal, že škoda, že je konec. Musím dodat, že publikaci jsem si dávkoval jako audioknihu, protože na čtení v podání I. Trojana jsem se vyloženě těšil ;-)

Jack93
24.11.2019 5 z 5

Podepsal bych se pod předchozí komentář, zejména pak pod první dvě věty. Počáteční rozpaky po několika stranách odezněly a do knihy, resp. spíše deníkových záznamů jsem se plně ponořil. I vzhledem k formátu textu, členění do krátkých kapitol a kresleným ilustracím je jasné, že primárně je dílo určené začínajícím či pokročilým fotbalistům, přestože ho Čech napsal ve spolupráci s redaktorem MF Dnes. I dospělý čtenář se však dozví spoustu zajímavostí, zejména ohledně přestupu do Blšan a do Sparty.
Jistá je jedna věc - jednoho dne by měl Čech vydat "opravdový" životopis.

Pepa0216
22.08.2019 5 z 5

Nečekejte ucelený životopis! Ze začátku jsem tímto byl docela zklamán, ale při čtení knihy mi to přestalo vadit. Petr Čech napsal ve spolupráci s Janem Paličkou zajímavou knihu, která je nejen pro fotbalové fanoušky, ale i pro začínající brankáře velice zajímavá nejen popisem zážitků z kariéry, ale i množstvím rad. Díky tomu je kniha poučná a inspirativní. Jedná se o první díl série, takže se dostaneme jen k angažmá ve Spartě.

stavinohova
26.07.2019 5 z 5

Za me jako audiokniha na1*. Super se to posloucha. Myslim motivacne i pro deti a sport. Ja naprosty neznalec fotbalu jsem se bavila vyborne, a pro toho kdo fotbalu trochu rozumi to muze byt dobra kniha....

jenda88
06.07.2019 5 z 5

Kniha byla super.

soupik2012
01.05.2019 3 z 5

Spíš než-li o autobiografii se jedná o deníkové zápisky. Celá kniha se totiž skládá z jednotlivých kratičkých kapitol. Nudné to nebylo, ale měla jsem mnohem větší očekávání. Audioknihu čte naprosto fantasticky pan Ivan Trojan. Ovšem každou ze 76. kratičkých kapitol začínat hudebním podkesem? To opravdu nebylo moc šťastné rozhodnutí.

jprst
23.02.2019 2 z 5

Dobrý dárek pro vnuka, ale pro mne jako fotbalového fandu nic extra. O poutavé autobiografii mám (víc než poněkud) jiné představy.

Wara
16.01.2019 2 z 5

Mám rád fotbal a velmi obdivuji Petra Čecha za jeho kariéru. Knížka pro mě ale byla zklamáním. Těšil jsem se na něco jiného než jsem dostal, respektive jsem měl asi špatná očekávání.
Připadá mi to spíše jako motivační knížka pro děti a dospívající než jako seriózně pojatá biografie, která navíc končí ve chvíli na kterou jsem se původně nejvíc těšil (bude pokračování?). Hodně věcí se tam navíc opakuje a mému osobnímu zážitku ze čtení nepomohlo ani členění na větší množství malých kapitol.
Včera Petr oznámil konec kariéry a já doufám, že si někdo dá tu práci a sepíše opravdu poctivý životopis včetně jeho zahraničních angažmá. Gólman a hlavně člověk jeho velikosti by si to určitě zasloužil.

Patrikcz
06.01.2019 4 z 5

Pěkné čtení o brankářské legendě českého fotbalu v knize, která se díky ilustracím bude líbit i dětem. Bylo fajn dozvědět se několik zajímavostí o životě Petra Čecha, jen mě trošku mrzí, že se alespoň ve zkratce nezmínil o své kariéře ve Francii a Anglii. Jinak ale spokojenost a můžu doporučit všem fanouškům sportu...7/10.

Pavel.Kozina
05.01.2019 5 z 5

Super čtení. Kniha je psána z velkým nadhledem a vtipem. Je v ní spoustu zajímavostí které vás posunou dále. Celou Chechovu kariéru mu držím pěsti už jen proto že je stejný ročník. Kniha mi ukázala že mu pěsti držím oprávněne. Je to borec!

Jack.Bledsoe
30.12.2018 5 z 5

Nenechte se vystrašit dětsky působící obálkou a kresbami uvnitř. Tady se povedlo dát dohromady knížku, která bude bavit malé i velké. Čte se to skvěle, jedním dechem, k čemuž přispívají také krátké kapitoly.

Neočekávejte ale komplexní životopis, tohle je myslím spíše první díl plánované série, protože na konci Čech teprve přestupuje z Blšan do Sparty. I tak je tam ale spoustu zajímavostí pro fotbalové fanoušky, takže vřele doporučuji!

Babouš
24.11.2018 4 z 5

Vtipné, zábavné, s ilustracemi. Skvělá kniha nejen pro fanoušky fotbalu. Petr Čech totiž vypráví příběh, který motivuje další lidi. Sny se mohou stát skutečností! ;)

Štítky knihy

brankáři fotbalisté fotbal, kopaná

Autoři knihy

Petr Čech
česká, 1982
Jan Palička
česká, 1977