Obsluhoval jsem anglického krále přehled
Od dvacátých do padesátých let prožívá svůj příběh od mládí snaživý a podnikavý muž, který touží po bohatství, po lásce a uznání ve své profesi a poznává život od vybrané společnosti a velkého světa po věznění a osamocení v opuštěném pohraničí, kde končí jako cestář. Existenciální téma autor nepojímá tragicky. Hlavnímu hrdinovi samota umožňuje zbavit se touhy po majetku a uznání, zbavit se lpění na nich a dojít ke svérázné, prosté filozofii života, kde se hořkostí a samotou platí za požitek krásy a svobody.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obsluhoval jsem anglického krále. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 237 komentářůSouvisející novinky - Obsluhoval jsem anglického krále (1)
Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)
29.06.2020
„Myslím, že čím déle kráčí člověk životem, tím víc má potřebu vracet se do svého dětství, tím větší má touhu vracet se k představě chlapce a uskutečnit to, o čem jako dítě přemýšlel, o čem snil... Tak při odumírajícím těle jsem shledal, že ten chlapec ve mně je nejen nyní domácím učitelem, nejen světlem v připozdívajícím večeru, ale mírou všech těch věcí, kterých se netýká ani umírání ani smrt.“
Zfilmováno
Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
Kniha Obsluhoval jsem anglického krále v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 34x |
| v Přečtených | 3 422x |
| ve Čtenářské výzvě | 347x |
| v Doporučených | 147x |
| v Mé knihovně | 556x |
| v Chystám se číst | 334x |
| v Chci si koupit | 45x |
| v dalších seznamech | 25x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) zfilmováno česká literatura stolování, servírování, stolničení restauraceBohumil Hrabal také napsal(a)
| 2000 | Ostře sledované vlaky |
| 2009 | Postřižiny |
| 2007 | Obsluhoval jsem anglického krále |
| 1978 | Slavnosti sněženek |
| 1964 | Taneční hodiny pro starší a pokročilé |

84 %
71 %

Já prostě Hrabala miluju.