Můj první atlas

Můj první atlas https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326046/bmid_muj-prvni-atlas-Hjo-326046.jpg 4 7 4

Dětský atlas Československa. Obsahuje mapy jednotlivých částí Československa a pověsti s ním spojené.

Přidat komentář

Kanylka
13.01.2023 3 z 5

Je fajn se vrátit o mnoho let zpět. Tento atlas už jaksi není aktuální, ale úkol viz. Čtenářská výzva zněl jasně.

Lessana
06.07.2020 5 z 5

Tiež patrím k tým, ktorí si pred rokmi radi listovali v tejto milej a náučnej vlastivednej knižke. A hoci ju nemám vlastnú, doteraz mi v mysli pri spomienke na ňu defilujú erby, symboly a vôbec ilustrácie v nej.


haki34
30.06.2020 4 z 5

díky Terimile za pripomenutie !! a veľký súhlas s jej komentom. Zrovna sme si ho nedávno pozerali na Slovensku v slovenskej verzii...čo sme sa ho načítali, obľúbená kniha detstva..okrem iného ma veľmi bavili kroje podľa krajov ;)

terimila
26.06.2020 5 z 5

Přiznám se, že nechápu, proč má tato knížka tak nízké hodnocení. S radostí je jdu vylepšit. Knížku jsem dostala jako prvňák a strašně ráda jsem jí listovala a poznávala tak naši zemi. A díky jasným, barevným a výrazným symbolům a ilustracím jsem si toho hrozně moc zapamatovala. Jinak bych fakt neměla šanci pamatovat si třeba znak Bruntálu :)) Jasně, všecko už dnes není aktuální, ale ve své době knížka představovala skvělý souhrn vlastivědy pro děti z prvního stupně.
Teda možná nejen ve své době. Vzpomněla jsem si na tuhle knížku nedávno, když mě kolegyně, původem cizinka, co bude chtít žádat o české občanství, nechala pro srandu udělat test - jestli bych jako to občanství dostala. Prolezla jsem, ale uvědomila jsem si, že při tom hrozně často vzpomínám právě na tuhle knížku. No, zmínila jsem se, kolegyňka se rozzářila a už ji má půjčenou. :) Uvidíme, jak jí poslouží.