Čistá krev

Čistá krev https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138184/mid_cista-krev-aLD-138184.jpg 3 126 23

Moonlight série

1. díl >

Detektiv Charlotte Caissieová je mladá a ambiciózní policistka, která netouží po ničem jiném, než zničit místního zločineckého bosse a pomstít tak smrt svého otce. Pokusí se k tomu využít jeho pravou ruku, záhadného osobního strážce Maxe Savoie. Je to však nebezpečná hra nejen kvůli tomu, že Max má pověst nelítostného zabijáka, víc zvířete než člověka, ale taky proto, že ji přitahuje víc, než by si sama přála. Mezitím dochází k tajemným brutálním vraždám, které směřují právě k tomuto muži… Je to příběh o zakázané lásce dvou lidí na opačných stranách zákona, neodolatelné touze a obětech, které pro ně musí hrdinové podstoupit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Masked by Moonlight , 2010


více info...

Přidat komentář

miroslava0880
27.11.2023

Knížky od Nancy Gideon v sobě mívají víc, než se na první pohled jeví, pokud ovšem nepatříte k odpůrcům fantastiky a nebazírujete na reálných kulisách. Mou nejoblíbenější knihou od této autorky je Čistá krev. Čtyři v jenom. Podle explicitně laděné obálky to vypadá jako čistá červená knihovna, ale hned v úvodu je to detektivka, vzápětí se to jeví jako gangsterský příběh, potom se z toho vyloupne temná urban fantasy (schválně nespojleruju, abych nepřipravila milovníky fantastiky o překvápko), načež vás autorka dorazí existencionální krizí titulního hrdiny. Vším prosakuje romantická linka, ale je to vrstevnaté, zábavné a chytré a napínavé.

sulzsova.anna
29.01.2023 5 z 5

Miluji celou tu sérii. Nevím proč, přitom se nejedná o kdovíjaký spisovatelský skvost, ale když ji miluješ není co řešit. Něčím mě dostala. Spojila erotiku fantasy a drama, prostě skvělá kombinace a na mě fungovala!


Knihomolka97
22.09.2021 2 z 5

Tato knížečka mě zaujala žánrem. Romanticko-detektivní fantasy příběh. Doba, kdy letěli upíři, vlkodlaci a podobně mě nějak minula a teď si to zřejmě nahrazuju.
Bohužel jsem zklamaná, velkou příčinu na tom mají postavy. Některé situace se tam neustále opakovaly, měla jsem pocit, že čtu pořád o tom samém a v ději se dál vůbec neposouvám.
Na Charlotte se mi sice ze začátku líbilo, že byla sebevědomá, ale pak mi přišlo, že si věří až moc. Protiřečila si, chvilkama se chovala docela bezpáteřně, až mi bylo Maxe líto. Na druhou stranu po tom, co si prožila, se není čemu divit, že se chtěla pomstít a byla schopna využít všechny prostředky.
U Maxe mi vadila jeho nerozhodnost, naivita, že se nechal tak dlouho využívat, manipulovat a byl "slepý". Na to, jak byl popisován, že je chytrý a bystrý, na mě tak teda nepůsobil. Čekala jsem, že bude veeelkýý drsňák a ono to bylo naopak..dost submisivní týpek. Naštěstí se ke konci trochu změnil a už nebyl taková bábovka. #sorrynotsorry
Erotické a romantické scény mi čtení určitě zlepšovaly. Uznávám, že chemie mezi Charlottou a Maxem fungovala skvěle. Vytvořili si k sobě silné pouto, ale okolnosti byly fakt komplikované. Ona policajtka, on zločinec (a ne ledajaký), ha.
Detektivní část trochu zanikala, to mě ovšem ani tak nepřekvapilo - dle obálky.
Konec mě dost zaujal a i když mé hodnocení není pozitivní, tak další díly si ujít nenechám.
2,5⭐/5⭐

Saraken
08.10.2020 5 z 5

Kniha ma zaujala obalkou a prekvapila ma ... som rada ze ju mam a ostava u mna v kniznici ;)

Karin_Kim55
07.09.2020 2 z 5

Nuda. Přečetla jsem 40 stran. Pak jsem se nutila pokračovat. (Když jsem si to koupila, tak to zkusím, ne?) Ale ne. Následujících 50 stran jsem buď přeskakovala strany nebo četla jen přímou řeč. Prolog byl dobrej. Ale ten nastavil laťku a pak to šlo celé dolů jak na horské dráze.

munka
06.08.2020 3 z 5

Ako oddychové čítanie to celkom ušlo. Z Maxa som bola zo začiatku sklamaná, ale potom sa to trochu zlepšilo. Dám šancu aj ďalšiemu dielu.

gabice4
30.11.2019 2 z 5

Četla jsem lepší knihy o "vlkodlacích" uvidíme co přinese druhý díl

Mergirus
19.06.2019 2 z 5

(SPOILER) Tahle knížka není úplně odpočinková, rozčilovalo mě, jak se stále rozcházeli, scházeli... A proč tedy musel umřít ten "prosťáček" z kostela? Zřejmě mi to nějak uniklo. Ani nevím, jestli se mám pouštět do dalšího dílu.

mikela
26.01.2018 odpad!

Na knihu jsem narazila zcela náhodou v malém knihkupectví za opravdu lidovou cenu. Jako první mě zarazila obálka a i když se říká "Nesuď knihu podle obalu." neodolala jsem a koupila ji. Nečekala jsem zázrak, ale ani jsem si nemyslela, že to bude tak příšerné. Z celé knihy je povedená opravdu pouze obálka a anotace. Jakmile jsem si přečetla první stránku, okamžitě jsem věděla, že touto koupí jsem přestřelila. Podle mého názoru je jen málo knih, které se této hrůze vyrovná.
Problém byl nejen v nesympatických postavách, jejichž konverzace často nemají ani hlavu ani patu. Zároveň ale celý detektivní příběh není zajímavý a navíc ten závěr! Závěr je nedotažený, většinou nemá smysl a já jakožto čtenář mám dojem, že posledních pár stránek bylo vytržených a kniha neukončená.
Tato kniha mě však naučila jedno - vždycky si na návštěvu knihkupectví vydělit více času na pročtení anotací.

aneta147
16.11.2017

NUDA tak bych to jedině popsala .
Podle mě je ta knížka nezajímavá, moc jednoduchá a zdlouhava.
Po erotické stránce katastrofa
Četla jsem ji do 60% a skončila

Laf
15.02.2016 4 z 5

Nebylo to špatné čtení. Zase trochu jinak pojaté fantasy. Je fajn vědět, že z tohoto tématu se dá pořád něco vytěžit. Celkově je to nenáročné a zajímavé čtivo pro chvíle, kdy se člověk potřebuje odreagovat.

Ronjička
02.02.2016

Když si u nás návštěvy prohlíží knihovnu, ukážu na tuhle knihu a řeknu: "Tohle je největší brak, co tady mám, protože harlekýnkama rozdělávám oheň v kamnech."
Ovšem přečetla jsem ji a všechna tři pokračování taky. Když člověk nemá vysoký (ani průměrný) nároky, je to ucházející oddechovka.

jitka7
18.09.2015 3 z 5

Na knihu jsem se vážně těšila. Tohle téma mě baví... Vlkodlak - hm, říkala jsem si, to bude dobrý. Ale nebylo. Nedokázala jsem se začíst. Hlavní hrdinové mě tolik nebavili. A přišlo mi to všechno nějak moc snadný.

Temný snílek
29.08.2015 3 z 5

Čistá krev je „vlkodlačí“ romantická detektivka s dávkou lechtivějších scén, které jsou svěží a moc pěně popsané, takže si je čtenářka užije. Je totiž vcelku jasné, že tato kniha je určená ženám, které ocení romantický vztah obou hlavních postav.
Ten je hodně komplikovaný a občas si připadáte jako na horské dráze, protože Cé Cé i Max to prožívají intenzivně, ale jejich práce jim to všechno dělají těžší, takže se neustále hádají, scházejí, milují a rozcházejí. A to dělá knihu velmi dynamickou, protože si nejste jisti, jak to všechno nakonec dopadne.

Pokud hledáte napínavý krimi thriller, tak se do knihy ani nepouštějte, protože tady jde hlavně o vztah Charlotte a Maxe i jejich pocity a myšlenky, které se neustále mění a dlouho jim trvá, než si konečně přiznají své city.
Takže jde o velkou romantiku a taky o sex, který knize dává peprnější nádech. Nudit se rozhodně nebudete.

Mi-šu-le
28.03.2015 4 z 5

No, hezké, ale asi jsem čekala víc, jsem zvědavá na další díly, vzhledem ke komentářům by to mělo být lepší a lepší.

*Pájuše*
13.02.2015 2 z 5

Nebyla to žádná oddechovka, kterou byste si rádi přečetli po náročném dni. To byste si tak akorát zadělali na pořádnou depresi. A místo mého Earl Greye jsem spíš potřebovala pořádnýho frťana, protože ani kýbl čokolády by mi nespravila náladu!
K hlavním hrdinům - má se k nim cenu vůbec vyjadřovat?! - oba dva bych nejraději kopla do... Jejich vztah bych popsala čtyřmi slovy - jako na horské dráze.
Ta ženská se pravděpodobně narodila bez páteře, protože nechápu, jak může tvrdit, že ho miluje a pak klidně říct, že ho využívá jen pro potřebné informace. A ta přezdívka... Cé Cé. Prvních pár stran mi trvalo, než jsem si uvědomila, že Charlotte a Cé Cé je jedna a tatáž osoba. A musím říct, že ta ženská byla stejně příjemná jako ta jistá moucha se stejným názvem. Nejspíš to budou stejné geny.
A co teprve ten chlap - má cenu ho vůbec nazývat chlapem?. Byla to loutka na provázcích, která chvilku dělala nafukovací pannu pro svého "zachránce" a chvilku pro Charlottu. Nemůžu uvěřit jeho chování... když ho někdo zradí, neměl by sakra vytasit drápy nebo být ostražitější? * SPOILER * Kdyby mi někdo zabil matku, rozhodně bych udělala cokoliv, abych se pomstila, ale tady ten blb si ještě klekne a raději zemře sám! * KONEC SPOILERU *
Tahle kniha se vyšvihla na žebříčku mých hrdinů, kterými jsem znechucena, na první místo. A proč tahle kniha vede? Protože je to poprvé, kdy jsem znechucena oběma hlavníma hrdiny!
Mám sice ve svém vlastnictví ještě druhý díl, ale setsakramentsky si rozmyslím, jestli podobnou jízdu budu absolvovat někdy v blízké době.
Tu druhou hvězdu dávám jen za poměrně zdařilou obálku. :-/

Lenka.Vílka
23.01.2015 2 z 5

Kdyby on nebyl tak sexy a kdyby ona nebyla tak otravna a tak moc nemohli byt spolu (a dalsi bla bla klise) byla by to nuda...takhle jsem se zabavila bez ocekavani neceho hodnotneho...

esussi
16.01.2015 3 z 5

Tahle knížka není tak strašná,jak by se podle obalu mohlo zdát. Hlavně od toho něčekejte nějakou pořádnější detektivní zápletku, je to prostě jenom knižní porno zabalené do celkem ucházejícího příběhu.

renefer
16.11.2014 3 z 5

Čekala jsem detektivku s trochou romantiky a bylo to obráceně. Cé cé je vcelku v pohodě, nedá si nic líbit a nenechá si věšet bulíky na nos. Zato Max - katastrofa. Submisivní chudáček s nízkým sebevědomím, do toho se ale chvilemi chová jako mistr světa, prostě tohle se autorce nepovedlo. Ale koupila jsem si všechny díly, tak dám této sérii ještě šanci.

Lorrainee
24.09.2014 1 z 5

proste me to nebavi... on ji vidi po treti a uz na ni vyhrkne jestli ho miluje? To uz je moc i na holcici cteni...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány pro ženy dobrodružství fantasy

Autorovy další knížky

Nancy Gideon
americká
2012  69%Čistá krev
2013  85%Krvavý měsíc
2013  79%Pod vlivem úplňku
2014  84%Volání krve

Kniha Čistá krev je v

Přečtených189x
Doporučených8x
Knihotéce123x
Chystám se číst79x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x