Komentáře knihy Módní kmeny

Abraxas666
08.05.2025

Prehľad základných módnych subkultúr od 20. rokov minulého storočia po takmer súčasnosť. Zrozumiteľne, stručne popísané samotné štýly, hlavní predstavitelia, pravidlá atď. plus ku každému niekoľko fotiek. Vhodné pre človeka čo sa o danú tématiku zaujíma aj pre laika ktorý sa chce dozvedieť niečo nové.

lindaaa
29.01.2025

Super knižka pre priaznivcov a zvedavcov z oblasti módy, alebo len tak, obohatiť sa prehľadom rôznych subkultúr. Mne sa veľmi páčila

Moltri
06.08.2022

Obohacující kniha, oceňuji časové osy, i historický kontext k jednotlivým stylům.
Trochu pokulhává grafické zpracování, často je věta rozdělená tak, že jsou mezi začátkem a koncem věty stránky s fotkami. Ty by také mohly být mnohem lépe vybrané, aby ukázaly rozmanitost konkrétních kmenů.
I přesto se kniha dobře čte a určitě je svěžím úvodem do módní historie.

Angie_Missfit
06.09.2019

V rámci žánru opravdu skvělý a relativně jedinečný počin. Podrobný a čtivý popis kulturních vln a subkultur, z nichž vycházela typická móda, která se stala symbolem generací a myšlenkových směrů. Některé subkultury popisované v knize jsou notoricky známé, jiné méně, něco pro mě bylo úplně nové, případně trochu zvláštní (hlavně ten asijský bizár), ale rozhodně se jednalo o zajímavé čtení. Docela by mě zajímalo, jak by "svou" subkulturu popisovali samotní aktéři, kteří byli jejími členy. V knize by se mi líbilo častější zařazení jejich autentických prohlášení o sobě a o módě a o tom, co znázorňuje, ale chápu, že ne vždycky to šlo (hlavně u starších subkultur). Během čtení jsem chtě nechtě hledala mezi jednotlivými subkulturami sama sebe, což je přesně ta přidaná hodnota, která vás nutí číst dál a způsobuje, že si to opravdu užíváte. Myslím, že knize pomohl i kvalitní překlad Ady Bartlové. Knihu určitě doporučuji. Není jen o módě, ale hlavně o myšlenkách, snech a frustracích mladých lidí po celém světě, kteří svou autentickou snahou ukázat svůj postoj ovlivnili nejen svět módy.

SydBarrett
10.06.2019

Tato kniha mě přivedla k hippies.

čika
31.03.2018

paradna knizka. pre laika i na hlbsie studium roznych subkultur. vela odkazov, ktore zvadzaju na pozretie, vypocutie, dostudovanie

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi