Morytáty a legendy

Morytáty a legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504874/bmid_morytaty-a-legendy-hin-504874.jpg 4 46 3

Sbírka dvanácti próz z lidového prostředí, v nichž autor dokonale rozehrává své vypravěčské umění. V povídkách se střídá nekonvenční drsný humor s básnickou fantazií, která některým příběhům dodává působivě nesentimentální kouzlo. Tři z "morytátů" vznikly montáží z úryvků z dopisů, kritik, výstřižků ap. a tvoří jakési křivé zrcadlo čtenářského ohlasu Hrabalova díla. Z celkového kontextu knihy vyniká nejobsáhlejší z próz "Legenda o Kainovi", která je podle autorovy poznámky původní verzí "Ostře sledovaných vlaků".... celý text

Přidat komentář

R47
08.02.2021 3 z 5

Jako nápad výborné. Hlavně ten úvodní text. Ten mě naladil, ale zbytek knížky už tak silný nebyl.

willy9203
20.09.2020 5 z 5

Kniha obsahuje kratší povídky a objevují se zde některé náměty, které jsou později rozepsané ve větších dílech (např. Ostře sledované vlaky). Skvělé, jako víceméně od Hrabala všechno.


SlamLenka
05.05.2019 3 z 5

Tak to tedy byla jízda! Asi nejzajímavější byl první morytát, psaný samotnými čtenáři - přijde mi, že se sice doba posunula, ale některé věci jsou stále stejné, protože skoro totéž může teď člověk číst třeba na Facebooku. =)
Jinak ostatní legendy a morytáty byly pro mě takovou zvláštní všehochutí, celkově je jejich soubor velmi nesourodý, často až neuchopitelný.