Mozek a jeho zdraví: Praktický průvodce

Mozek a jeho zdraví: Praktický průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525369/bmid_mozek-a-jeho-zdravi-prakticky-pruvo-6583f632e69f9.jpg 1 1 2

UZDRAVTE SVŮJ MOZEK, BUDETE LÉPE A DÉLE ŽÍT! Druhá kniha ze dvou rozsáhlých titulů Anthonyho Williama na téma nejsložitějšího lidského orgánu – MOZKU – nabízí kromě nového pohledu na jeho výživu a ochranu před škodlivinami i konkrétní postupy a recepty pro okamžitou úlevu.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Medical medium brain saver protocols, cleanses & recipes


více info...

Přidat komentář

harena
28.02.2024

Kniha na více než pětistech stránkách nabízí recepty na mnoho nemocí a problémů. Navrhuje potravinové doplňky, různé čerstvé šťávy, přečteme si něco o problematických potravinách, o pročištění těla a v druhé půlce knihy jsou recepty na zdravá jídla, např. "Nori závitky se sladkými bramborami".
Protože nemám žádné neurologické, autoimunní a psychické potíže, jen jsem knihu prolistovala a proto ji ani nebudu hodnotit.

Čtenářkaknih
31.10.2023 odpad!

Autorovi vyšly dvě knihy s velmi podobným názvem. Ve stejný den, u stejného nakladatele. Jedna má podtitul praktický průvodce a cca polovina knihy jsou recepty. Část obsahu knih se ale překrývá. Kapitoly nejsou stejné, ale v textu se vyskytují doslova stejné odstavce. Proč má autor potřebu informace zdvojovat, když sám na obalu knihy píše, že knihy vyšly dvě a jsou každá jinak zaměřena?
Marketingový tah, celkově se knih prodá více. Smutné, že ani knihám od Grady už nelze věřit.
Anthony William je senzibil, který jako médium komunikuje s nadpřirozeným duchem, který mu dává všechny rady. Může být tudíž "odborníkem" na všechno.
V receptech se objevují smothie, které pomohou zbavit se následků chemtrails (určeno všem, kteří se rádi procházejí venku, pozor zejména o Velikonocích je chemtrails nejvíce), nápoje nazvané "pravda" (doporučuje se pít lidem, kterým někdo lže nebo se je snaží zmanipulovat), "vztahy" (v případě hádek se svým partnerem šup vypít rozmixovanou šťávu z ananasu, zázvoru, řapíkatého celeru apod...
Celá kniha je postavena na zatracení lepku, vajec a mléčných výrobků. Některá masa jsou povolena. Zařadit do svého jídelníčku více zeleniny, ovoce, semínek a ořechů - to je určitě prospěšné, pokud netrpíte např. Crohnovou nemocí.
Vydání knihy a dalších publikací autora považuju za snahu přiživit se na nemocných lidech, na které je klasická medicína krátká či narazili na neochotné lékaře. Jistě, někomu taková strava pomůže (zejména v kombinaci s tím, když vynechá alkohol, hromadu cukru a tuků), ale některé pasáže jsou opravdu výmysly (např. kapitola o tom, že odběry krve škodí).
Navíc je potřeba vzít v potaz, že kniha je napsána primárně pro americké obyvatelstvo. Jejich zvyky ohledně výživy jsou mnohdy dramaticky jiné než ve střední Evropě.