Obchodník z Omsku

Obchodník z Omsku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263240/bmid_obchodnik-z-omsku-263240.jpg 4 14 5

Moskva Noir série

< 2. díl >

V rezidenci švédské ambasády v Moskvě je jedné žhavé srpnové noci nalezen mrtvý syn velvyslance Oscar Rieder. Vedle něho leží v bezvědomí jeho milenka, ruská prostitutka Ludmila. Pitva prokáže, že muž zemřel po neobvykle vysoké, smrtelné dávce heroinu, přestože mladý muž tuto silnou drogu nikdy nebral. Vyšetřování záhy odhalí, že nešlo o tragické úmrtí, nýbrž o vraždu… Oscar naposled pracoval v ruském podniku na dovoz a vývoz zbraní, kde se staral o obchod se Skandinávií. Po jeho smrti doporučí prokurátor Skurov na jeho místo svého přítele – Švéda Toma Blixena. Netuší, že ho tím vystaví obrovskému nebezpečí. Tom brzy zjistí, že je podnik zapleten do nelegálního vývozu zbraní. Krok za krokem spolu se Skurovem a kriminalistou Antonem odhalují nitky, které sahají hodně vysoko jak v Rusku, tak i ve Švédsku. Strhující krimithriller úspěšné švédské autorské dvojice je druhým volným pokračováním trilogie Moskva noir. Podává obraz mocenských her týkajících se mezinárodního zbrojního průmyslu, obrovských úplatků a černých výdělků lidí, pro něž lidský život nemá nejmenší cenu... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Handlaren från Omsk , 2014


více info...

Přidat komentář

soukroma
31.05.2022 5 z 5

Dost nepříjemné čtení, nejen v této době: prezentováno jako krimithriller, ale blíž k realitě to snad ani být nemůže. Že neutrální Švédsko není zrovna nevinným pěšákem ve zbrojním průmyslu a mezinárodním prodeji zbraní, to není už žádným tajemstvím. A že když se jeho obchodní zájmy spojí s největším světovým agresorem, pak se má svět na co "těšit", to je pak už zcela zřejmé.
Velmi dobře napsáno, Moskva nového milénia skvěle vylíčena (dokonce s mapkou), stejně jako poměry v FSB, GRU a státní prokuratuře (ovšem ten prokurátor a jeho mladý výkonný asistent byli líčeni jako hrdinové bez hany, hotoví beránci, což prostě není možné).
Čtivé, napínavé a vcelku očekávaně vzhledem k tématu s otevřeným koncem.

Pozn.: docela by mne zajímalo, jak si dnes vede spoluautor, který se na záložce knihy z roku 2014 chlubí svými úzkými vazbami na ruský kapitál ...

jarin58
22.12.2019 5 z 5

Vynikající,napínavé.Po zásluze plné hodnocení a doporučuji.


vincek1
20.01.2019 4 z 5

Poutavě napsaná kniha od které se čtenář těžko odtrhne. Při četbě jsem marně pátral v paměti po detektivkách odehrávajících se v Rusku, případně bývalém SSSR.

SilvieSisinka
15.12.2017 5 z 5

Napinava skvela kniha....bavila me od zacatku az do konce.Sice konec pro me smutny.Ted nevim zda bude pokracovani nebo to byl konec.

adela4451
08.12.2015 5 z 5

Velice dobře napsaná kniha, doporučuji :)

Štítky knihy

švédská literatura severská krimi severská literatura švédské detektivky

Autoři knihy

Camilla Grebe
švédská, 1968
Paul Leander Engström
švédská, 1966

Kniha Obchodník z Omsku je v

Přečtených20x
Knihotéce59x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x